buty ultra na kamienistą trasę
- kamilv
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:53
- Życiówka w maratonie: 3:40:00
KomPot, jeszcze dodam że moich paznokci przed schodzeniem nie chronią, ale przed tym mnie ŻADNE buty nie chronią, ani górskie biegowe, ani uliczne na maratonie, ani górskie trekkingowe, choćby nie wiem jak wygodne, a trochę w życiu łaziłem i biegałem. Takie już mam paznokcie u nóg i żeby tego uniknąć, musiałbym zrezygnować z ww. aktywności
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Qba Krause,
miałeś Mudclawy 300?
Co możesz o nich napisać poza tym, że na błoto się nadadzą? Jak sobie poradzą na kamienistych odcinkach tras, np w Tatrach?
miałeś Mudclawy 300?
Co możesz o nich napisać poza tym, że na błoto się nadadzą? Jak sobie poradzą na kamienistych odcinkach tras, np w Tatrach?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dla mnie jednak Salomon Wings albo icebug. A już icebug z widią to majstersztyk
- kamilv
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:53
- Życiówka w maratonie: 3:40:00
W takich też mi złażą, nawet jak miałem kilkunastoletnie na maksa rozbite trekkingowe trepy to było to samo.tomasir pisze:kamil - a może po prostu wyjmij wkładkę z butów albo spróbuj znaleźć takie, które na wysokość mają dużo miejsca.
W tym roku zwykle po jednym ultra zdążały ładnie i bezboleśnie zejść przed następnymtomasir pisze:ps. Jeszcze możesz chirurgicznie przed najważniejszymi startami je usuwać
Przy okazji dzięki wszystkim za pozostałe porady, czytam i jak przyjdzie pora kupić następną parę to skorzystam.
-
- Zaprawiony W Bojach
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wiem jak na Beskid ale na Tatry, Gorce są super. Choć na Gorce wybrałbym bardziej minimalistyczne.
- comar
- Stary Wyga
Xt wings 3, xa pro 3 i 2 nie pasuja na moja stope. wings uciskaly mnie na szerokosc stopy, glownie maly palec, a xa pro z gory w miejscu tego sznurowadla asymetrycznego.
Mysle na xt hornet, wlasciwie to to samo co wings tylko lekko mniej opancerzone. No i stopa nigdzie nie byla uciskana.
Jakieś opinie?
Mysle na xt hornet, wlasciwie to to samo co wings tylko lekko mniej opancerzone. No i stopa nigdzie nie byla uciskana.
Jakieś opinie?
-
- Wyga
Dzięki Qba za linka! Jak widać chyba warto i prawie jestem zdecydowany. Pojawił się tylko jeden problem. Wylosowali mnie na Granią Tatr i teraz muszę też ten bieg wziąć pod uwagę. Startuję w Niepokornym Mnichu, Rzeźniku Ultra i Granią Tatr. Na te dwa pierwsze Mudclawy nadają się świetnie, ale czy na Granią Tatr będą odpowiednie? Czy nie lepiej kupić jakieś bardziej uniwersalne nie wiem, np. New Balance czy Salomony Speedcrossy?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Speedcrosy na Tatry?
-
- Zaprawiony W Bojach
maciejunio, co biegałeś do tej pory, w jakich czasach i w jakich butach?
-
- Dyskutant
Podepne sie pod temat butow, choc (chyba) nie na kamienista trase.
jakie buty na UTMB? triszerpa - Ty w jakich lecisz?
biegam w brooks pure grit (jak krotko - do 30km), rocklite'ach 295 i mizuno ascend. o ile uwazam ze najfajniejsze do treningow z tej trojki sa inov-8, to jakos tak sie skladalo ze zawsze jak w nich startowalem to bieg mi sie nie ukladal. tzn nie bylo bezposredniego problemu z butami, ale cos mi nie szlo. nie wiem czy to z winy butow, czy mojej cienizny.
mizuno sie rozpadly i zastanawiam sie nad jakimis salomonami czy czyms z, powiedzmy, 'wyzszej' polki.
jakies typy?
jakie buty na UTMB? triszerpa - Ty w jakich lecisz?
biegam w brooks pure grit (jak krotko - do 30km), rocklite'ach 295 i mizuno ascend. o ile uwazam ze najfajniejsze do treningow z tej trojki sa inov-8, to jakos tak sie skladalo ze zawsze jak w nich startowalem to bieg mi sie nie ukladal. tzn nie bylo bezposredniego problemu z butami, ale cos mi nie szlo. nie wiem czy to z winy butow, czy mojej cienizny.
mizuno sie rozpadly i zastanawiam sie nad jakimis salomonami czy czyms z, powiedzmy, 'wyzszej' polki.
jakies typy?