Buty Salomon
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
a gdzie konkretnie chciałabyś biegać w tych butach?
w okolicach Kołobrzegu jest to raczej kompletnie niepotrzebny i nieprzydatny but.
no, może ostatecznie jakiś z grupy city trail, jeżeli rzeczywiście biegasz głównie po lesie i polnych drogach.
w okolicach Kołobrzegu jest to raczej kompletnie niepotrzebny i nieprzydatny but.
no, może ostatecznie jakiś z grupy city trail, jeżeli rzeczywiście biegasz głównie po lesie i polnych drogach.
Go Hard Or Go Home
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
no to nie potrzebujesz butów do trailu.
na upartego, jeżeli bardzo już chcesz Salomona, to coś z grupy city trail:
http://www.salomon.com/pl/range/trail-r ... twear.html
ostatnio z grupy city trail widziałem w dobrej promocji X-TOUR, np. w sklepach GO-SPORT. na stronie już ich nie ma. widocznie zostały wycofane z oferty i dlatego promocja.
ale na takie bieganie jak Twoje, Salomon nie jest dobrym wyborem.
na upartego, jeżeli bardzo już chcesz Salomona, to coś z grupy city trail:
http://www.salomon.com/pl/range/trail-r ... twear.html
ostatnio z grupy city trail widziałem w dobrej promocji X-TOUR, np. w sklepach GO-SPORT. na stronie już ich nie ma. widocznie zostały wycofane z oferty i dlatego promocja.
ale na takie bieganie jak Twoje, Salomon nie jest dobrym wyborem.
Go Hard Or Go Home
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
S-LAB jest z grupy S-LAB. but kompletnie i totalnie nie dla Ciebie.
napisałem wyraźnie: grupa city trail jeżeli już koniecznie chcesz Salomona.
napisałem wyraźnie: grupa city trail jeżeli już koniecznie chcesz Salomona.
Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
Dlaczego nie S-lab? W jakimkolwiek Salomonie bieżnik szybko się zetrze i będzie but na miasto jak się patrzy. S-lab jest wygodny i ładny, więc dla koleżanki muszącej mieć Salomony jest idealny. A jeśli jeszcze kupi Sense, to i lepiej na bieganiu i zdrowiu wyjdzie, o ile biega w miarę poprawnie.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Zaprawiony W Bojach
Już nie pamiętam kiedy, gdzie i jak 
Buty jak buty. Według mojego rozeznania Salomon do biegania robi tylko terenowe, więc jeśli chcesz w nich biegać po asfalcie czy innej kostce to kup takie, które będą miały jak najmniej agresywny bieżnik. O Sense pisałem jak najbardziej poważnie. Są miękkie, elastyczne i mają mało amortyzacji, więc mają wszystko co trzeba, oprócz dobrej ceny

Buty jak buty. Według mojego rozeznania Salomon do biegania robi tylko terenowe, więc jeśli chcesz w nich biegać po asfalcie czy innej kostce to kup takie, które będą miały jak najmniej agresywny bieżnik. O Sense pisałem jak najbardziej poważnie. Są miękkie, elastyczne i mają mało amortyzacji, więc mają wszystko co trzeba, oprócz dobrej ceny

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
-
- Zaprawiony W Bojach
W lekkich, elastycznych, cienkich, dających dużo miejsca na palce. W kilku modelach kilku producentów. Jak warunki pozwalają i jestem w miejscu, gdzie się tego nie brzydzę, to najchętniej boso.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie mam rozeznania, wiem tylko, od czego sam wolę trzymać się z daleka i robię dobre wrażenie.
Skoro nic o Tobie nie wiem i chyba zaczynasz biegać, to z modeli na twardą nawierzchnię (bez bieżnika terenowego) poleciłbym coś ze średnią amortyzacją, żeby za bardzo nie przeszkadzała a wraz z rosnącym stażem biegowym będzie Ci łatwiej ewentualnie zmienić na coś lżejszego albo cięższego.
Są to:
Merrell Bare Access, opcjonalnie z o połowę cieńszą podeszwą Road Glove. Te drugie tylko jeśli masz odpowiednio mocne stopy (chodzisz dużo w elastycznym obuwiu, trenujesz jakiś sport boso itd.).
Nike Free.
Saucony Kinvara.
Puma FAAS 300.
Skoro nic o Tobie nie wiem i chyba zaczynasz biegać, to z modeli na twardą nawierzchnię (bez bieżnika terenowego) poleciłbym coś ze średnią amortyzacją, żeby za bardzo nie przeszkadzała a wraz z rosnącym stażem biegowym będzie Ci łatwiej ewentualnie zmienić na coś lżejszego albo cięższego.
Są to:
Merrell Bare Access, opcjonalnie z o połowę cieńszą podeszwą Road Glove. Te drugie tylko jeśli masz odpowiednio mocne stopy (chodzisz dużo w elastycznym obuwiu, trenujesz jakiś sport boso itd.).
Nike Free.
Saucony Kinvara.
Puma FAAS 300.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
pewnie, ze się da, ale wygodnie nie będzie. no i te czekanie, aż zetrze się bieżnik na asfalcie. ile - 300, 400km? znam lepszy sposób na wydanie kilkuset złotych, niż na takie buty, które butami na asfalt i tak nigdy nie będą. do takich celów są lepsze buty.Kangoor5 pisze:Dlaczego nie S-lab? W jakimkolwiek Salomonie bieżnik szybko się zetrze i będzie but na miasto jak się patrzy. S-lab jest wygodny i ładny, więc dla koleżanki muszącej mieć Salomony jest idealny. A jeśli jeszcze kupi Sense, to i lepiej na bieganiu i zdrowiu wyjdzie, o ile biega w miarę poprawnie.
Karina, jeżeli już na asfalt z Salomona to Sense Pro, Mantra, X-Scream - czyli buty na nawierzchnie mieszane - od asfaltu po lekki trail. przynajmniej mniej forsy wydasz niż na S-LABY, ale na asfalcie i kostce poezji nie będzie i tak.
buty typowo na asfalt będą dla Ciebie lepszym rozwiązaniem. jeżeli sama nie wiesz od czego zacząć przymierzanie, wtedy proponuję:
a) Nike Pegasus - jeżeli szukasz mocno amortyzowanej klasyki, pluszowego odczucia,
b) New Balance 890 lub Saucony Kinvara - jeżeli szukasz czegoś zgrabniejszego, ale ciągle z przyzwoitą amortyzacją.
Go Hard Or Go Home