rolba napisał(a):
poirot próbowałes odpalać apki, które są oznaczone w serwisie jako "Daily usage". Np taka PRESSURE ALARM V4. Osoba która ją zrobiła pisze że powinna działac w trybie zwykłego zegarka bez przełączania sie do aktywności. Próbowałes w Ambicie 3 takich myków?
Chyba rozkminiłem o co biega

. Może to dla was oczywiste ale dla mnie nie było, w związku z czym podzielę się z wami moim odkryciem. Trochę pomyliłem w powyższym cytacie pojęcia, ale zaraz to się wszystko wyjaśni.
Wyczytałem gdzieś w jednym z komentarzy w movescount-app że jeżeli chcemy mieć np. wskazania ciśnienia na wysokości na której aktualnie się znajdujemy (np zainstalowac sobie taką apkę jak Barometer v2.1) wraz z zegarkiem to trzeba sobie stworzyć nowy tryb sportowy np "zegarek". W trybie tym wyłączamy GPS i dodajemy interesującą nas apkę. Do tego apkę wyświetlającą godziny i minuty. Snychronizujemy nasz sprzęt z movescount. Potem odpalamy sobie nasz tryb sportowy "zegarek" i nie(!) startujemy go, by nie zapełniać pamięci. W tym momencie możemy sobie zablokować przyciski i działać w takim oto trybie

, który nie będzie zapisywać nam danych do zegarka.
To trochę taka okrędka, jeszcze jej nie testowałem, ale na pewno będę chciał zobaczyć jak działa mój własny customowy zegar z fajnym barometrem. Dodam, że w trybie normalnego zegarka cisnienie jakie wyświetla nam zegarek to ciśnienie znormalizowane do poziomu morza. Gdybyśmy chcieli znać aktualne ciśnienie tam, gdzie się znajdujemy (chodzi o wysokość), można je oczywiście podejrzeć w menu serwisowym. Ale jest to uciążliwe, przełączać się do menu serwisowego. Poza tym zawsze możemy sobie wgrać dodatkowo fajny "storm alarm" więc to też jest super opcja do zmiany codziennego zegara.