Garmin 920xt

bar72
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Bar72, wgrywanie wersji beta 2,64 nic nie dało. Obecnie mam taką sytuację.
W zegarku jest zaledwie wolne 800kb. Zrobiłem reset który nic nie dał. Dogrywanie wersji beta za skutkowało tym, że to oprogramowanie się dopisywało w zegarku. Po podłączeniu do komputera, niestety nie widzę tych plików. Dzwoniłem do Garmina z prośbą o poradę ale standardowo, obiera telefon jakaś kobieta która nic w tej sprawie nie potrafi doradzić, jedynie linkuje mi informacje z ich strony które bez jej pomocy mogę sobie pobrać.
nie uważam się za , mistrza ale wyślij do mnie tego garmina to go zrobię w mig :-) i odeślę
możesz też dzwonić
mogłeś przez przypadek ukryć pliki które wrzuciłeś nie do katalogu garmin i są nie widoczne przez system
zobacz w ustawieniach kompa , pokaż ukryte pliki
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 16:10 przez bar72, łącznie zmieniany 2 razy.
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
PKO
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

szymcu pisze:Po wgraniu bety i nakładek, zegarek bardzo szybko zżera baterię... Miał ktoś podobny problem?
mi działa bez problemu mam dwie tarcze wgrane , trenuję codziennie połączenie z iPhone non stop włączone kroki ,glonas , zapis co sekundę i daje radę bateria ok tygodnia
co jest super wynikiem
FENIX 3 , EDGE1000
kagero
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy 920xt można ładować przez zwykłe gniazdko? Mam ładowarkę do telefonu (xperia L) i tam jest wejście na usb.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kagero pisze:Czy 920xt można ładować przez zwykłe gniazdko? Mam ładowarkę do telefonu (xperia L) i tam jest wejście na usb.
Oczywiście. Możesz skorzystać z tej lub dowolnej innej ładowarki z USB.
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:
szymcu pisze:Po wgraniu bety i nakładek, zegarek bardzo szybko zżera baterię... Miał ktoś podobny problem?
U mnie nic takiego się nie działo. Mam betę i tarczę Connect IQ, od ładowarki odłączyłem dziś rano ~7.00 i teraz (15.30) mam 98%. Może któraś konkretna nakładka jest taka prądożerna? Używasz pól Connect IQ czy tylko tarcz zegarka?
Tylko tarcze.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

to jak to jest z tym Foot Pood , można używać razem z HRM RUN jednocześnie ?
FENIX 3 , EDGE1000
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bar72 pisze:to jak to jest z tym Foot Pood , można używać razem z HRM RUN jednocześnie ?
Przecież w 920xt jest to w pasku. To po co Ci jeszcze foot pod?
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

czyli to jest dla tych co mają zwykły HR
a HRM RUN działa jak foot pood
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bo skalibrowany footpod jest bezdyskusyjnie dużo dokładniejszy niż akcelerometr w pasku HRM lub w zegaru.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

tak też myślałem :-)
nie mam doświadczenia z czujnikami do biegania
ale mam z czujnikami rowerowymi :-), nic nie zastąpi czujnika na kole :hahaha:
a wracając do food pood , za 50zł z przesyłką nie cuda sam sprawdzę i jak będzie to samo to sprzedam i nie stracę :ble:
FENIX 3 , EDGE1000
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:bo skalibrowany footpod jest bezdyskusyjnie dużo dokładniejszy niż akcelerometr w pasku HRM lub w zegaru.

Zaraz, zaraz. Przecież ten w 920xt miał być supe hiper duper, a tu co? Jeszcze foot pod'a trza dokupować? Szajse :hej:
bar72 pisze:tak też myślałem :-)
a wracając do food pood , za 50zł z przesyłką nie cuda sam sprawdzę i jak będzie to samo to sprzedam i nie stracę :ble:
Ziomuś chętnie zobaczę twe osiągi na garmin connect :hej:

Wszak jak to mawia ludowe przysłowie: nie pomoże nawet sprzętu kupa, gdy z biegacza *upa :hej:
Awatar użytkownika
no-login
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czujnik inercyjny w zegarku nie jest tak dokładny jak ten w footpod. Przekłamania pojawiają się za każdym razem jak patrzysz na zegarek, im częściej i dłużej tym więcej. Tego akurat nieprzeskoczą.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piotrek90 pisze:
Piechu pisze:bo skalibrowany footpod jest bezdyskusyjnie dużo dokładniejszy niż akcelerometr w pasku HRM lub w zegaru.

Zaraz, zaraz. Przecież ten w 920xt miał być supe hiper duper, a tu co? Jeszcze foot pod'a trza dokupować? Szajse :hej:

Wszak jak to mawia ludowe przysłowie: nie pomoże nawet sprzętu kupa, gdy z biegacza *upa :hej:
Po co te zlosliwosci? Kazdy kupuje sprzet na jaki go stac i na jaki ma ochote...wyniki nie maja nic do rzeczy
FNW
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zaraz mi się oberwie ale co tam ;-) Dokładność footpoda można sobie w większości zastosowań traktować jako bajki. On jest dokładny tylko na bieżni albo prostym równym terenie - koniec kropka !! Wynika to z tego, że wylicza on odległość na podstawie kroków - biegając na bieżni czy równym prostym terenie stawiamy kroki równo ale na pewno nie biegnąc w terenie !! Biegnąc po leśnej drodze biegniemy zygzakiem - omijamy dziury, koleiny - hamujemy - przyśpieszamy - przeskakujemy - na podbiegach krok nam się skraca a na zbiegach wydłuża - to wszystko powoduje, że krok jest raz dużo krótszy - innym razem dłuższy generalnie chaos którego nie da się uniknąć biegając poza bieżnią - to wszystko powoduje, że odczyt nie może być dokładny. U siebie w grupie biegowej mam kilku osobników którzy jeszcze coś takiego posiadają ale nie używają właśnie z powodu przekłamań - na początku próbowali jeszcze to jakoś porównywać np. z atestowanymi trasami na biegu ale głupoty wychodziły kosmiczne.
Osobiście używałem Garmina 410-tki później 610-tki (ponad dwa lata) a teraz 920-tki i przy włączonym GPS+Glonas+1 sekundowy zapis naprawdę ciężko się do czegoś przyczepić - oczywiście tempo chwilowe jeszcze można poprawić ale co do reszty już nie przesadzajmy ...
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

piotrek90 pisze:

masz moje treningi w grupie forum bieganie.pl
biegam tylko w przerwie sezonu rowerowego
myślę ,że nie jestem cienki bolek na rowerze co do biegania to jak pisze uzupełnienie treningu przygotowawczego
ale przyjmuje wezwanie i możemy sprawdzić ile kto ma godzin aktywności za 2014 , przegrany przyznaje się do tego na forum pasuje?
FENIX 3 , EDGE1000
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ