Ból w Achillesie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, jestem tu pierwszy raz, przeglądałem parę stron ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Gdy grałem w piłkę nożną na w-fie, biegłem z piłką i mój kolega wjechał mi wślizgiem w tył nogi prosto w achillesa. Pobolało ale grałem dalej. Minął tydzień, przez ten tydzień noga w achillesie pobolewała i była trochę spuchnięta i zaczerwieniona. Olałem to bo pomyślałem że poboli i przestanie gdyż nie sprawiało mi to większego problemu. Po tygodniu pojechałem pograć na halę w piłkę i podczas strzału tą nogą coś mnie okropnie zakuło w achillesie i noga w tym miejscu troche bardziej spuchła, bardziej się zaczerwieniła i cały czas boli dużo mocniej. Czy to może być coś poważnego i można to leczyć bez wizyty u ortopedy? Mialem już 3-krotnie nogę w gipsie, a jestem piłkarzem i kolejny jakiś poważny uraz i gips to by było dla mnie kompletne załamanie psychiczne i rodzice wgl by mi w piłkę już zabronili grać. Proszę o pomoc.
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Przychodzi mi do głowy naderwanie ścięgna. Idź do lekarza, bez tego się nie obędzie. może być coś innego. co? nie wiem. Biegaczom się raczej przytrafiają kontuzje przeciążeniowe, a nie spowodowane urazami mechanicznymi.
Krzysiek