Ukrywanie przed domownikami nowych zakupów ?
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Była taka koncepcja na konferencji nurkowej, aby przyjechać ze swoim nowym (oczywiście - "tajnym") skuterem i organizatorzy za drobną prowizyjkę losowali dany produkt dla właściciela. Włącznie z dyplomem i zdjęciami.
Klasyczne win-win.
Klasyczne win-win.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nieze...czego to ludzie nie wymyslaBacio pisze:Była taka koncepcja na konferencji nurkowej, aby przyjechać ze swoim nowym (oczywiście - "tajnym") skuterem i organizatorzy za drobną prowizyjkę losowali dany produkt dla właściciela. Włącznie z dyplomem i zdjęciami.
Klasyczne win-win.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
boskieAniad1312 pisze:Zasłyszane z życia wzięte
"Kumpel mi zamówił zegarek, przyszedł na jego adres, wziąłem go tutaj na zawody, powiem żonie że wygrałem"
- neevle
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:11
Ano przykre. Zresztą jak niby to ma działać - żona/mąż nie zauważy zniknięcia kilkuset a czasem i kilku tysięcy (drogie zegarki) złotych?
Sama nie kupuję nie wiadomo jak drogich gadżetów - buty za 200zł, bluzy i spodnie zawsze poniżej 100zł (czym właściwie różnią się spodenki z Decathlonu od tych z logo Asics, no nie uwierzę, że dzięki nim szybciej pobiegnę), koszulki z pakietów startowych. Najdroższe buty za 300zł dostałam na urodziny, a najbardziej wypasionym gadżetem był zegarek z GPS-em - taki poniżej 500zł. I jest mi z nim na tyle dobrze, że póki będzie działał, to nie widzę sensu wymieniania go na nowy.
Zresztą uważam, że nie stać mnie na buty za 500zł. Jeżeli kogoś stać - w sensie pozbycie się takiej kwoty jest niezauważalne z punktu widzenia budżetu - to nie ma sensu się kryć, a jeżeli nie stać, to nie powinien takich rzeczy kupować. A potem słyszy się narzekanie, że oszczędności nie ma.
Chyba jestem za młoda na takie dyskusje i żyję jakimiś ideałami. Ale póki co się sprawdzają.
Sama nie kupuję nie wiadomo jak drogich gadżetów - buty za 200zł, bluzy i spodnie zawsze poniżej 100zł (czym właściwie różnią się spodenki z Decathlonu od tych z logo Asics, no nie uwierzę, że dzięki nim szybciej pobiegnę), koszulki z pakietów startowych. Najdroższe buty za 300zł dostałam na urodziny, a najbardziej wypasionym gadżetem był zegarek z GPS-em - taki poniżej 500zł. I jest mi z nim na tyle dobrze, że póki będzie działał, to nie widzę sensu wymieniania go na nowy.
Zresztą uważam, że nie stać mnie na buty za 500zł. Jeżeli kogoś stać - w sensie pozbycie się takiej kwoty jest niezauważalne z punktu widzenia budżetu - to nie ma sensu się kryć, a jeżeli nie stać, to nie powinien takich rzeczy kupować. A potem słyszy się narzekanie, że oszczędności nie ma.
Chyba jestem za młoda na takie dyskusje i żyję jakimiś ideałami. Ale póki co się sprawdzają.
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Chciałbym mieć takie problemy
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- Lisciasty
- Zaprawiony W Bojach
Takie życie, czasem trzeba ukrywać bo się ma np. mega sknerę w domu. Znajoma jak sobie
kupi gacie w decathlonie, to za moment dostaje smsa od małża, na co znowu kasę wydaje.
Nic nie jest czarno-białe niestety ;P
kupi gacie w decathlonie, to za moment dostaje smsa od małża, na co znowu kasę wydaje.
Nic nie jest czarno-białe niestety ;P
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dla mnie nie ma sensu ukrywać...
mega sknera w domu - zawsze była sknerom, czy się tak zmieniła - jeśli się zmieniła, to pytanie, dlaczego, bo nie sądzę, żeby bez powodu, a jeśli zawsze taka była - żeniąc się ze sknerą zdaje się z tego sprawę.. .
nie po to się z kimś żeniłam, itd, żeby się okłamywać..
i dokładnie tak jak pisała neevle
choć jestem nieco starsza
mega sknera w domu - zawsze była sknerom, czy się tak zmieniła - jeśli się zmieniła, to pytanie, dlaczego, bo nie sądzę, żeby bez powodu, a jeśli zawsze taka była - żeniąc się ze sknerą zdaje się z tego sprawę.. .
nie po to się z kimś żeniłam, itd, żeby się okłamywać..
i dokładnie tak jak pisała neevle
choć jestem nieco starsza
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
O rany, to nie ma na swiecie ludzi uczciwych!!blackfish pisze:Smutne to oszukiwanie, bo "kto w drobnej rzeczy jest nieuczciwy, ten i w wielkiej nieuczciwy będzie."
Kto nigdy nie sklamal, niech pierwszy rzuci kamien!
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
cóż, z ex było jak było, ale między innymi to, żeby było jak było jest powodem, że ex..Sghjwo pisze:O rany, to nie ma na swiecie ludzi uczciwych!!blackfish pisze:Smutne to oszukiwanie, bo "kto w drobnej rzeczy jest nieuczciwy, ten i w wielkiej nieuczciwy będzie."
Kto nigdy nie sklamal, niech pierwszy rzuci kamien!
z tż ponad 10 letni staż, i nie wyobrażam sobie okłamywania...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 52:17
Już nie ukrywam.. Każdy ma swoją pasję, po co oszukiwać. Trening biegam w koszulkach z zawodów. Jedynie na zawodach staram się jakoś wyglądać (oczywiście testuje wcześniej strój) Po przeczytaniu postu, widzę, że więcej Panów się wypowiada niż kobiet :D
10km 48:08
HM 1h 42:27
M 3h 36:40
HM 1h 42:27
M 3h 36:40
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ogólnie na forum jest taka dysproporcjavanilias pisze:Po przeczytaniu postu, widzę, że więcej Panów się wypowiada niż kobiet :D
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
Ukrywanie przed mężem/żoną takich rzeczy jest nie uczciwe. Myśle, że nikt nie powinien mieć pretensji do drugiej osoby na wydatki związane z jego hobby...Jeśli oczywiście są to wydatki w granicach rozsądku i kupno butów itp nie zrujnuje domowego budżetu. Chyba, żę ktoś przeadza i kupuje kolejną bluze mimo, że w szafie ma ich pod dostatkiem