Odzież do biegania Nessi

Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 47,48
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Troszkę poszliśmy z czasem, z postępem z osiągnięciami. Zapinanie pod kolanem zastąpiliśmy gumką, a ten szorstki i gruby materiał zastąpiliśmy cienkim i delikatnym materiałem. Może tego nie widzisz, ale bufiaste nogawki są, ładnie to widać na zdjęciu tutaj. Tylko nie ma tego efektu jak na tych starych zdjęciach, bo materiał jest może jakieś 20 razy cieńszy. Dobrego dnia;)

Obrazek
PKO
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nessi pisze:... Może tego nie widzisz, ale bufiaste nogawki są, ładnie to widać na zdjęciu tutaj. ...
A widzisz... No faktycznie nie widzialem tego (na tym malym, reklamowym obrazku sprawialy wrazenie "obcislych legginsow") - w takiej sytuacji, spodnie maja predyspozycje, aby byc nazywane pumpami, a moje pisanie dosc bezprzedmiotowe bylo ;-)
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Robert pisze:
Nessi pisze:... Może tego nie widzisz, ale bufiaste nogawki są, ładnie to widać na zdjęciu tutaj. ...
A widzisz... No faktycznie nie widzialem tego (na tym malym, reklamowym obrazku sprawialy wrazenie "obcislych legginsow") - w takiej sytuacji, spodnie maja predyspozycje, aby byc nazywane pumpami, a moje pisanie dosc bezprzedmiotowe bylo ;-)
Zawsze warto rozmawiać:)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

puchatek391 napisał(a):
Planujecie jakieś spodenki na lato 2 w 1?

Hej a co masz dokładnie na myśli 2 w 1? :)
http://store.nike.com/us/en_us/pd/9-phe ... id-1488143
https://www.underarmour.com/en-us/mens- ... pid1238948
http://www.decathlon.pl/spodenki-do-bie ... 99812.html
http://www.asicsamerica.com/Shop/Bottom ... 44969.0496
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:
puchatek391 napisał(a):
Planujecie jakieś spodenki na lato 2 w 1?

Hej a co masz dokładnie na myśli 2 w 1? :)
Coś w ten deseń powinno się pojawić:)
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nessi pisze: Coś w ten deseń powinno się pojawić:)
Ja w tym roku pewnie tego nie kupie - bo i tak juz za duzo ubran do biegania mam... Jednak ponizej ewentualne sugestie, na co zwracalem uwage przy kupowaniu tego typu spodenek - moze sie Wam przydadza:
- mala kieszonka w srodku (na klucze);
- wieksza zamykana na zamek kieszen z tylu, na srodku (nie z boku!).
Idealnie maja to rozwiazane tutaj.

Oraz NIE WSZYWAJCIE ani nie naszywajcie niczego wystajacego - np. elementow odblaskowych. Mialem przez 3 dni tego typu szorty z GoSport - same w sobie byly ok, ale z tylu mialy wszyty sztywny, odlaskowy pasek. Po pierwszych 10 km mocno poszarpaly mi koszulke. Reklamowalem je, twierdzac ze to badziewie z konstrukcyjna wada - sklep uznal wade i zwrocil pieniadze, ale...
Mimo ze przyznali, ze to bubel - ten model wciaz jest tam sprzedawany! ;-)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja to bym chciał aby ktoś w końcu wymyślił zamykaną kieszeń na smartphone dzisiejszych rozmiarów, bo to odwieczny problem, nawet w kurtach robią tak małe że ciężko to upchać
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam.
Dotychczas miałem problem z pęcherzami na stopach, szczególnie przy bieganiu dłuższych treningów (15-25 km). Szukałem zatem dobrych skarpet w dobrej cenie. Trafiłem na firmę Nessi i jak się później okazało był to strzał w dziesiątkę. Moje problemy się skończyły. Zacząłem używać waszych skarpet na każdy trening.
Mam jednak problem.
nessi1.JPG
nassi2.JPG
Najpierw żona stwierdziła że pewnie nie obcinam paznokci na palcach u stóp, ale zwróciłem na to uwagę i stwierdziłem że nawet piłuję paznokcie pilnikiem, są zaokrąglone, więc nie jest to przyczyną.
Zacząłem więc cerować; że nieudolnie (to fakt), ale skutecznie.
nessi3.JPG
Mam zatem pytanie. Jakie skarpety waszej produkcji byłyby dla mnie odpowiednie i nie musiałbym rozwijać swoich talentów pończoszniczych, co wywołuje salwy śmiechu mojej żony.

Pozdrawiam. Jurek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Panowie z Nessi który model skarpetki najbardziej chroni stopę> biegam z znajomym i nonstop ma problemy z pęcherzami i obtarciami po wewnętrznej stronie stopy trochę poniżej palców, jakieś 3 cm? dystanse 10-25km
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@puchatek391 polecam te https://www.e-nessi.pl/pl/p/Skarpety-Te ... ie-RL3/589 w tym miejscu o którym mówisz mają specjalne włókna które zapewniają lepszą wentylacje.
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

[quote="Jurek z Lasu"]Witam.
Dotychczas miałem problem z pęcherzami na stopach, szczególnie przy bieganiu dłuższych treningów (15-25 km). Szukałem zatem dobrych skarpet w dobrej cenie. Trafiłem na firmę Nessi i jak się później okazało był to strzał w dziesiątkę. Moje problemy się skończyły. Zacząłem używać waszych skarpet na każdy trening.
Mam jednak problem.

Jerzy, dziękuje, że tutaj przytoczyłeś ten temat. Poruszyliśmy cały zakład, by dojść do tego co jest powodem tej dziury. W ostatnim czasie kilka sygnałów do nas dotarło z podobnym problemem. Po 2 miesiącach sprawdzania wszystkiego, okazało się, że najsłabszym ogniwem była przędza, a dokładniej jedna partia. Ale od razu wyciągnęliśmy wnioski. Mamy już nowo opracowane modele na innych przędzach. Wejdą w życie w ciągu kilku tygodni. Na dzień dzisiejszy polecam model RS lub SK, w ogóle to możesz zareklamować te skarpety. Sam we wszystkich modelach biegam, także w tym, który Ty prezentowałeś, ale z przed roku, gdzie była inna partia przędzy. Teraz mamy już sprawdzoną przędzę i takie cuda nie będą się zdarzać. Ale także prośba do wszystkich, jeśli pojawiają się jakiekolwiek problemy ze skarpetkami, nie związane z intensywnością użytkowania, to nie znaczy, że my Was chcemy oszukać, to znaczy, że jakieś ogniwo zawiodło. I im wcześniej nam o tym powiecie, tym szybciej go wyeliminujemy.
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:Panowie z Nessi który model skarpetki najbardziej chroni stopę> biegam z znajomym i nonstop ma problemy z pęcherzami i obtarciami po wewnętrznej stronie stopy trochę poniżej palców, jakieś 3 cm? dystanse 10-25km
Cytując jednego z topowych trenerów biegowych, "odkąd mam wasze skarpetki skończyły mi się problem z otarciami i pęcherzami" Paweł Grzonka. Chodzi o model RS. Spróbuj tego modelu i daj znać.
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nessi pisze:... w ogóle to możesz zareklamować te skarpety...
No co wy, nie będę wam przysyłał pocerowanych skarpet do reklamacji bo cały zakład będzie miał niezłą polewkę z takiego „fachowca”. Zresztą w pocerowanych też się dobrze biega. Dzięki za info. Będę miał na uwadze.

Jeszcze raz chciałem podkreślić że wasze skarpety uratowały mi życie. Miałem poważny problem z odparzeniami stóp. Po zakupie skarpet Nessi problem zniknął. Dobry towar w niezłej cenie.

Pozdrawiam całą załogę.
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jurek z Lasu pisze:
Nessi pisze:... w ogóle to możesz zareklamować te skarpety...
No co wy, nie będę wam przysyłał pocerowanych skarpet do reklamacji bo cały zakład będzie miał niezłą polewkę z takiego „fachowca”. Zresztą w pocerowanych też się dobrze biega. Dzięki za info. Będę miał na uwadze.

Jeszcze raz chciałem podkreślić że wasze skarpety uratowały mi życie. Miałem poważny problem z odparzeniami stóp. Po zakupie skarpet Nessi problem zniknął. Dobry towar w niezłej cenie.

Pozdrawiam całą załogę.
Pozdrawiamy!
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

TyDzień Kobiet z Nessi!

W Nessi święta trwają dłużej, znaaacznie dłużej. I są naprawdę huczne:D
Z okazji Dnia Kobiet dla naszych wspaniałych fanek, klientek, biegaczek, mam, sióstr, koleżanek, po prostu dla wszystkich pań przygotowaliśmy specjalną niespodziankę – do 40% zniżki na całą kategorię ONA!!

Co nie mniej ważne, promocja potrwa cały tydzień, bo od 3 do 10 marca!

Zapraszamy: http://bit.ly/kategoriaONA

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ