Co czytacie, gdy nie biegacie :)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Gdzies slyszwlem o tej ksiazce, ale nie moge sobie przypomniec gdzie. Podobno bardzo fajna.
Na książkę jeszcze nie trafiłem ale mogę polecić film. :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Książka boska, czytałam w pociągu i chichotałam non stop, ludzie patrzyli jak na głupią ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Metro 2033, uwielbiam takie klimaty :taktak:
go get 'em tiger
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam audio wersję jakby kogoś interesowało.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mamo Kin, niedawno wyszla ksiazka polskiego autora w uniwersum metro 2033. Akcja dzieje sie w Krakowie :) Mam ja nawet ale nie przeczytalem jeszcze bo dalem ojcu.

Jesli lubisz postapo to przeczytaj sobie "Przejscie" Jastina Cronina. Teraz dostepne sa 2 tomy z trylogii. Pierwszy to wlasnie "Przejscie" a drugi to chyba "Dwunastka"
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

uniwersum próbowałam i jakoś mi nie wchodzi, prawdę mówiąc Metro 2034 też nie, tylko to pierwsze mi się podoba. Cronina obczaję, dzięki :usmiech: może ktoś ma jeszcze jakieś typy w tym stylu?
go get 'em tiger
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mama Kin pisze:uniwersum próbowałam i jakoś mi nie wchodzi, prawdę mówiąc Metro 2034 też nie, tylko to pierwsze mi się podoba. Cronina obczaję, dzięki :usmiech: może ktoś ma jeszcze jakieś typy w tym stylu?
Postapokaliptycznie ale od razu zaznaczę, ze IMO nie bardzo w stylu serii Metra.

- "Głowa Kassandry" Baranieckiego
- opowiadanie: "Chłopiec i jego pies" Harlana Ellisona - kiedyś wyszło w Nowej Fantastyce. IMO, kamień milowy literatury postapokaliptycznej. Ja byłam po tym chora. Lubić tego to się nie da, ale przeczytać warto.
- Deus Irae - Dick /Zelazny
- Kantyczka dla Leibowitza" - Miller

I z nowszych IMO podciągnęłabym pod ta tematykę i bardzo polecam ogólnie fanom S-F:
-"Nakręcana Dziewczyna. Pompa nr. 6" - Paolo Bacigalupi. Daje do myślenia. :lalala:
Paolo popełnił też typowo postapokaliptyczne dzieła dla młodzieży: "Złomiarz" i "Zatopione miasta" - ale nie polecam.

Oraz "Trylogia Ryfterska" Petera Wattsa w skład wchodzą: Rozgwiazda, Wir, Behemot.
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z nowych rzeczy: "Droga" - Cormac McCarthy, cykl Przegląd Końca Świata - Mila Grant.
Ze starszych: "Aleja potępienia" - Roger Zelazny, "Ostatni Brzeg" - Nevil Shute, "Głowa Kasandry" - Marek Baraniecki, "Dzień tryfidów" - John Wyndham
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I jeszcze mi się przypomniały:
Śmierć trawy - John Christoper
Listonosz - David Brin
Gdzie dawniej śpiewał ptak - Kate Wilhelm

I nie do końca postapo
Piknik na skraju drogi - A.B. Strugaccy
Miasto na górze - Kir Bułyczow
Zatonięcie Japonii - Sakyō Komatsu
Hanna77
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:44

Nieprzeczytany post

kończę Rodzinę Jaruzelskiej. Może Towarzyszka panienka była lepsza (nie wiem, nie czytałam), tu mam wrażenie, ze nie ma o czym pisać a kontrakt z wydawnictwem się podpisało. Takie trochę niewiadomoco. Równocześnie czytam, a raczej przeglądam, bo "I jak tu nie biegać" Beaty Sadowskiej jest przepięknie wydana. sama treść...hmm, taka lekka i przyjemna ni to poradnik ni snucie opowieści o przyjemności czerpanej z biegania plus wstawki o odżywianiu. Nic odkrywczego. To prezent a sama nie kupiłabym, wolę jednak czytać o biegaczach wybitnych :hejhej:
Wcześniej czytałam bardzo interesującą książkę Małgorzaty Wardy, Nikt nie widział, nikt nie słyszał, o zaginionych dzieciach. Przeczytałam w dwie noce i bardzo żałowałam, że już koniec.
Teraz rozglądam się za jakimś niepokojącym kryminalnym thillerem, może w tym wątku znajdę jakiś ciekawy tytuł?
magic15
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cała seria Świat Dysku i klasyka literatury polecam Steinbecka
Nie mów do mnie z rana...
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

super, dzięki! Strugackich i Bułyczowa czytałam wszystko, co u nas wyszło (Piknik uwielbiam), Droga to mój numer 1 w tej kategorii, Ostatni brzeg i Dzień tryfidów wiadomo, klasyka, a resztę zaraz sobie pozapisuję :taktak:
go get 'em tiger
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W EMPIKu akurat jest promocja na książki S-F z serii Uczta Wyobraźni wydawnictwa MAG.
Seria jest bardzo dobra, bardzo polecam.
Promocja: 2 książki w cenie 1.

Właśnie się wzbogaciłam o
-"Brasyl" Iana McDonalda (czytałam jego: "Rzekę Bogów" oraz "Dom Derwiszy. Dni Cyberbadu" - też z tej serii. Doskonałe!
- "Tonąca dziewczyna" Caitlin R. Kiernan
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O ile "Rzekę Bogów" łyknęłam błyskawicznie i byłam zachwycona, tak w "Dom Derwiszy..." nie mogę się wciągnąć. Ale może zły czas do czytania wybrałam. W ogóle muszę się zabrać za siebie, bo coś czytelnictwo moje w tym roku nie może rozwinąć skrzydeł ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zaczynam "Snowden", a skończyłem "Nielegalni".
ODPOWIEDZ