Kraków - siłownie na świeżym powietrzu
- mirass
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Siłownie na świeżym powietrzu są coraz popularniejsze i przede wszystkim dostępne dla każdego. Dziś po raz pierwszy z takowej korzystałem. Było tam zaledwie 6 urządzeń, ale może to być świetne urozmaicenie dla osób ćwiczących z wykorzystaniem własnej masy ciała. Doszedłem do wniosku, że warto zrobić listę takich siłowni w naszym mieście. Znam 2 takie siłownie w mojej okolicy tj. na Prądniku Czerwonym.
1) Ul. Olsztyńska (zaraz przy Opolskiej Estakadzie)
2) Ul. Pilotów (za blokiem nr 26, w kierunku północnym)
1) Ul. Olsztyńska (zaraz przy Opolskiej Estakadzie)
2) Ul. Pilotów (za blokiem nr 26, w kierunku północnym)
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
A nie kojarzysz czegoś na Dębnikach? Właśnie się wprowadziłem, szukam czegoś poleconego nie tylko do biegania
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
przy błoniach jest, obok oranżerii pergamin
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:49:30
- Życiówka w maratonie: 4:38:02
w Parku Jordana chyba też widzialem takie sprzęty, od strony Bloń
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Bieżanów - Park Aleksandry niedaleko pętli autobusowej, otwarli ( dla spoza Małopolski - otworzyli ) Smoczy Skwerek i oprócz placu zabaw jest parę stanowisk do ćwiczeń.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
-
- Rozgrzewający Się
Siłownie plenerowe http://www.silownieplenerowe.pl bardzo lubię. Wsród moich znajomych są one bardzo popularne, każdy na nich ćwiczy w wolnej chwili. Ja lubię ruch na świeżym powietrzu dlatego na siłowniach plenerowych czerpię bardzo dużo energii i sprawia mi to wyjątkową przyjemność.
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
© 2015 Fit Park - Producent Siłowni Plenerowychsasanka pisze:Siłownie plenerowe http://www.silownieplenerowe.pl bardzo lubię. Wsród moich znajomych są one bardzo popularne, każdy na nich ćwiczy w wolnej chwili. Ja lubię ruch na świeżym powietrzu dlatego na siłowniach plenerowych czerpię bardzo dużo energii i sprawia mi to wyjątkową przyjemność.
I tyle
zgodnie z naturą!
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:49:30
- Życiówka w maratonie: 4:38:02
A ja z kolei polecam ćwiczenia typu zuu, z wykorzystaniem wyłącznie masy ciała. Nie są potrzebne żadne siłownie ani przyrządy.
Wystarczy wpisać zuu w jutubie, np coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=sZLOXnhfuVY
Takie solidnie zrobione serie 4 x 1 min już potrafią zrobić z człowieka dętkę (przynajmniej ze mnie)
Do tego "po taniości" można sobie zorganizować zużytą oponę i ćwiczyć z nią, jest sporo filmików w sieci jak to robić.
Siłownia pod chmurką to fajna sprawa pod warunkiem że mieszkasz koło niej, dojazd już mija się z celem, zwłaszcza w zakorkowanym mieście.
Wystarczy wpisać zuu w jutubie, np coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=sZLOXnhfuVY
Takie solidnie zrobione serie 4 x 1 min już potrafią zrobić z człowieka dętkę (przynajmniej ze mnie)
Do tego "po taniości" można sobie zorganizować zużytą oponę i ćwiczyć z nią, jest sporo filmików w sieci jak to robić.
Siłownia pod chmurką to fajna sprawa pod warunkiem że mieszkasz koło niej, dojazd już mija się z celem, zwłaszcza w zakorkowanym mieście.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Ależ to wymyślili 'zuu' haha.wost79 pisze:A ja z kolei polecam ćwiczenia typu zuu, z wykorzystaniem wyłącznie masy ciała. Nie są potrzebne żadne siłownie ani przyrządy.
HIIT, HIT, cross fit, tabata, ICT, EIT co jeszcze można by było wymyślić ?
Ze stajni Rossa Enamait'a można dorwać lepsze system treningowy.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
O który ci zestaw chodzi, a ten?
http://www.huse.com.pl/wwwfit43pl-38.html
Ten nadaje się na dobrą rozgrzewkę, ew. do wykorzystania w treningu kalistenicznym. Daleko od biega od rzeczywistych ćwiczeń. Nie polecam na tym ćwiczyć. Można wyuczyć się nie właściwych ruchów. Nie wszystkie maszyny są do kitu, np drążek do podciągania jest w porządku, czy poręcze do robienia dipsów, w porządku są, tak samo ławeczka do robienia brzuszków czy drabinka do robienia nietoperzy czy ćwiczenia flagi. ;p
http://www.huse.com.pl/wwwfit43pl-38.html
Ten nadaje się na dobrą rozgrzewkę, ew. do wykorzystania w treningu kalistenicznym. Daleko od biega od rzeczywistych ćwiczeń. Nie polecam na tym ćwiczyć. Można wyuczyć się nie właściwych ruchów. Nie wszystkie maszyny są do kitu, np drążek do podciągania jest w porządku, czy poręcze do robienia dipsów, w porządku są, tak samo ławeczka do robienia brzuszków czy drabinka do robienia nietoperzy czy ćwiczenia flagi. ;p
-
- Zaprawiony W Bojach
Daj PAN spokoj z takim głównem.wojtiii656 pisze:W Krakowie ćwiczyłem na siłowni plenerowej producenta Stameco. Bardzo fajny plac z bezpiecznym rozmieszczeniem urządzeń. Siłownia wyposażona w między innymi orbitrek, wioślarza, koła tai-chi, wyciągi, drabinki, motyle i inne pozwalają na odbycie treningu dla całego ciała. Takie miejsce to doskonała alternatywa tradycyjnych siłowni zwłaszcza w letnich miesiącach, gdy warunki pogodowe zachęcają do wyjścia na zewnątrz. Oby więcej takich miejsc nie tylko w Krakowie ale i całym kraju. Zwolenników ćwiczeń na wolnym powietrzu na pewno nie będzie brakować.
Jedynie poręcze do dipsow czy drążek ci podciagniec jescze ujdziem
Takie wyposarzenie jedynie dla starców, ludzi po kontuzji. Lecz tez powinni trenować w pelnym zakresie ruchu a nie mini skurcze nie wiadomo czego.
Zdrowy czlowiek zrobi sobie krzywde ćwicząc na takich urządzeniach.
Na rozgrzewkę tez ujdzie, ale trzeba uwazac i nie uzależniać sie od "zwykłego gówna".
Wysłane z mojego SM-T113 .