Polar M400

kwaku
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 57:01
Życiówka w maratonie: 4:55:12

Nieprzeczytany post

Chodziło mi właśnie o to czy bez włączania GPS-a podczas mierzenia aktywności zmierzy mi tak mniej więcej ile przeszedłem ;) A po tych 3h był jeszcze "zapas" baterii?
New Balance but biegowy
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

był, myślę że 5h spokojnie wytrzyma a niektórzy tu pisali że nawet do 7h
kwaku
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 57:01
Życiówka w maratonie: 4:55:12

Nieprzeczytany post

Dzięki :)
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Potrzebuję szklanej kuli.... :sss:

Macie jakieś przypuszczenia, jak to będzie z tym footpadem...?

http://www.decathlon.pl/akcelerometr-on ... 99666.html
I teraz nie wiem, kupić, czy nie....
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ten z Decathlonu i tak by raczej z M400 nie zadziałał.
Ja do V800 mam:
http://sportus.pl/p/13/146/polar-sensor ... i-gps.html

Sensor powinien obsługiwać Bluetooth Smart. W M400 zapewne będzie tak samo.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

keiw ma rację...nie kupuj,,, nie będize wspólpracował z polar m 400
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dzięki...
nie wiem, skąd mi się wzieło, że bt smart i ant+ to to samo... :lalala:

trudno, w takim razie jak w kooońcu będzie obsługa to się wtedy będę zastanawiała ;)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czyżby też drażniło powolne łapanie tempa ?, czekam na obsługę tego footpoda jak na zbawienie :bum:
kobra11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak to w końcu jest z tym czasem kilometra na autolapie. Pokazuje czas ostatniego kilometra czy średnią o początku?
mamyt
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:13
Życiówka w maratonie: 4:25

Nieprzeczytany post

Hej. Jak to jest z tymi interwałami. Stworzyłelm na stronie, zsynchronizowałem z zegarkiem, wybralem na na zegarku i zrobiłem trening a na stronce sladu niema tyllko wyniki co 1km. Faktem jest ze niewiedzialem kiedy skonczyc. Nie zauwazylem zeby mnie informował, po zrobieniu dodatkowych 2km zapisałem trening. Powinienem cos wcisnac na koniec?
mateoB
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Informacje o kolejnych fazach, tempach, dystansach itp. treningu interwałowego są widoczne po zgraniu w polar flow jedynie w przypadku zaplanowania takiego treningu w zegarku poprzez funkcję – Timery .
Jeżeli trening interwałowy zaplanujemy w polar flow i wrzucimy do ulubionych lub jako cel treningowy na dany dzień to po wykonaniu takiego treningu, zamiast otrzymać informacje podsumowujące kolejne fazy treningu w polar flow i w podsumowaniach zegarka, podane są tylko informacje dla całego treningu bez wymieniania jakichkolwiek faz, tempa w fazach, dystansach itp. Dla mnie to jest kompletnie spieprzona funkcja przez Polara. Mam nadzieję, że kiedyś to poprawią. Dostajemy w zegarku zaawansowaną funkcję planowania treningów a po zgraniu wykonanego treningu do Polar flow otrzymujemy zero informacji.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ta funkcja jest nie dopracowana...
Ja nie biegam jakiś skomplikowanych treningow, ale spokojnie radze sobie bez tego. Poprostu podczas interwałów poszczególne fazy lapuję ręcznie.
mamyt
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:13
Życiówka w maratonie: 4:25

Nieprzeczytany post

mateoB pisze:Informacje o kolejnych fazach, tempach, dystansach itp. treningu interwałowego są widoczne po zgraniu w polar flow jedynie w przypadku zaplanowania takiego treningu w zegarku poprzez funkcję – Timery .
Jeżeli trening interwałowy zaplanujemy w polar flow i wrzucimy do ulubionych lub jako cel treningowy na dany dzień to po wykonaniu takiego treningu, zamiast otrzymać informacje podsumowujące kolejne fazy treningu w polar flow i w podsumowaniach zegarka, podane są tylko informacje dla całego treningu bez wymieniania jakichkolwiek faz, tempa w fazach, dystansach itp. Dla mnie to jest kompletnie spieprzona funkcja przez Polara. Mam nadzieję, że kiedyś to poprawią. Dostajemy w zegarku zaawansowaną funkcję planowania treningów a po zgraniu wykonanego treningu do Polar flow otrzymujemy zero informacji.
Czy ja dobrze widze ze ustawienie interwałów dla dystansów opiera sie na ustawieniu dwóch rodzajów dystansów?
mateoB
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zarówno dystans jak i czas oparty jest na dwóch timerach. Można je dowolnie mieszać. Przykładowo możesz ustawić 800m szybkiego biegu na 2min odpoczynku, ilość powtórzeń bez ograniczeń. Można również ustawić interwał oparty na dwóch różnych dystansach lub dwóch różnych czasach.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Dokładnie, można wygodnie tym rotować. Np. ostatnio robiłem interwały i ustawiłem sobie timery na 4m I i 3m w truchcie po czym po zrobieniu 4 serii w czasie truchtu zmieniłem ustawienia timerów na 1m I i 2m w truchcie. Szybko, wygodnie, bez zbędnego bawienia się przed kompem i wgrywania. Robisz normalny trening a kiedy masz ochotę odpalasz interwały. Poza tym po treningu miałem dokładne czasy, tempo i tętno swoich interwałów.
ODPOWIEDZ