XXL, waga ciężka ruszyła

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
bencol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Analogic Disturbance pisze:Gratulacje, aż miło się czyta :)
Szybki90 pisze:Brawo brawo podziwiam Cię kolego :)
Dzięki, ale to jest pokuta za lata złych nawyków żywieniowych :ojnie: i braku regularnego wysiłku fizycznego.
Szybki90 pisze: teraz ważę 86 kg ale to nie jest to co chcę jeszcze
ja chciałbym dojść do 99 i było by ok. A jak będzie, to czas pokarze.
PKO
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolego odpowiednia waga dla Ciebie to 88 kg czyli z tych 99 odejmij jeszcze 11 kg heh. Bo prawidłowa waga to 2 ost. cyfry wzrostu.
NEVER GIVE UP
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Szybki90 pisze:Bo prawidłowa waga to 2 ost. cyfry wzrostu.
skąd ty czerpiesz takie informacje?! :ojoj:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gratuluję ubytku balastu i samozaparcia! :taktak:

waga sama będzie spadać, jeśli już trwale zmienisz nawyki żywieniowe i styl życia - ważne, żeby zdrowe żywienie nie było "dietą", ale normalnym sposobem odżywiania, jeśli zmiany będą trwałe, i nie przestaniesz się ruszać, to waga będzie sukcesywnie spadała w dół :)

Szybki90 pisze:Kolego odpowiednia waga dla Ciebie to 88 kg czyli z tych 99 odejmij jeszcze 11 kg heh. Bo prawidłowa waga to 2 ost. cyfry wzrostu.
ciekawe na jakiej podstawie?
bo jak ja bym wyglądała ważąc 68kg wolę się nie myśleć :bum:
bencol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wg mnie waga ponizej 90 kg byla by dla mine za niska. Trzeba wziac pod uwage typ budowy ciala itd. Nawet dietetyk do ktorego smigalem na samym poczatku okreslil mi wage docelowa na 99kg.
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

katekate pisze:
Szybki90 pisze:Bo prawidłowa waga to 2 ost. cyfry wzrostu.
skąd ty czerpiesz takie informacje?! :ojoj:
Poczytaj trochę w necie polecam abc zdrowie forum , rozmawiałem z lekarzami z tamtego forum i tak mi powiedzieli.
NEVER GIVE UP
axe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:42
Życiówka w maratonie: 3:56:58

Nieprzeczytany post

Gdyby zastosować tę zasadę, to zależnie od wzrostu różnie wychodzi BMI, ale ogólnie daje wartości 24 i więcej wraz z rosnącym wzrostem.
A BMI 24 i wyżej to już blisko nadwagi, więc nie sądzę,żeby to była dobra zasada (ew. do stosowania jako przybliżenie...jak 220-wiek dla HRMax ;-))

--
Axe
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nas na szkoleniu z ITR uczyli, że wzrost minus 100 (a więc tak jak pisze szybki) to wcale nie waga prawidłowa tylko waga statystycznej osoby. Z wagą prawidłową niewiele ma wspólnego, szczególnie w przypadku biegaczy.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Szybki90 pisze: Poczytaj trochę w necie polecam abc zdrowie forum , rozmawiałem z lekarzami z tamtego forum i tak mi powiedzieli.
To jest wartosc na ktorej KONCZY sie prawidlowa waga...
bencol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Stan na dziś: 113kg.

Od ok. 1,5 miesiąca włączyłem w trening rower. Biegam średnio 3 razy w tygodniu. Mniej niż wcześniej, ale doszedł rower min. 2 razy w tygodniu. Trasy różne, od 30 do 70km.

W lutym lidlowskie buty poleciały do kosza, a ich miejsce zajęły Brooks ravenna 4. Porównanie? Całkiem inne buty. Czuć dużo większą amortyzacje i nie bolą mnie kolana na początku biegu. Może jest to spowodowane ćwiczeniami wzmacniającymi które wprowadziłem, może utratą kolejnych 10kg., może zmianą butów na w/w model? Myślę, że to ostatnie, ale jest naprawdę dobrze.

Podczas biegu czuję lekkość (jak na 113kg :-) )z jaką się poruszam. Nie jest to już ociężały męczący ruch.

Mam wielką nadzieję, że taki styl życia wszedł mi już w krew i pozostanie na resztę życia, bo ruch w każdej postaci sprawia mi wielką przyjemność.
Awatar użytkownika
maruby
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bencol szacuneczek WIELKI dla Ciebie. Ja zaczynałem 8 miesięcy temu z niższym bagażem bo od 135kg, w tej chwili 95-97 skacząco. Wiem ile trzeba samozaparcia i wysiłku włożyć by małymi kroczkami brnąć do wyznaczonego celu. Ja niestety już na początku popełniłem karygodny błąd nie szukając nigdzie wsparcia ,postanowiłem biegać sam bez jakiejkolwiek wiedzy. Skutek takiego podejścia skończył się kontuzją i blokadą "zapału" na ponad 2 miesiące. Przerzuciłem się na rower, następnie na nordic walking. Dopiero jak osiągnąłem 100kg ruszyłem z bieganiem. Jestem teraz "mądrzejszy" i dalej prę :) za 2 tygodnie lecę maraton NW , za 3 pierwsza "dyszka" w DOZ Maraton.
Teraz będzie Ci coraz lżej, a satysfakcja z kolejnych pokonanych barier będzie coraz większa.
Jeszcze raz Gratulacje .....
Metamorfoza na sportowo 135kg ..... spadam w dół .... będę biegał
http://grubybiega.blogspot.com/
DorkaG
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Gratuluję mocno!

najbardziej wytrwałości i samozaparcia!
bencol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
wrzucę kolejną notkę. Waga na dziś to ok. 108kg Może jest to niewielki ubytek masy ciała ale...
Od kwietnia zacząłem trenować mma (2 crazy w tygodniu). Na treningach całkiem inne partie mięśni pracują. Jest to też trening siłowy i mimo małej utraty wagi widzę po ubraniach, że lecą cm. Nie używam do tego miarki, ale ciuchy też jakoś to obrazują. Dodam też, że zacząłem zjadać wiecej kalorii, bo przez ponad 2 m-ce waga stała na 110 kg. i dodatkowo brakowało mi energii w połowie treningu.
Po zwiększeniu kaloryczności od 2 tyg. waga ruszyła ponownie i moc powraca :-)

Oczywiście nadal biegam. Min. 3 razy w tygodniu.

ps
jutro pierwszy raz pobiegnę rano na czczo. Od dawna się do tego przymierzam i w końcu tego spróbuję.

Pozdrawiam
bencol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

I poranne bieganie zaliczone.
Co prawda nie była to wczesna pora , bo o 7 zacząłem bieg. Ale dopiero o 23 dnia wczorajszego wyszedłem z pracy i sen był potrzebny.

Rano inka z mlekiem i go. Muszę przyznać, że całkiem spoko się biegło. 6km w 40min. na spokojnie.
Awatar użytkownika
Batman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:33

Nieprzeczytany post

Dajesz czadu :hej:
Ja zaczynałem w połowie czerwca tego roku z wagą 116,7 kg przy wzroście 169 cm. I też nie jestem czipsowy grubas (w młodości trójbój siłowy, ciężary, ostatnio w ciągu półtora roku pół na siłowni). Teraz po 20 dniach ważę około 111 kg. Fajnie jest jak waga leci w dół :bum:
START: 17.06.2015, 170 cm; 116,7 kg
było: 108 kg - 10 km w 65:24 (27.09.2015)
jest: 98 kg - 10 km w 55:33 (25.09.2016)
będzie: 80 kg - 10 km w 40 minut
-
Start II: 07.06.2021, 170 cm; 124 kg
-
Start III: 30.05.2023, 170 cm; 101 kg
[url=viewtopic.php?f=27&t=64998]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?f=28&t=64999]KOMENTARZE[/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ