Polar M400

puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jest możliwość blokowania tempa tylko trzeba to tak jakby zaplanować albo ustawić w ulubionych. Tak jest to trochę upierdliwe ale da się z tym żyć, nadal liczę że polar wybierze jakiś guzik do przytrzymania aby zablokować tempo.

Dla tych co chcą mieć możliwość trzymania strefy tempa, krótka instrukcja.

1.Wchodzimy w polarflow w dziennik i klikamy na dodaj(dodaj cel treningowy)
2.Wybieramy bieganie, wpisujemy date nazwe celu itp
3.Wybieramy Cel interwałowy
4.Wybieramy czas lub dystans
5. Nastpęnie nazwa np. wysiłek i klikamy strefy tempa oraz wybieramy w jakich/jakiej chcemy biec. (można dać zapętlenie tej fazy treningu np 10 km kilkanaście razy i mamy gotowca na każdy trening)
6.klikamy gwiazdkę i zapisz oraz synchronizujemy kabelkiem zegarek

Teraz jak zaczynamy trening to zamiast klikać środkowy przycisk i wybór profilu to wchodzimy w menu>gwiazdka i wybieramy nasz trening.

ja mam tak zrobione treningi w zależności od długości rózne strefy i kilka ulubionych

ps opcja szacunkowego ukończenia biegu działa bardzo fajnie, często z niej korzystam tylko trzeba ją odpalić od razu na starcie
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ciekawe...muszę to przetestować. Mam nadzieję, ze bedzie tak jak piszesz
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak jest używałem
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ok, wierze na słowo :bleble:
marcin.brynda
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:jest możliwość blokowania tempa tylko trzeba to tak jakby zaplanować albo ustawić w ulubionych. Tak jest to trochę upierdliwe ale da się z tym żyć, nadal liczę że polar wybierze jakiś guzik do przytrzymania aby zablokować tempo.

5. Nastpęnie nazwa np. wysiłek i klikamy strefy tempa oraz wybieramy w jakich/jakiej chcemy biec. (można dać zapętlenie tej fazy treningu np 10 km kilkanaście razy i mamy gotowca na każdy trening)

Teraz jak zaczynamy trening to zamiast klikać środkowy przycisk i wybór profilu to wchodzimy w menu>gwiazdka i wybieramy nasz trening.

ja mam tak zrobione treningi w zależności od długości rózne strefy i kilka ulubionych

ps opcja szacunkowego ukończenia biegu działa bardzo fajnie, często z niej korzystam tylko trzeba ją odpalić od razu na starcie
Przetestuję w środę na krótszym treningu :) A czy można dodać treningi ulubione bez daty i godziny i po prostu wybierać na dany czas/dystans? Pytam ponieważ jeszcze w to się nie bawiłem :oczko:
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak raz ustawisz datę jako zaplanowany trening i zaznaczysz gwiazdką to później już masz w ulubionych więc jest ok
marcin.brynda
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:jest możliwość blokowania tempa tylko trzeba to tak jakby zaplanować albo ustawić w ulubionych. Tak jest to trochę upierdliwe ale da się z tym żyć, nadal liczę że polar wybierze jakiś guzik do przytrzymania aby zablokować tempo.

Przetestowałem tak jak napisałeś :) Dzięki wielkie :) Wszystko działa super :D
mamyt
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:13
Życiówka w maratonie: 4:25

Nieprzeczytany post

Czy w polar flow można zobaczyć trening interwałowy podzielony na odcinki np: zadane dystanse powiedzmy 5x200m ? Czy pokazuje co 1km ?
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

można zobaczyć zarówno wybrane odcinki jak i automatyczne co kilometr.
mamyt
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:13
Życiówka w maratonie: 4:25

Nieprzeczytany post

Dzieki. Dzis pojechalem i kupilem zegarek w intersporcie. Na dodatek dostalem 12% w bonach z okazji promocji walentynkowej :) Teraz powoli rozkminiam zegarek.
kwaku
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 57:01
Życiówka w maratonie: 4:55:12

Nieprzeczytany post

Jakiś czas temu czytałem, że przy włączonym Auto Lap-ie, np. co 1 km zegarek w polu Lap pace pokazuje średnie tempo od początku aktywności, zamiast tempa bieżącego odcinka. Czy to prawda? I jeśli tak to czy ten problem został może naprawiony?
mateoB
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

mamyt pisze:Czy w polar flow można zobaczyć trening interwałowy podzielony na odcinki np: zadane dystanse powiedzmy 5x200m ? Czy pokazuje co 1km ?
Można zobaczyć, pod warunkiem, że się uruchomi interwały w zegarku z Timerów. Jeżeli ustawisz taki trening w Polar flow jako cel treningowy lub jako Ulubione, to po zgraniu do flow nie będą widoczne odcinki interwałowe, tylko cały trening bez żadnych podziałów.
mateoB
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

kwaku pisze:Jakiś czas temu czytałem, że przy włączonym Auto Lap-ie, np. co 1 km zegarek w polu Lap pace pokazuje średnie tempo od początku aktywności, zamiast tempa bieżącego odcinka. Czy to prawda? I jeśli tak to czy ten problem został może naprawiony?
To niestety prawda. Problem ten nie został naprawiony. Nie wiadomo, czy kiedykolwiek będzie naprawiony. W Sport Konsulting otrzymałem odpowiedź, że kwestia automatycznych okrążeń jest rozwiązana w tym modelu prawidłowo. Czyli wychodzi na to, że ich zdaniem to nie jest błąd :oczko:
kwaku
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 57:01
Życiówka w maratonie: 4:55:12

Nieprzeczytany post

A jak działa opcja mierzenia aktywności w ciągu dnia (liczba kroków, pokonany dystans itp.)? Zastanawia mnie czy np. do mierzenia dystansu w w/w funkcji musi przez cały dzień być włączony GPS, bo przecież wtedy bateria padnie po kilku godzinach...?

I ile mniej więcej godzin wytrzymuje bateria podczas treningu?
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mierzeniem aktywności nie zmierzysz treningu niestety, albo zmierzysz ale tak orientacyjnie że dla mnie nie ma to senu. Co do bateri sie nie wypowiem bo najdłuższą ciągłą aktywność to miałem 3h, dzisiaj w godzinę spadła o 50%, ale miałem włączone cały czas podświetlenie, oraz pierdoły w postaci timera i trzymania tempa
ODPOWIEDZ