Witam,
Coś mi się zdaje, że dopadło mnie zapalenie ścięgna achillesa:( Boli trochę gdy chodzę, bardziej, gdy wchodzę po stopniach. Wg mnie to nie jest kontuzja z gatunku "rozbiegam ją". Postanowiłem zrobić przerwę, pożegnać się z tegorocznym Orlenem i wrócić do biegania tak za ok. 2 tygodnie (generalnie do całkowitego ustąpienia bólu).
Czy ktoś może polecić jakieś leki/tabletki przeciwzapalne dostępne bez recepty, które mogłyby przyśpieszyć gojenie zapalenia?
Z góry dziękuję.
zapalenie ścięgna achillesa
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: wpiszę gdy <43.00
- Życiówka w maratonie: wpiszę jak <3.40
mi pomogła maść/żel Dicloziaja, w ulotce mają napisane:
"Preparat stosowany w leczeniu miejscowym: ograniczonych i łagodnych postaci zapalenia stawów, ograniczonych stanów zapalnych tkanek miękkich (m.in.: zapalenie ścięgien, zapalenie nadkłykcia bocznego kości ramiennej - "łokieć tenisisty"), bólu pleców, pourazowych stanów zapalnych ścięgien, więzadeł, mięśni oraz stawów w wyniku skręcenia, stłuczenia i nadwerężeń".
zdrowia życzę
"Preparat stosowany w leczeniu miejscowym: ograniczonych i łagodnych postaci zapalenia stawów, ograniczonych stanów zapalnych tkanek miękkich (m.in.: zapalenie ścięgien, zapalenie nadkłykcia bocznego kości ramiennej - "łokieć tenisisty"), bólu pleców, pourazowych stanów zapalnych ścięgien, więzadeł, mięśni oraz stawów w wyniku skręcenia, stłuczenia i nadwerężeń".
zdrowia życzę
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
poirot pisze:mi pomogła maść/żel Dicloziaja, w ulotce mają napisane:
zdrowia życzę
WIELKIE DZIĘKI:)