Muzyka ktora pomaga podczas biegu
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kazdy ma swoj sposob pewnie.Moze to faktycznie nie do konca bezpieczne jesli biega sie samemu i do tego jeszcze np.wieczorem.Wiem bo sama tak robie nieraz,ale coz mi muzyka bardzo pomaga
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Najlepiej przy ulubionejkarina pisze:Jakiej muzyki sluchacie podczas biegu,przy jakiej wam sie najlepiej biega?
Zainstaluj choćby na komputerze np Spotify, są dostępne gotowe playlisty cardio czy do biegania.
Co do słuchawek, osobiście zawsze odradzam na rower czy do biegania dokanałowe, za bardzo izolują od otoczenia. Lepsze są pchełki lub otwarte nauszne. Sam biegam z koss porta pro, muzyka dosyć cicho i słychać nadjeżdżające samochody bez oglądania się za siebie. Dla odmiany wiosną fajnie było wyjść na dwór i posłuchać skowronków, innej muzyki nie potrzebowałem
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: wpiszę gdy <43.00
- Życiówka w maratonie: wpiszę jak <3.40
ja początkowo nie lubiłem biegać z muzyką. potem miałem fazę z muzyką z mp3 - różne kawałki (co tam akurat było na topie). potem muzyka mnie znudziła i odkryłem że niesamowicie biega się przy audiobookach.
to był czad - zaczynałem słuchać, trening robił się sam (długie wybiegania), zdarzało się, że tak się wciągałem w książkę, że 2-3 godzinne wybieganie mijało błyskawicznie, a ja żałowałem, że jestem już pod domem
przy cięższych treningach, i ostatnio mam fazę na radio - obecnie na topie jest PIIIPR.
to był czad - zaczynałem słuchać, trening robił się sam (długie wybiegania), zdarzało się, że tak się wciągałem w książkę, że 2-3 godzinne wybieganie mijało błyskawicznie, a ja żałowałem, że jestem już pod domem
przy cięższych treningach, i ostatnio mam fazę na radio - obecnie na topie jest PIIIPR.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wraznie ksiazek audio jako takich jest doskonale - slucham kilkunastu rocznie (wiec pewnie ok. 200 godzin sie robi).karina pisze:Audioobok mowisz,no interesujace.Ciekawa jestem jakie to wrazenia.
Jednak nie przy bieganiu. Chyba za bardzo by mnie zloscily - z reguly przebiegam kilkukrotnie przez ulice, tam sa auta ktore mocno halasuja, nie slysze co mowi czytajacy aktor (a niektorzy lektorzy z audible.com to absolutne mistrzostwo!) i gubie watek, wiec potrzebuje grzebac w grajku mp3, cofac ksiazke, 2 skrzyzowania dalej to samo. Za duzo irytacji.
Ale przy muzyce z gatunku "nieodroznialna sieczka" (to co puszcza RMF i Radio Zet), najpewniej nie ma to znaczenia - wiec wole biegac bez sluchawek...
-
- Wyga
Ja sama jak biegam to czesto musze przebiegac przez jezdnie takze i ze sluchawkami to nie jest bezpieczne,jednak zaczelam biegac z muzyka i teraz ciezko jest sie odzwyczaic.A lubie raczej house,elektroniczna na pograniczu techna,ale nie za mocna.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Odtwarzacz mp3 to był nieodzowny element wyposażenia na trening przez ok 3 lata. Na pierwszym maratonie gdzieś na 35 kilometrze jak zdjąłem je z uszu tak juz prawie rok biegam bez muzyki. Po pierwsze że miałem dość, po drugie że się przeprowadziłem i biegam po wioskach a w słuchawkach nie czuł bym sie bezpiecznie.
Jeżeli chodzi o rodzaj muzyki to nie polecam szybkiej, człowiek instynktownie przyspiesza...
Teraz słucham przyrody i uczę się swojego tempa
Jeżeli chodzi o rodzaj muzyki to nie polecam szybkiej, człowiek instynktownie przyspiesza...
Teraz słucham przyrody i uczę się swojego tempa
- Matii
- Dyskutant
Jako że, przez wiele lat lubowałem w muzyce trance'owej do biegania odpalam stare sety... Grunt, żeby muzyka była mocna i dynamiczna. I faktycznie czasem dodaje wręcz skrzydeł!
Ale namawiać nikogo nie zamierzam, wszystko jest kwestią gustu, być może są i tacy, którzy z ciężkimi rifami gitar poczują dodatkową moc!
Ale namawiać nikogo nie zamierzam, wszystko jest kwestią gustu, być może są i tacy, którzy z ciężkimi rifami gitar poczują dodatkową moc!
"Nic nie może się równać z prostą przyjemnością jazdy na rowerze"
J.F. Kennedy
J.F. Kennedy
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma nic lepszego niż na długie, spokojne wybieganie dobry audiobook.
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect