Pasek do HRM - dziwne odczyty

PanPopo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56:35
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej,

ostatnio mój 910XT zaczął dawać mi jakieś dziwne odczyty HR. Wymieniłem baterię w nadajniku, ale nic to nie pomogło. Gdy dotykam obiema rękami klipsów na zdjętym nadajniku to mam całkiem wiarygodny wynik. Podejrzewam, że padł mi pasek z elektrodami. Czy wiecie gdzie można go kupić (sam pasek, nadajnik mam) nie wydając małej fortuny?

Pozdrawiam
Popo
PKO
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

prałeś pasek ? , czasem pomaga
zawsze warto zadzwonić na infolinie garmina , może się uda i wyślą nowy pasek
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do serwisu Garmina zawsze warto się zwrócić - czasem pomagają nawet już po gwarancji, dając np. możliwość zakupu po niższej cenie.

Jeśli to nic nie da, możesz spróbować kupić pasek Polara (zobacz na DCRainmaker). Niestety opisywany tam pasek Wearlink+ praktycznie nie jest już dostępny ale w moim przypadku nadajnik Garmina pasuje także do obecnie sprzedawanego Polar Soft Strap. Czytałem że niektórzy użytkownicy musieli delikatnie przyciąć jakiś plastik żeby nadajnik pasował (być może była to jakaś inna wersja nadajnika niż moja).

Jeśli miałbyś kupić cały pasek ANT+ z nadajnikiem, to zamiast pasków Garmina z którymi jest masa problemów, polecam te dostępne w Decathlonie: Geonaute lub B'Twin. Z mojego doświadczenia są znacznie trwalsze i dokładniejsze, a przy tym tańsze.

Zanim kupiłem pasek Polara zastanawiałem się też czy nie zadziałałby ten pasek z Decathlonu (akurat w moim sklepie była dostępna wersja bez nadajnika) - wizualnie jest bardzo podobny do HRM2 oraz do wymienionych wyżej pasków z tego samego sklepu. Możliwe że od pasków ANT+ różni się tylko innym nadajnikiem i nadajnik Garmina by pasował ale to musiałbyś sprawdzić osobiście (chętnie sam bym się dowiedział).
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a tak z ciekawości to mi się z starym poczciwym Garminem 305 sparował licznik kadencji i prędkości c Decathlonu mimo że obsługa twierdziła że się nie da.

Tompoz
Tompoz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ