mój pierwszy maraton!!!!!!!! jak zacząć???
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No cóz postanowiłem w 2005 roku przebiec swój pierwszy maraton. Jestem zielony w tym temacie. Potrzebuje kilku praktycznych rad i wskazówek.
Tomek
-
- Wyga
po pierwsze od kiedy biegasz i ile biegasz? masz nadwage? zaczynasz biegac coraz wiecej ,kupujesz dobre obuwie, wygodny stroj do biegania gdyz maraton jest dosyc wyczerpujacaym biegiem dla organizmu i lepiej jest sie zabezpieczyc przed roznymi kontuzjami. sam nie biegalem maratonu tylko polmaratony ale to sa moje wlasne doswiadczenia z dlugimi biegami
Heh,i tak bede [b]lepszy[/b]-kwestia czasu
- THUNDERMAN
- Wyga
Na początku pobiegaj sobie trochę na krótsze dystanse. Początkujący nie powinien zaczynać od przygotowania do maratonu. Biegam już kilka lat a pierwszy maraton pobiegnę za rok. Trenuj z 1 rok na 10 km. Chyba że chcesz przebiec maraton "byle jak".
LIVE TO RUN, RUN TO LIVE!
- Maciaszczyk
- Stary Wyga
Tych wskazówek to jest cała masa, a nie tylko kilka. Są na ten temat całe książki. Niekoniecznie drogie i niekoniecznie nudne (nudne oczywiście też są). Proponuję, żebyś zaczął od Skarżyńskiego "Biegiem po zdrowie". Książka naprawdę ciekawa i zajmująca, bez sztucznego zadęcia, a kosztuje jedynie 35 złotych wraz z kosztami wysyłki. Pozdrawiam i życzę sukcesów.Quote: from seniorLopez on 9:07 am on Sep. 4, 2004
No cóz postanowiłem w 2005 roku przebiec swój pierwszy maraton. Jestem zielony w tym temacie. Potrzebuje kilku praktycznych rad i wskazówek.