No nie maPiechu pisze:Nie wiem dlaczego ale dopiero teraz zakminiłem, że F3 nie będzie obsługiwał map na wzór F2. Szkoda, wielka szkoda.

No nie maPiechu pisze:Nie wiem dlaczego ale dopiero teraz zakminiłem, że F3 nie będzie obsługiwał map na wzór F2. Szkoda, wielka szkoda.
Musieli zrobić miejsce na półce dla Epixa. Tak by za blisko siebie stały. Ciekawe czy można chociaż zobaczyć swoją trasę w formie graficznej jak w pamiętnej 305-ce. W 610 brakuje mi tej opcji dość często.Piechu pisze:Nie wiem dlaczego ale dopiero teraz zakminiłem, że F3 nie będzie obsługiwał map na wzór F2. Szkoda, wielka szkoda.
marcinnek_ pisze:Musieli zrobić miejsce na półce dla Epixa. Tak by za blisko siebie stały. Ciekawe czy można chociaż zobaczyć swoją trasę w formie graficznej jak w pamiętnej 305-ce. W 610 brakuje mi tej opcji dość często.Piechu pisze:Nie wiem dlaczego ale dopiero teraz zakminiłem, że F3 nie będzie obsługiwał map na wzór F2. Szkoda, wielka szkoda.
Qba Krause pisze:jakich map nie będzie obsługiwał?
można sobie wgrac tracka gsp i biec po tracku wyrysowanym na ekranie, a tylko epix będzie miał mapy. to co było w f2?
mogłeś wgrać uproszczone mapy opnesourcowe ze szlakami, ścieżkami, zaznaczonymi lasami, ciekami wodnymi, akwenami, miejscowościami itp.Qba Krause pisze:jakich map nie będzie obsługiwał?
można sobie wgrac tracka gsp i biec po tracku wyrysowanym na ekranie, a tylko epix będzie miał mapy. to co było w f2?
To prawda ale brak dotyku bym przebolał. Czasami nie ma człek przy sobie turystycznej navi a taka podręczna w Fenixie by się przydała.MikeSpy pisze:marcinnek_ pisze:Piechu pisze: Piechu, prawde mowiac, czasami brakuje mi dotyku w fenixie, wlasnie kiedy chcialbym przesunac mapke i wskazac ręcznie punkt do dalszej nawigacji lub zeby sie "rozejrzec". Klikanie bywa dosc meczace.
W Twoim przypadku chyba zmiana z 920xt na F3 nie ma najmniejszego sensu bo poza wyglądem raczej nic nie zyskasz.bar72 pisze: co jeszcze może przekonać do F3 a czego brakuje 920 xt
coś się zaczynam zastanawiać nad epixem