Buty The North Face Ultra Trail - test
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
nie mogę się powstrzymać, żeby nie napisać: to jest najbardziej elokwentnie napisany test butów jaki czytałam. jak otwierałam link to nie spodziewałam się ani hiszpańskiej inkwizycji ani odwołań do literatury i klasyki. podziękowania, zatem, dla autora... czytanie testu to była przyjemność.
-
- Zaprawiony W Bojach
"The North Face jest jedną z największych i najpopularniejszych firm oferujących odzież oraz buty do sportów na wolnym powietrzu." - i trzeba dodać, że najczęściej podrabianą. Znam przypadek, kiedy zakupiona w oficjalnym sklepie kurtka okazałą się podróbą... W Nepalu "goreteksowe" kurtki TNF sprzedają handlarze an ulicy po 20 dolarów. Wszelkie "okazje" na allegro to niemal na pewno podróby.
Popularne się to robi jak Adidas..
Popularne się to robi jak Adidas..
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Nie tylko w Nepalu.
Sam kupiłem za bezcen kurtkę z metkami TNF na straganie w Laosie, albo w Tajlandii (nie pamiętam już dokładnie).
Było to ładnych parę lat temu. Wtedy równie popularne były odzież i akcesoria firmowane przez Jack'a Wolfskin'a.
Sam kupiłem za bezcen kurtkę z metkami TNF na straganie w Laosie, albo w Tajlandii (nie pamiętam już dokładnie).
Było to ładnych parę lat temu. Wtedy równie popularne były odzież i akcesoria firmowane przez Jack'a Wolfskin'a.
-
- Zaprawiony W Bojach
ojej dziękuję 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Rzeczywiście fajna recenzja. I dużo wskazuje, że to faktycznie mogą być buty, które wpasują się w moje plany na lato 2015. Fantastycznie, że recenzja pokazuje długi czas testowania butów, ale wiąże się z tym jeden istotny problem: model zeszłoroczny już nie jest nigdzie do dostania. Orientuje się ktoś, co TNF oferuje w tym segmencie na ten rok i gdzie w W-wie, w sklepie stacjonarnym, można się zapoznać z ich produktami biegowymi?
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
-
- Zaprawiony W Bojach
na pewno Ultra Trail będzie w kolekcji 2015.
- no-login
- Wyga
Kupiłem w styczniu zachęcony recenzją. W stacjonarnym w Warszawie raczej nie znajdziesz, miałem podobny problem. Koniec końców, kupiłem przez kuriera w sklepie w Poznaniu.marcinnek_ pisze:model zeszłoroczny już nie jest nigdzie do dostania.
Buty są bardzo wygodne, świetnie leżą na stopie, dobrze ja trzymają. Jednocześnie z przodu jest dostatecznie dużo miejsca dla palców. IMHO ochrona przed kamieniami czającymi się na szlaku jak najbardziej OK, mimo to dobrze czuć szlak.Błoto im niestraszne, pewnie trzymają się podłoża. Przebiegniecia 2-3 kilometrów po asfalcie również się nie boją, nie ma upierdliwego wrażenia biegu na koturnach, klekotu podeszwy uderzajacej o drogę.
Jest tylko jedna rzecz do której mogę się przyczepić. Po jakimś czasie, z reguły po 10-16 km, gdy stopa się spoci, język zjeżdża mi w prawo/lewo w zależności od buta. W niczym to nie przeszkadza bo język jest bardzo delikatny i cienki, i nawet przy wybieganiach 25-30 km nie spowodowało żadnego otarcia.
Krótko mówiąc, popisuje się pod wszystkim co napisał autor testu. Buty są świetne i chętnie bym kupił drugą parę

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43:54
- Kontakt:
Wiedza, doświadczenie, erudycja, poczucie humoru, lekkie pióro… – i to wszystko w jednym tekście! Jak to się miło czytało! Zachwyt i wyrazy uznania dla autora
Na dodatek też tak mam, że "staram się tak dobierać buty, żeby były lekkie, elastyczne i wygodne" – w przypadku tych "górskich" także.
I… tadam – z trudem godząc się z mocno kontrowersyjną kolorystyką
- właśnie na bazie tego tekstu zaopatrzyłam się w damską wersję, ale już z tegorocznej kolekcji http://thenorthface.pl/buty/buty-damski ... tr-ii.html
Na razie udało mi się moje UT II zabrać jedynie na kilkukilometrowy spacer (kontuzja…
), za to po dosyć wymagających nawierzchniach – spacerowo sprawdziły się idealnie
Mam tylko jedną wątpliwość co do szczęśliwości naszego dalszego pożycia już w naturalnych dla tych butów warunkach. Bardzo zależało mi na jak największej przewiewności i oddychalności tych butów (to był jeden z kluczowych czynników, który zaważyły na wyborze). A tymczasem… wszystko wskazuje na to, że cholewki moich "ultra traili" są wykonane z innego materiału niż te w testowanych – a mianowicie z tkaniny z ripstop. Zastanawiam się, czy to równie oddychający materiał jak ten z testowanych butów, bo… raczej na taki nie wygląda
Czy może ktoś z tu bywających (z Autorem na czele
) miał do czynienia z tym "patentem" i wie, jak się sprawdza w praktyce, zwłaszcza w upale? I drugie pytanie – czy ktoś wie może, jak w porównaniu z "ultra trailami" wypada model Ultra Cardiac http://thenorthface.pl/buty/buty-damski ... rdiac.html ? Zwłaszcza jeśli chodzi o lekkość, elastyczność, czucie podłoża i oddychalność właśnie (choć tu akurat są technologie Ultra Airmesh i FlashDry™, więc z tym nie powinno być problemu). I na koniec jeszcze raz – dołączając się do opinii DorkaG – na tak dobrze czytający się (a przy okazji merytorycznie całkowicie wyczerpujący temat) test butów do tej pory nie udało mi się trafić 

I… tadam – z trudem godząc się z mocno kontrowersyjną kolorystyką

Na razie udało mi się moje UT II zabrać jedynie na kilkukilometrowy spacer (kontuzja…