Co czytacie, gdy nie biegacie :)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kojer pisze:
kojer pisze:Jak ktoś jeszcze nie zna (a lubi fantasy) to polecam za 9,90 http://virtualo.pl/opowiesci_meekhanski ... 5781/?pr=6
Niestety kolejne tomy już droższe :)
No to drugi tom też za 9,90 :)
http://virtualo.pl/opowiesci_meekhanski ... aph_122014

PS. Oczywiście tylko dzisiaj :)

PS. I dzisiaj trzeci do kompletu http://virtualo.pl/niebo_ze_stali_opowi ... 29i134711/
motyla noga, drugi tom przegapilam. Nic to, dzis zaczynam czytac pierwszy.
Wczoraj skonczylam "Granatowa krew" ale raczej srednio mi sie podobala. Zycie rodzinne glownego bohatera, ktore zajmuje calkiem spora czesc powiesci, na maksa przerysowane. Ze niby jak sie ma czteroletnie bliznaki to juz nic nie mozna w domu zrobic? A zona to juz tam mi dziala na nerwy, ze szkoda gadac.
Znacznie bardziej mi sie podobal "Pochlaniacz". Tez polski kryminal, tez czesc obyczajowa dosc obszerna, ale jakos tak mi sie dobrze czytalo. Jak autorka troche popracuje nad warsztatem, to przyszle ksiazki moga byc naprawde dobre.

No I skonczylam sluchac "Syna" w interpretacji Krzysztofa Gosztyly. Szczerze polecam wszystkim milosnikom audiobookow! Calkiem dobra historia I na dodatek super przeczytana
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
forrest
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

akatasz pisze:Po skończeniu "Pieśni Lodu i Ognia" - a przynajmniej tego co zostało napisane ;) wrzuciłem na ruszt "Metro 2033" Dmitrija Głuchowskiego. Jak ktoś lubi Postapokaliptyczny SF z elementami horroru to polecam - świetna książka.
O tak, Metro jest świetne. Nawet jeżeli ktoś nie przepada za książkami z tego gatunku to powinien spróbować. Wcześniej nie miałem z postapokalipsą kontaktu, a po przeczytaniu tej pozycji, zdecydowanie się wkręciłem w temat.

W uniwersum powstało zresztą także kilka innych książek i niektóre są równie dobre, a być może nawet lepsze niż to co napisał Głuchowski.

Strasznie, żałuję, że przegapiłem tą promocję na Opowieści Meekhańskiego Pogranicza, bo fantastykę uwielbiam i nigdy mi jej za mało.
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

Opowieści Meekhańskiego Pogranicza pojawiają się co jakiś czas w różnych promocjach, 1 i 3 tom bywały wcześniej po dychę, 2 chyba pierwszy raz za tą cenę była.
Trzeba pilnować :).

PS. Warte są kupienia w normalnej cenie, no ale mam papier więc z ebookiem czekałem aż się trafi w akceptowalnej cenie ;).
Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

myciander pisze:
klancyk3 pisze:A ja postanowiłem sobie przypomnieć "Nekroskopa". Od tak, na odmóżdżenie na koniec roku. Mam zamiar po cyklu podstawowym (1-5) przebrnąć przez dalsze. Kiedyś walczyłem z tomem 6. ale dałem sobie spokój po 2 stronach. Podobno od 6. tomu Nekroskopa gorszy jest tylko 7. A od 7. - 8.... I tak dalej... :hahaha:
Raaaany. Jak to mnie kiedyś poryło po mózgu. Pamiętam, że byłem przerażony, podniecony, lekko zemdlony a i tak nie mogłem przestać czytać :) i do tego te świecące okładki z wytłoczonymi twarzami wampirów. Brrrrr...
... Ale teraz już by mi się chyba nie chciało. Tym bardziej ruszać następnych tomów, które podobno są niezłym łajnem. Rzeczywiście inaczej się to czyta jak się ma naście lat:)
Taaak, te wydanie Nekroskopa z PhantomPress to były prawdziwe perełki. Poluję na nie od lat, ale takie w idealnym stanie, ciężko znaleźć w rozsądnej cenie. Drugi tom już za mną, ryje mózg lepiej niż "Menello Bianco". Jak pomyślę, że pierwszy raz to czytałem w wieku 13 lat... Mojej Wuwuzelce będe uwazniej dobierał lektury.
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

5 km - 23:49
10 km - 46:32
Półmaraton - 1:43:53
Maraton - 4:16:15
Awatar użytkownika
toxic
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja z taką nietypową prośbą, ktoś może posiada Bukowskiego "Na południe od nigdzie" ? W bibliotekach najbliższych nie ma... jak ktoś z Warszawy to pożyczyłbym a jak nie to może pocztą ktoś by podesłał(oczywiście na mój koszt)?
"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

Nowy http://bookrage.org/
Tym razem klasyka polskiej SF, czyli książki Adama Wiśniewskiego-Snerga.
"Snerg to jeden z najwybitniejszych, a jednocześnie niedocenianych autorów polskiej sf, który w swoich książkach zawarł swoją oryginalną wizję rzeczywistości. W książkach swoich poruszał kwestie istoty człowieczeństwa, wolnej woli oraz natury otaczającej nas rzeczywistości. Pseudonim „Snerg” pochodził od skrótu Całkowitej Sumy Energii i przybrany został ze względu na popularność zarówno nazwiska „Wiśniewski”, jak i imienia „Adam”."

Za co łaska 4 powieści, przy zapłaceniu więcej niż średnia dodatkowy zbiór opowiadań.

W ramach "pierwsza działka gratis" ;-)
"Oprócz tego na stronie http://bookrage.org/giveaway pobrać można darmowego e-booka „Czasoprzestrzenie Snerga”
z tytułowym opowiadaniem „Anioł przemocy” oraz z fragmentami wszystkich czterech powieści i „Teorią nadistot”, na której opierała się konstrukcja świata jego książek. "
roman1801
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

władca pierścieni - najlepiej w oryginale - polecam
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

po oglàdnièciu filmu Sekretne życie Waltera Mitty z B.Stillerem (co nie bylo najlepiej spèdzonym wieczorem) postanowilem przeczytaç nowelè Jamesa Thurbera na podstawie ktòrej zaczerpnièto pomysl na film.

ksiàzeczka sklada siè z kilkunastu opowiadan, beznadziejnych wg mnie i film w pewnym tylko sensie przypomina pierwsze opowiadanie ze zbioru.
tu jest wersja angielska: http://www.newyorker.com/magazine/1939/ ... er-mitty-2
Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nowy King - "Przebudzenie".
A raczej "Zawiedzenie" (jest takie słowo?).
King się starzeje, pare autoplagiatów, parę podobnych rzeczy co w poprzednich książkach, no i przedewszystkim mało horroru a dużo lifestylu. Trochę to męczy, bo i sam wątek horrorowy zawarty na kilku ostatnich stronach jakoś mnie nie zachwycił (chociaż trzeba przyznać że z lekkim przerażeniem skłonił do refleksji, bo co jeśli King w jakimś stopniu ma rację??).
Oczywiście opowieść opowiedziana perfekcyjnie no ale dłużyzny Panie, dłużyzny...
Teraz lece z Jego biografią "Życie i czasy S.K.". Będzie zdecydowanie ciekawsze.
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

5 km - 23:49
10 km - 46:32
Półmaraton - 1:43:53
Maraton - 4:16:15
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skończyłem 10-pak Centrum Clancy'ego (gdzieś w połowie skończyły mu się dobre pomysły), od jutra startuje z serią o Harrym Hole Jo Nesbo :) I w przerwach prezent od żonki Bieganie metodą Gallowaya :spoko:
miewu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja chciałabym zachęcić do przeczytanie udostępnionego przez Wandę Żółcińską fragmentu jej książki Niekochana http://xiegarnia.pl/wp-content/uploads/ ... rozsza.pdf. Warto korzystać, kiedy można legalnie :)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No ja wreszcie dojrzałem do "Lodu" Dukaja, zajęło mi to 2 lata chyba :lalala:
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wczoraj skonczylem Biec albo Umrzec Kiliana Jorneta
a teraz wziàlem siè za Doctor Sleep S.Kinga
Awatar użytkownika
Jaseq
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 03:35:28

Nieprzeczytany post

A ja polecam "My, topielcy" Carsten Jensen.

Jest rok 1848, wybucha wojna z Niemcami ze Szlezwika i Holsztynu. Wśród dymu i pyłu, huku wystrzałów z dział, mieszkańcy portu heroicznie walczą na morzu. Najzuchwalszy z obrońców, Laurids Madsen, znika wkrótce w niewyjaśniony sposób. Po latach jego syn, Albert, wyrusza na poszukiwanie śladów ojca. Dopiero na starość wróci do domu i wychowa kolejnego marynarza, który – jak i jego przodkowie – wypłynie w morze wbrew woli matki opis z lubimyczytac.pl
Biegam, pływam, roweruję.
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skończyłem Doctor Sleep'a S.King'a
Zaczynam Voglio Correre tj Chcę BiegaćE. Arcelli'ego
ODPOWIEDZ