Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

maki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Spróbuj przez garmin updater
PKO
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:02
Życiówka w maratonie: 3:50:51

Nieprzeczytany post

Cześć. U mnie ostatnio GPS jest ok, za to świruje coś pasek HRM. Zerknijcie jakie bajeczne wykresy tętna wbiło mi na ostatnich treningach.

Tutaj dzisiejsze OWB1. Niby wszystko w miarę ok (jeden jakiś dziki pik), ale niepokoi mnie to co się działo od 5 km. Czy zbieg, czy podbieg, tętno cały czas równiutkie (a aż taki kozak nie jestem, znam swój organizm i na podbiegach nie ma szans, żeby tak równo trzymać).
Obrazek

A poniżej czwartkowe WB2 - tutaj w ogóle się przejechałem. Mam ustawiony alarm na 170 bpm (czyli końcówka mojego WB2). Całe 12 km, nie "pikało" więc radocha, że trening dobrym tempem zrobiony. Potem zrzucam, do kompa a tu takie coś.

Obrazek

Albo mi się włączył jakiś gen "Szosta', albo ktoś tu oszukuje. Nie ma fizycznie szans, żebym przy HRMax w granicah 197, biegał sobie WB2 tempem 4:55 na tętnie 140 :). Co jest ciekawe, to liniowość tych zapisów, to nie są takie typowe zakłócenia (że jest wystrzał tętna do 250 i potem spadek), tylko to przebiega jakoś tak spokojnie. I albo mi się serce zepsuło, albo HRM :) Macie jakieś sugestie, poza tym, żeby spalić te ścierwo w kominku ?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

primo - wymień baterię,
secundo - jeśli primo nie pomoże skontaktuj się z serwisem garmina - wymienią.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Baterię mierzyłem ostatnio i ma 3V. Więc jest chyba ok.
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mierzyles baterie pod obciążeniem ?
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie, wyjąłem ją z czujnika i zmierzyłem. Ogólnie nie mogłem tej cholery wydobyć, bo 3 śrubki poszły gładko, a jedna się stawiała przez dobre 30 min.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Dziwne dziwne, chyba pozostanie serwis czujnika.

Z innej beczki: czy podczas wykonywanego workoutu mozna odpalic nawigacje? tak zeby miec powiadomienia o zmianie strefy ale tez zeby prowadzilo mnie z punktu do punktu? Odpalic z zegarka niby mozna (najpierw workout a nastepnie user data -> routes) ale pewnie nawigacja wtedy ma priorytet i informacje z workoutu pewnie sie nie pokażą?
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lebki pisze:
Albo mi się włączył jakiś gen "Szosta', albo ktoś tu oszukuje. Nie ma fizycznie szans, żebym przy HRMax w granicah 197, biegał sobie WB2 tempem 4:55 na tętnie 140 :). Co jest ciekawe, to liniowość tych zapisów, to nie są takie typowe zakłócenia (że jest wystrzał tętna do 250 i potem spadek), tylko to przebiega jakoś tak spokojnie. I albo mi się serce zepsuło, albo HRM :) Macie jakieś sugestie, poza tym, żeby spalić te ścierwo w kominku ?
Co do drugiego obrazka mam podobnie z paskiem HRM-run po ok 1, 1.5, 2h tętno spada do niemożliwie niskiej wartości i tam zostaje, albo w ogóle pasek się wyłącza. Wymiana baterii nie pomogła(też problem ze śrubkami).
Dopiero na DCrainmaker znalazłem hinta żeby sprawdzić czujnik HRM-run z innym paskiem(przepiąć) tak zrobiłem(do starego paska z F1). Na razie wydaje się ok.
W sklepie mówili żeby dzwonić do serwisu w PL.
Awatar użytkownika
p7otr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3h0min25sek

Nieprzeczytany post

Garmin fenix 1 – 3 wymiany resety podczas treningów aż do kompletnego zawieszenia …Garmin fenix 2 – dzienne treningi 1-3godziny miasto góry wszystko biegiem 2 wymiany teraz 3 sztuka równiez się zawiesza a po dzisiejszym treningu to już został tylko zegarek ewidentnie bubel nie zegarek, szrot za 1800zł porazka. Infolinia wciska kit ze to pierwszy przypadek że nie mozliwe i wymieniactwo badziew na badziew gorąco nie polecam idę jutro po zwrot kasy, choć już się grzeję bo jak dzwoniłem do sklepu to sprzedawca prosił żebym wysmarował powazny list i obiecał że dalej będę korzystał z garmina ….ludzie ten zegarek zniszczył mi tyle nerwów że proszę was sznujcie się i go nie kupujcie …ps.nie wiem co kupię ale chyba na razie zostanę przy stoperze :(
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

p7otr pisze:Garmin fenix 1 – 3 wymiany resety podczas treningów aż do kompletnego zawieszenia …Garmin fenix 2 – dzienne treningi 1-3godziny miasto góry wszystko biegiem 2 wymiany teraz 3 sztuka równiez się zawiesza a po dzisiejszym treningu to już został tylko zegarek ewidentnie bubel nie zegarek, szrot za 1800zł porazka. Infolinia wciska kit ze to pierwszy przypadek że nie mozliwe i wymieniactwo badziew na badziew gorąco nie polecam idę jutro po zwrot kasy, choć już się grzeję bo jak dzwoniłem do sklepu to sprzedawca prosił żebym wysmarował powazny list i obiecał że dalej będę korzystał z garmina ….ludzie ten zegarek zniszczył mi tyle nerwów że proszę was sznujcie się i go nie kupujcie …ps.nie wiem co kupię ale chyba na razie zostanę przy stoperze :(
Może to głupia rada w wątku Garmina, ale jeżeli nie przeszkadza Ci ustawianie zegarka przez komputer, brak wibracji, brak możliwości ustawiania skomplikowanych treningów i brak map za to cenisz sobie święty spokój i idziesz na trening żeby pobiegać a nie zastanawiać się, co dziś będzie nie tak spróbuj Ambita.
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie sądziłem, że taka pierdoła jak zegarek, może tak zniszczyć nerwy.... chyba za krótko żyję, a dotychczasowe problemy to betki z porównaniu z Twoim
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

herson pisze:nie sądziłem, że taka pierdoła jak zegarek, może tak zniszczyć nerwy.... chyba za krótko żyję, a dotychczasowe problemy to betki z porównaniu z Twoim
Mi? Skądże znowu. To kolega wyżej ma jakiś problem z zegarkiem.
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

podsłuchane dzisiaj w sklepie , u jednego z największych dystrybutora Garmina
pan x
-A dużo macie reklamacji na tego Fenixa 2
obsługa sklepu
-Więcej niż byśmy chcieli :-(
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mnie się wczoraj zdarzyła taka "przygoda" podczas taplania foki w błocie.

"Przejechałem" 28 kilometrów w trochę ponad 2 godziny z zegarkiem na kierownicy. Cały czas pokazywał prędkość, dystans, tętno. Ale na GC nie mam całego śladu, urywa się w połowie, a na Endo ślad jest cały, ale za to na wykresie taki kwiatek:

Obrazek
maxnet
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pewnie zgubił sygnał GPS i dlatego taki kwiatek ;-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ