Buty do biegania ze śródstopia- szeroka stopa
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Potrzebuję butów, jak w temacie. Biegam (tak mi się wydaję) poprawnie ze śródstopia, od kilku miesięcy w Nike Free 5.0. Biega mi się w nich dobrze, tyle że są one zbyt wąskie w najszerszym miejscu stopy, przez co, po dłuższym bieganiu pojawiają mi się bolesne odciski/krwiaki na zewnętrznej stronie. Tak samo mam w Asics Cumulus 13. Przy bieganiu do 10 km pod koniec czuję lekki dyskomfort, czasem pojawi się pęcherz, ale przy 15km mam już niezłego krwiaka.
Nie chciałbym kupować butów typowo minimalistycznych, bo jakoś waga stanęła w miejscu, a Nike w wersji 5.0 jest ok. Biegam głównie po lesie, czasem po betonie. Chciałbym również w nowych butach zaliczyć Orlen Maraton. Co polecicie?
Potrzebuję butów, jak w temacie. Biegam (tak mi się wydaję) poprawnie ze śródstopia, od kilku miesięcy w Nike Free 5.0. Biega mi się w nich dobrze, tyle że są one zbyt wąskie w najszerszym miejscu stopy, przez co, po dłuższym bieganiu pojawiają mi się bolesne odciski/krwiaki na zewnętrznej stronie. Tak samo mam w Asics Cumulus 13. Przy bieganiu do 10 km pod koniec czuję lekki dyskomfort, czasem pojawi się pęcherz, ale przy 15km mam już niezłego krwiaka.
Nie chciałbym kupować butów typowo minimalistycznych, bo jakoś waga stanęła w miejscu, a Nike w wersji 5.0 jest ok. Biegam głównie po lesie, czasem po betonie. Chciałbym również w nowych butach zaliczyć Orlen Maraton. Co polecicie?
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Mam szeroka stopę i identyczny problem. A im więcej biegam boso/minimalistycznie tym problem robi się szerszyphilll pisze:Witam

Obejrzyj sobie
- z butów "nie do końca minimalistycznych" Pure Brooksy Difty dają radę - na szosy spoko, wczoraj 29km w nich zrobiłem:

Na teren Merrell Trail Glove (tu juz dużo minimalizmu) - fantastycznie leżą na stopie, mają u mnie ponad 1300km i zero zuzycia

albo uniwersalne Skora Core - kontrowersyjne, ale są zaje.....ste!

-
- Zaprawiony W Bojach
potwierdzam propozycje Dżabera.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
ja mam 

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Herson ty o tych Green Silence poważnie, czy dlatego, że zostało ci jeszcze kilka par niesprzedanych?herson pisze:ja też mam, chodziło o dystrybutora, a szkoda
od siebie dorzucę jeszcze, właściwie już nie do wyrwania, Brooks Green Silence, po MT10 moje ulubione buty - cudo!!

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Zaprawiony W Bojach
a może 43 z tych GS?