Saucony Kinvara TR 2

Awatar użytkownika
akatasz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jestem zainteresowany butami Saucony Kinvara TR 2, ale niepokoi mnie jedna sprawa, mianowicie w podeszwie zewnętrznej są otwory, z wyglądu podobne do tych z Brooks z linii Pure. Ciekawi mnie to, czy będą tak samo przeciekać od spodu jak Brooks?
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Buty nie powinny przeciekać od spodu. Nigdzie nie ma informacji na ten temat, że but przecieka. Mało tego, ma bardzo dobre opinie za granicą.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
akatasz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za informacje. Czytałem testy na anglojęzycznych portalach i ludzie faktycznie zachwalają te buty i nigdzie nie było wzmianki o przeciekaniu. Sam się przekonam czy było się czym martwić, bo je zamówiłem - przekonały mnie te dobre recenzje :)
Awatar użytkownika
buddha
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:58
Życiówka w maratonie: 3 h 12 min

Nieprzeczytany post

Daj znać jak przetestujesz. But jest interesujący.
Awatar użytkownika
akatasz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tak szybko pewnie się to nie stanie, bo na razie lecze przeziebienie (już drugi tydzień) :-(
Ale jak tylko je założę dam znać :-)
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja mam z nimi trochę doświadczenia, zrobiłem jakieś 400km w tym 2 starty.

Generalnie buty dobre, ale twarde , bieżnik sensowny, dobrze trzyma się gleby, ale po błocie już nie pójdzie.
Przez dziurki w podeszwie nic się nie dostaje do środka, ale za to od góry już dość obficie z racji tego ze but jest nisko osadzony, a z żadnej strony nie ma otoku- tak więc nawet mokra trawa powoduje, że w środku robi się mokro.

Kupiłem je bo myślałem, że będą tańszym odpowiednikiem inov8 trailroc 245/255, ale trochę się zawiodłem :ojoj:
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wysek pisze:Buty nie powinny przeciekać od spodu. Nigdzie nie ma informacji na ten temat, że but przecieka. Mało tego, ma bardzo dobre opinie za granicą.
nie tylko za granicą, w kraju również :)
rockduck pisze:ja mam z nimi trochę doświadczenia, zrobiłem jakieś 400km w tym 2 starty.

Generalnie buty dobre, ale twarde , bieżnik sensowny, dobrze trzyma się gleby, ale po błocie już nie pójdzie.
Przez dziurki w podeszwie nic się nie dostaje do środka, ale za to od góry już dość obficie z racji tego ze but jest nisko osadzony, a z żadnej strony nie ma otoku- tak więc nawet mokra trawa powoduje, że w środku robi się mokro.

Kupiłem je bo myślałem, że będą tańszym odpowiednikiem inov8 trailroc 245/255, ale trochę się zawiodłem :ojoj:
Podobny kilometraż i podobne doświadczenia z tym, że mnie to nie przeszkadza ( latając również w NB MT10 i Merrell Trail Glove, takie odczucia są normą więc przyzwyczajenie zostaje ). Konfrontowałem je mając jednocześnie w ręce Puma Faas 100 TR i zakładam, że dokonałem właściwego wyboru. Pumy wydają się bardzo delikatne, a dodatkowo bieżnik nie jest tak agresywny ( o ile można go nazwać agresywnym ) jak w Kinvarach.
akatasz pisze:Jestem zainteresowany butami Saucony Kinvara TR 2, ale niepokoi mnie jedna sprawa, mianowicie w podeszwie zewnętrznej są otwory, z wyglądu podobne do tych z Brooks z linii Pure. Ciekawi mnie to, czy będą tak samo przeciekać od spodu jak Brooks?
Które Brooksy tak przeciekają? przecież ten widoczny od spodu materiał cholewki, jest zaimpregnowany i zabezpieczony???
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

drifty natychmiast.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
akatasz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Oto kilka wniosków po paru treningach:
- but dość sztywny
- bieżnik dość sensowny, na lekkim błocie, piasku i śniegu są dobre - ale nie mam doświadczenia z innymi butami TR, porównuję je tylko ze zwykłymi szosówkami
- w środku wygodne, dobrze trzymają ale nie uciskają - a mam szeroką stopę

Ogólnie jestem z butów zadowolony i, o ile się nie rozwalą przedwcześnie, będzie to udany zakup :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ