nowy GConnect - problemy (zaczęło się od wskazań wysokości)

czarnyrks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 62
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

klancyk3 pisze:
czarnyrks pisze:Hej,
od 5 stycznia nie mogę zgrać żadnej aktywności z 310xt na GC. Garmina Express mam aktualnego czy ma ktoś podobny problem? Znacie jakieś magiczne sztuczki aby zrzucić trening na PC i potem samemu importować na jakąś platformę?
dodaję na endomondo - przez dodanie pliku
Ale jak je zgrywasz na komputer bo bezpośredni transfer z zegarka do endomondo nie działa.
jacpi74 pisze:
od 5 stycznia nie mogę zgrać żadnej aktywności z 310xt na GC. Garmina Express mam aktualnego czy ma ktoś podobny problem? Znacie jakieś magiczne sztuczki aby zrzucić trening na PC i potem samemu importować na jakąś platformę?
Miałem podobny problem z komunikacją na linii 310xt - GC. Rozwiązanie okazało się prozaiczne - nie miałem wtyczki Garmin Communicator Plugin. Po jej zainstalowaniu wszystko wróciło do normy.
Wtyczkę posiadam. Próbowałem również z Agentem ANT+ i za jego pomocą też się nie dało zgrać treningu. Na fanpagu garmin connect widzę, że nie tylko ja mam problem.
PKO
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

czarnyrks pisze:
klancyk3 pisze:
dodaję na endomondo - przez dodanie pliku
Ale jak je zgrywasz na komputer bo bezpośredni transfer z zegarka do endomondo nie działa.
wybieram plik z treningiem z dysku czyli z zegarka
ale to tak zawsze u mnie działało bo nie posiadam jedynego słusznego systemu operacyjnego

nie wiem czemu ani programiści garmina ani z endomondo nie wpadli na opcje by zgrywać pliki hurtem... bo czasem muszę się każdym plikiem osobno bujać "jak ten głupi stolarz"
hejt dis szit!
czarnyrks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 62

Nieprzeczytany post

Niestety jestem posiadaczem Okienka w wersji 8.1 i zegarka nie widać w nim jako dysku, no chyba że zna ktoś jakiś patent na to?
Awatar użytkownika
mxk
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ma z Was ktoś tak, że każdemu nowo przesłanemu treningowi Garmin Connect automatycznie nadaje nazwę, którą kiedyś mogłem jednokrotnie użyć do opisania trasy przebytej na treningu. Kiedyś "Nazwa aktywności" była zawsze "Bez tytułu", a teraz automatycznie wali mi tą nową bez względu w którą stronę i gdzie pobiegnę.
Obrazek
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wszyscy tak mają. Możesz sobie zmienić nazwę, jeśli Ci nie odpowiada przecież.
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bo to w którą stronę pobiegłeś nie ma znaczenia, ważny jest chyba tylko punkt startu. Ale algorytmy chyba dziwnie działają, bo dla GC warszawski Gocław to Halinów - miejscowość oddalona o dobre 17km na wschód.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Garmin Express jest niezwykłym shitem. Próbuje zgrać trasę na zegarek - wyskakuje okienko z powiadomieniem, że muszę zmienić program na Garmin Express i tu zaczynają się moje kłopoty. Najpierw nie idzie zainstalować tego ustrojstwa na komputerze, a gdy w końcu jakoś się z tym uporałem, zaczyna się problem z synchronizacją na linii zegarek-program... Nie wykrywa urządzenia i kropka.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja nie mam problemu na 3 kompach ( 3 różne systemy operacyjne) a więc raczej masz problem z kompem a nie softem garmina...
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W końcu udało mi się zakończyć instalację powodzeniem, jak i też synchronizację, ale trwało to zdecydowanie zbyt długo. Z poprzednim programem Garmina nie miałem żadnych problemów, więc po cóż zmieniać coś, co działało dobrze?
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzisiaj garmin expres nie chciał mi zsynchronizować treningu, w ustawieniach sprawdziłem czy jest nowa wersja programu i była. Poszła aktualizacja i synchronizacja :)
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zrobiłem update GE i się posypało. Nie mogę teraz przesłać treningu z GC na zegarek. Nie wiem czy to wina nowego GE czy znów coś mieszają na GC bo pojawiła się informacja że znowu coś kombinują. Mógłby ktoś sprawdzić u siebie?
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ