Bol kosci piszczelowej

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze:kijek do miesnia piszczelowego mozna sobie zrobic samemu mó jest ze szczotki sedesowej z obcięta końcówką mozna kupic w 1001 za 10 zł i odpiłowac :) jest idealny plastikowy lekko uginajacy do tego olivka i zabawa trwa chociaz efekty mizerne najlepiej leczy czas i madry trening
Ciekawa opcja. Z dwoma zastrzeżeniami:
1. Te kijki dedykowane mają obracające się rolki, dzięki czemu nie ma problemu tarcia o skórę, więc można mocno docisnąć, nawet bez olejków.
2. Plastikowy kijek od szczotki chyba nie jest wystarczająco sztywny. Chyba że to jakaś luksusowa szczotka była ;-)
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
PKO
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kijek sedesowy u kobiety obejdzie sie bez olejków zakładam ze kobiety maja pieknie wydepilowane nóżki :)

oj jest jest sztywny boli jak cholera to chyba kwestia modelu nie luksusowości szczoteczki
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
karina
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A czy te masaze tym kijkiem nalezy wykonywac w przypadku gdy mnie bola tylko,czy przed treningiem albo po?A z ta szczatka to na powaznie?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli bolą Cię piszczele, to prawdopodobnie okostna a masuje się mięśnie, nieumięśnioną część nóg należy omijać. Lepiej nie masować samemu miejsc bolących, przy czym chodzi o ból będący objawem kontuzji/ choroby. Jeśli z kolei w trakcie masażu któraś część mięśnia mocniej boli, to znak że jest mocniej spięta i należy się na niej szczególnie skupić. Podsumowując, taki masaż na na celu zmniejszyć napięcie mięśni, które może być bezpośrednią przyczyną bólu, lub pośrednią w jakimś innym miejscu (jak może być u Ciebie). Jeśli nic nie dolega to można stosować profilaktycznie.
Myślę że z tym kijem od szczotki to na serio. Ale musiałabyś znaleźć wystarczająco sztywny, wytrzymały i gładki (żeby się nie pokaleczyć) i każdorazowo używać olejku do masażu.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
karina
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jesli kijek od szczotki sedesowej moze sie nadac,to znaczy ze musi byc z tworzywa sztucznego,bo pomyslalam o drewnianym(walku) :uuusmiech: ?
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ww pisałem na serio wlasnie takiego kijka uzywam

chodzi o to zeby znalezc odpowiedni kijek nie musi byc sedesowy :) jakikolwiek zeby był dobry tzn

gładziutki i lekko sie uginajacy idelany jest plastik, drewno jest złe poniewaz jest za sztywne i ma za duze tarcie ponadto legna sie w drewnie bakterie bo olejek wsiąka szukaj plastikowego kijka
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
karina
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No wlasnie probowalam drewnianym bez oliwki ale faktycznie ciezko bylo,bo to chodzi o to wlasnie zeby lekko sie uginal.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie musi się uginać wcale. Chodzi tylko o to, żeby można było gładko po skórze przesuwać pod pełnym obciążeniem. Dobrze jeśli ma przy tym nie za dużą średnicę. Im większa średnica, na tym większą powierzchnię rozkłada się nacisk, więc jest słabszy. The Stick ma średnicę około 3 cm.
karina
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ile taki profesjonalny kijek kosztuje?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://www.thestick.pl/
Znalazłem też coś takiego. Nie mam pojęcia, jak jest z jego sztywnością w porównaniu z The Stick. Na przewalki.pl też mieli kijek, ale ich strona zniknęła.
karina
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziekuje bardzo za Twoja pomoc :usmiech: te wszystkie porady sa dla mnie bardzo cenne.Myslalam,ze mi przeszlo,mowie sobie ide troszke chociaz sie przebiegne,a tu ledwo pobieglam 5 km,myslalam ze nie dotre do domu,tak mnie te lydki nakrzaniaja :smutek:
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zajmij się innym sportem. Szkoda zdrowia i jęczenia nad każdym przebiegniętym kilometrem. Ja śpiewać nie umiem i nie zabieram się za to :hej:
karina
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jesli znasz jakas dyscypline sportu ktora mozesz uprawiac bez narazenia sie na kontuzje to moze podpowiesz.Albo nie wypowiadaj sie w ogole.
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szachy? ;)
karina
Wyga
Wyga