Złamanie 5 kości śródstopia
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie!
Mam 22 lata. Dzisiaj zdarzyła się przykra sytuacja. Podczas gry w piłkę wpadłem na rywala, cofając się, i... zabolało. Zszedłem na bok, myślałem, że rozchodzę. W końcu nieraz różne wypadki się zdarzały (w sensie stłuczenia itd.). Oszukiwałem się godzinę. Po czym spakowałem manatki i wybrałem się do ambulatorium. Chodziłem, całkiem normalnie. Ruszałem nogą we wszystkie strony, ale z lekkim bólem. Niewielka opuchlizna. Zlecono gips na tydzień. Lekarka mówiła, że pęknięcie. Wpisane mam złamanie. Naczytałem się w necie niefajnych tekstów o tym urazie. Np. 4-6 tygodni gips, potem ciężki powrót. Nie mam tyle czasu... Za tydzień mam się stawić u ortopedy. Powiedzcie - jest szansa, że zdejmą? Lekarka coś o tym wspominała. Jak to jest z tym urazem? Miałem szczęście w nieszczęściu? To mój pierwszy uraz wymagający gipsowania ;/
Mam 22 lata. Dzisiaj zdarzyła się przykra sytuacja. Podczas gry w piłkę wpadłem na rywala, cofając się, i... zabolało. Zszedłem na bok, myślałem, że rozchodzę. W końcu nieraz różne wypadki się zdarzały (w sensie stłuczenia itd.). Oszukiwałem się godzinę. Po czym spakowałem manatki i wybrałem się do ambulatorium. Chodziłem, całkiem normalnie. Ruszałem nogą we wszystkie strony, ale z lekkim bólem. Niewielka opuchlizna. Zlecono gips na tydzień. Lekarka mówiła, że pęknięcie. Wpisane mam złamanie. Naczytałem się w necie niefajnych tekstów o tym urazie. Np. 4-6 tygodni gips, potem ciężki powrót. Nie mam tyle czasu... Za tydzień mam się stawić u ortopedy. Powiedzcie - jest szansa, że zdejmą? Lekarka coś o tym wspominała. Jak to jest z tym urazem? Miałem szczęście w nieszczęściu? To mój pierwszy uraz wymagający gipsowania ;/
-
- Zaprawiony W Bojach
Genialne
Trzeba tylko mieć nadzieję, że kolega rozumie ironię.

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
Miałem 3 lata temu to samo. Podczas grania na hali w pilkę bez kontaktu z przeciwnikiem źle postawilem nogę.
W moim przypadku wygladało to tak:
- poczatkowo usztywnienie nogi na 2 tygodnie ( po tym czasie mielio zobaczyć co dalej )
- po 2 tygodnaich niestety gips na 4 do 6 tygodni ( nie pamiątam dokładnie )
- po tym czasie już było ok, nie czułem bólu
- teraz to już nawet nei pamiętam w której to nodze bylo.
Powodzenia i wytrwałości
W moim przypadku wygladało to tak:
- poczatkowo usztywnienie nogi na 2 tygodnie ( po tym czasie mielio zobaczyć co dalej )
- po 2 tygodnaich niestety gips na 4 do 6 tygodni ( nie pamiątam dokładnie )
- po tym czasie już było ok, nie czułem bólu
- teraz to już nawet nei pamiętam w której to nodze bylo.
Powodzenia i wytrwałości
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
raczej nie...ale jeśli to tylko pęknięcie to kto wie - moze cud się wydarzy