Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: 3:29
U mnie jest podobnie ale zauważyłem pewną prawidłowość.
Po skończonym treningu odpalam na telefonie (Samsung Galaxy SIII z Android 4.3) bluetooth oraz aplikację Garmin Connect, w zegarku robię Synchronizacja ręczna. Po tej operacji zegarek łączy się z telefonem niby synchronizuje (zielony pasek na dole), ale tak na prawdę to nic nie robi. Wtedy wyłączam aplikację Garmin Connect i włączam ją ponownie. Wtedy synchronizacja wykonuje się jeszcze raz ale już z sukcesem.
Po skończonym treningu odpalam na telefonie (Samsung Galaxy SIII z Android 4.3) bluetooth oraz aplikację Garmin Connect, w zegarku robię Synchronizacja ręczna. Po tej operacji zegarek łączy się z telefonem niby synchronizuje (zielony pasek na dole), ale tak na prawdę to nic nie robi. Wtedy wyłączam aplikację Garmin Connect i włączam ją ponownie. Wtedy synchronizacja wykonuje się jeszcze raz ale już z sukcesem.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
A ja chciałem dzisiaj zsynchronizować i nie mogłem. Zegarek łączy się, jest sparowany. Na zegarku komunikaty synchronizacja przez kilkanaście sekund a później połączony i nic więcej. W aplikacji nic sie nie dzieje
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,30
- Życiówka w maratonie: brak
Trening ładnie narysowany pięć dni temu:
http://connect.garmin.com/activity/685353554
I to co dzisiaj zrobił:
http://connect.garmin.com/activity/689140507
dodatkowo doszły wariacje z tętnem - 216 pokazał
Trasa ta sama. Wysyłam zegarek po raz drugi do wymiany.
http://connect.garmin.com/activity/685353554
I to co dzisiaj zrobił:
http://connect.garmin.com/activity/689140507
dodatkowo doszły wariacje z tętnem - 216 pokazał

Trasa ta sama. Wysyłam zegarek po raz drugi do wymiany.
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Dzisiaj Fenix2 zrobił ze mnie ultrasa... Bardzo szybkiego ultrasa.

1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
- fascik
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Daje radęantos pisze:Wiem, że to forum biegaczy, ale mam pytanie, czy testował ktoś ten sprzęt na basenie krytym?
Jak sobie z tym daje radę?

- herson
- Zaprawiony W Bojach
odniosę się do tegoPiechu pisze:Musisz mieć androida bodajże w wersji 4.3 minimum a sam tablet/smartphone musi tez sprzętowo obsługiwać BTLE czyli BT 4.0
wymieniłem córce tableta, jest BT 4.0 i Android 4.3, a mimo to, nie chcą się sparować
tablet widzi fenixa w gc na androidzie ale to byłoby wszystko
ma ktoś jakiś pomysł?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:46:32
- Życiówka w maratonie: 04:46:25
Witam,
Mam taką zagwozdkę, która jednak mnie denerwuje chyba od dawna.
Przykład z życia:
Biegnę równym tempem np. 5:30 wiele kilometrów i mam na ekranie tempo chwilowe, tempo odcinka, mija kolejny kilometr, na ekranie na kilka sekund pojawia się o tym informacja, a potem wraca mój ekran i tempo chwilowe pokazuje raczej to co było, czyli oscyluje w okolicy 5:30, ale tempo odcinka np. 4:40 i potem powoli rośnie by po minucie pokazywać prawidłowe dane.
I teraz moje pytanie, skąd to wahnięcie?
Co się dzieje z tempem odcinka gdy kończę kolejny kilometr?
Czemu zegarek nie może przyjąć za tempo odcinka wartości z poprzedniego kilometra i potem się do tego ewentualnie wprowadzić korektę po jakimś czasie?
Druga sprawa, czy skoro można zmienić język na polski itp. to czy można coś zamieszać z czcionkami, tzn. z ich wielkością, bo gdy pokazuje się ekran po przebiegnięciu każdego kilometra to o ile tempo jest dla mnie widoczne, to te małe cyferki informujące, który to kilometr to już nie, niby potem mogę znowu zerknąć na zegarek na odpowiedni ekran i wszystko będzie jasne, ale trochę to irytujące.
Mam taką zagwozdkę, która jednak mnie denerwuje chyba od dawna.
Przykład z życia:
Biegnę równym tempem np. 5:30 wiele kilometrów i mam na ekranie tempo chwilowe, tempo odcinka, mija kolejny kilometr, na ekranie na kilka sekund pojawia się o tym informacja, a potem wraca mój ekran i tempo chwilowe pokazuje raczej to co było, czyli oscyluje w okolicy 5:30, ale tempo odcinka np. 4:40 i potem powoli rośnie by po minucie pokazywać prawidłowe dane.
I teraz moje pytanie, skąd to wahnięcie?
Co się dzieje z tempem odcinka gdy kończę kolejny kilometr?
Czemu zegarek nie może przyjąć za tempo odcinka wartości z poprzedniego kilometra i potem się do tego ewentualnie wprowadzić korektę po jakimś czasie?
Druga sprawa, czy skoro można zmienić język na polski itp. to czy można coś zamieszać z czcionkami, tzn. z ich wielkością, bo gdy pokazuje się ekran po przebiegnięciu każdego kilometra to o ile tempo jest dla mnie widoczne, to te małe cyferki informujące, który to kilometr to już nie, niby potem mogę znowu zerknąć na zegarek na odpowiedni ekran i wszystko będzie jasne, ale trochę to irytujące.
- bumbo
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40min
Witam, mam problem z aktualizacją softu 4.40, otóż poprzez webupstera pasek pobierania dochodzi do 100% po czym wyświetla sie informacja o problemie połączenia ze stroną Garmina i tak od trzech dni. Ktoś miał może taki przypadek?
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Webupster co to? Garmin Express?
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.