Komentarz do artykułu Premiera adidas ultraboost w Nowym Jorku, cdn...
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Premiera adidas ultraboost w Nowym Jorku, cdn...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Poruszające.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Art na bieganie.pl bardzo zdawkowy, więc poleciałem do globalnego netu pooglądać obrazki i poczytać pierwsze wrażenia. Amerykański RW jest zachwycony. Dla mnie uwagę zwraca Flyknit (choć to nazwa od konkurencji) oraz zmieniona podeszwa. Koniec z wmawianiem, że partnerstwo z Continentalem cokolwiek zmienia. EB2 na mokrym to nie jest mistrzostwo świata. Zmienili też mocno śródstopie i Torsion system. Most nie jest już tak szeroki i długi. Chyba że większą jego część schowali pod pianką i zewnętrzną podeszwą.
W każdym razie zapowiada się ciekawie i pozostaje liczyć, że EB2 wytrzymają wystarczająco długo by te Ultra zeszły do akceptowalnej ceny. Ja zaczną z 699 to niech na mnie nie liczą
Przy okazji taka ciekawostka z mashable.com:
https://www.youtube.com/watch?v=oqpTJP36okk
W każdym razie zapowiada się ciekawie i pozostaje liczyć, że EB2 wytrzymają wystarczająco długo by te Ultra zeszły do akceptowalnej ceny. Ja zaczną z 699 to niech na mnie nie liczą

Przy okazji taka ciekawostka z mashable.com:
PS. Filmiki umieją robić"It's not just for the Kenyans; it's good for all of us — the non-professional athletes," Eric Liedtke, Adidas board member, told Mashable. "About 30% of Boost users run marathons in under four hours, but our target demographic is those who clock in around that time. It's all about energy and endurance — and we keep adding more technology to help with that."
https://www.youtube.com/watch?v=oqpTJP36okk
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie wiem dlaczego piszesz Marcinek_, że "zmienili"? Przecież to zupełnie nowy but, nie ma poprzednika. Energy Boost i tak bedzie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Zasugerowałem się pewnie tym, że sami porównują go do wcześniejszych boostów. W materiałach można przeczytać nawet "20% więcej BOOST zapewnia optymalny zwrot energii w każdych warunkach pogodowych, a to przekłada się na wydajność." 20% więcej niż gdzie? Zapewne w EB2.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Chłopaki boościaki mogą robić co chcą, czyli teatrzyk kukiełkowy i podbijankę procentów. Teraz 20% jutro 25%. Uczą się od Insinbajewej jak się robi rekordy.
- Polman Jersey
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:15
- Życiówka w maratonie: 2:56:21
But jak but
Bez nóg nie pobiegnie...
Dużo w nim reklamy. Cena z kosmosu.
Co będzie, gdy z procentami dojadą pod setkę?
Kroimy cenę na pół, a zacznę brać pod uwagę
Kroimy cenę na trzy, a kupuję
Póki co, dla mnie alternatywą powinny być
(gdzieś w wyprzedaży, kolor, numerek i 'najnowszość' mają dla mnie mniejsze znaczenie):
asics ds trainer za niecałe 300zł
adidas adizero boston za niecałe 300zł
adidas supernova glide za ok. 300zł

Dużo w nim reklamy. Cena z kosmosu.
Co będzie, gdy z procentami dojadą pod setkę?

Kroimy cenę na pół, a zacznę brać pod uwagę

Kroimy cenę na trzy, a kupuję

Póki co, dla mnie alternatywą powinny być
(gdzieś w wyprzedaży, kolor, numerek i 'najnowszość' mają dla mnie mniejsze znaczenie):
asics ds trainer za niecałe 300zł
adidas adizero boston za niecałe 300zł
adidas supernova glide za ok. 300zł
P.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42 min 05 sek
W tych butach achilles nie będzie musiał w ogóle pracować.
Odnośnie procentów. Tak jak w przypadku tuszów do rzęs , szamponów itd to może dojść do 150%-200%, a w ogóle to po co się tak męczyć i ciągle poprawiać. Zamontować silniki, akumulatory i tyle.
Odnośnie procentów. Tak jak w przypadku tuszów do rzęs , szamponów itd to może dojść do 150%-200%, a w ogóle to po co się tak męczyć i ciągle poprawiać. Zamontować silniki, akumulatory i tyle.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Żaden z podanych przez Ciebie butów nie jest alternatywą. Tzn to są dobre buty ale nie są "alternatywą".
Energy boost i Ultra Boost mają na tyle dużo "boosta"
(Boston ma za mało) że czujesz je rzeczywiście inaczej.
W tym momencie powstaje nowy sektor, nowa kategoria butów "sprężynujących", tzn szczególnie dobrze oddających energię.
Buty Nike na poduszce powietrznej mają te cechy, ale ponieważ zatopione sa w EVA to są one jednocześnie wytracane, a AIR MAX się do biegania nie nadaje.
W tym roku PUMA wypuści chyba już tez buty o podobnej charakterystyce, jestem pewien, że Nike też, i to będzie pierwszy przypadek od lat, że Nike będzie kogoś naśladował.
Marcin, który był na premierze w Nowym Jorku napisał mi, że są rewelacyjne (poza bieżnikiem, o czym napiszemy) ale wg mnie dlatego, bo on nie biegał jeszcze nigdy w energy boost. A pod tym względem to są podobne buty, chyba, że się mylę, i dodali jeszcze trochę "petardy", żeby bardziej oddawały.
Co do ceny.
Jest zaskakująco wysoka, pewnie po to, żeby zachować jakąś "elitarność" buta.
Energy boost i Ultra Boost mają na tyle dużo "boosta"

W tym momencie powstaje nowy sektor, nowa kategoria butów "sprężynujących", tzn szczególnie dobrze oddających energię.
Buty Nike na poduszce powietrznej mają te cechy, ale ponieważ zatopione sa w EVA to są one jednocześnie wytracane, a AIR MAX się do biegania nie nadaje.
W tym roku PUMA wypuści chyba już tez buty o podobnej charakterystyce, jestem pewien, że Nike też, i to będzie pierwszy przypadek od lat, że Nike będzie kogoś naśladował.
Marcin, który był na premierze w Nowym Jorku napisał mi, że są rewelacyjne (poza bieżnikiem, o czym napiszemy) ale wg mnie dlatego, bo on nie biegał jeszcze nigdy w energy boost. A pod tym względem to są podobne buty, chyba, że się mylę, i dodali jeszcze trochę "petardy", żeby bardziej oddawały.
Co do ceny.
Jest zaskakująco wysoka, pewnie po to, żeby zachować jakąś "elitarność" buta.
To jest racja, można się zapytać: "po co właściwie takie buty" przecież one nie robią z nas lepszych biegaczy, dają minimalny handicup, co jest nie fair. Ale bieganie w nich jest po prostu bardzo przyjemne, to są nowe doznania.to może dojść do 150%-200%, a w ogóle to po co się tak męczyć i ciągle poprawiać. Zamontować silniki, akumulatory i tyle.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42 min 05 sek
NIe powiem, jakby ktoś pożyczył na jeden trening te buty to bym sobie pobiegł żeby uchwycić te "inne doznania". Ze względu jednak na cenę i to, że boję się takich wynalazków, które myślą i pracują za człowieka biegającego, pewno nie skusiłbym się na kupno, ponieważ używałbym ich tylko jako buty uzupełniające lub niepotrzebnie zacząłbym rozmyślać o uprawianiu trójskoku lub skoku w dal. Z takimi sprężynami miałbym szanse na dobre wyniki.