Co na bieliznę termoaktywną?

wiewioreqezg
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przepraszam , zle sie wyraziłem, chodxi mi o to zeby skore miec sucha i biegac a nie lezec chory w lozku .Problemow z poceniem raczej nie mam , poce sie chyba normalnie.
Czyli , musze jechac do decathlonu i zakupic ta koszulke i mam nadzieje ze bedzie ok :)
PKO
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A po co jechać? Mają bezpłatną dostawę. Poza tym, tu masz to samo za 10 PLN mniej w zdecydowanie lepszej kolorystyce: http://www.decathlon.pl/koszulka-dugi-r ... 78621.html.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
wiewioreqezg
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ooo faktycznie, trochę tańsza, dziękuję
A wolę pojechać bo w tej chwili dostawa będzie dopiero w poniedziałek a ja.chcę już biegać :-Dwięc pojadę, daleko nie mam :-)
wiewioreqezg
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ooo faktycznie, trochę tańsza, dziękuję
A wolę pojechać bo w tej chwili dostawa będzie dopiero w poniedziałek a ja.chcę już biegać :-Dwięc pojadę, daleko nie mam :-)
wiewioreqezg
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A mam jeszcze pewne pytanko, dotyczące getrow do biegania, wczoraj jak pisałem.pierwszy raz założyłem taki strój, i co zauważyłem po wyjściu na zewnątrz, poczułem zimno w nogi, fakt po 10 minutach czasie biegu było ok ale gdy się zatrzymywaLem, czułem chłód.na nogach.Czy tak powinno być?
Dodam że nie są one takie cieniutkie tylko lekko ocieplone. :-)
bapacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:48
Życiówka w maratonie: 3:09:32

Nieprzeczytany post

Wychodząc powinno być Ci chlodno. Dopiero po 2-3 km biegu masz odczuć komfort termiczny. Jeżeli wychodząc nie będzie Ci trochę zimno to po kilku km zalejesz się potem.
wiewioreqezg
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A cz bluza do biegania ktora zakladam na koszulke termo tez powiinna byc raczej lepiej przylegajaca do ciała??pzodrawiam
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wedle uznania. Aczkolwiek osobiście lubię biegać na co dzień w przylegającej bieliźnie i nieco luźniejszej bluzie.
DMN2015
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Napewno nie polecam takiego zestawienia. Koszulka termoaktywna, na to koszulka bawełniana i kurtka softshell firmy crivit z lidla, wilgoć w dużym stopniu nie została odprowadzona i zamiast być komfortowo było chłodno. Napewno zdałaby tu egzamin kurtka szeroko znana i polecana z decathlonu.
wiewioreqezg
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zakupiłem kurtke znaną z Decathlonu , wczoraj było wietrzenie więc dobrze się spisała , lecz mam jeszcze jedną rzecz z garderobt do zakupu. Biegam w majtkach awałenianych i z jakiegoś materiału sztucznego ( nie ma metki ) i po biegu bawełniane są mokre , a w tych drugich nie czuć tak wilgoci bo pewnie ją wciągają lecz poo biegu mam bardzo zimne męskie sprawy . Więc moje pytanie zeby nie zrobic bezsensownego zakupu do biegjących w specjalnych majtach do biegania , jak u was z męskimi sprawami ??marzną w majtach do biegania czy jest cieplej??pzodrawiam
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

DMN2015 pisze:Napewno nie polecam takiego zestawienia. Koszulka termoaktywna, na to koszulka bawełniana i kurtka softshell firmy crivit z lidla, wilgoć w dużym stopniu nie została odprowadzona i zamiast być komfortowo było chłodno. Napewno zdałaby tu egzamin kurtka szeroko znana i polecana z decathlonu.
Na pewno nie zakłada się bawełny między koszulkę termoaktywną, a softshella :) Przy temperaturze powyżej 0'C na koszulkę termo zakładam shella i jest ok, przy niższych temp. dodatkowo koszulkę z długim rękawem jako drugą warstwę. "Znana" kurtka z decatholonu jest wiatrówką i prędzej w niej można się spocić niż w shellu.
bapacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:48
Życiówka w maratonie: 3:09:32

Nieprzeczytany post

quote="wiewioreqezg"]Zakupiłem kurtke znaną z Decathlonu , wczoraj było wietrzenie więc dobrze się spisała , lecz mam jeszcze jedną rzecz z garderobt do zakupu. Biegam w majtkach awałenianych i z jakiegoś materiału sztucznego ( nie ma metki ) i po biegu bawełniane są mokre , a w tych drugich nie czuć tak wilgoci bo pewnie ją wciągają lecz poo biegu mam bardzo zimne męskie sprawy . Więc moje pytanie zeby nie zrobic bezsensownego zakupu do biegjących w specjalnych majtach do biegania , jak u was z męskimi sprawami ??marzną w majtach do biegania czy jest cieplej??pzodrawiam[/quote]

Ja biegam w: http://www.decathlon.pl/bokserki-do-bie ... 37714.html
Do -5 bylo mi ciepło w tych bokserkach, od kiedy je kupiłem jeszcze większych mrozów nie było. Bawełniane gatki, oprócz tego że mokre, to jeszcze obcierały mnie w trakcie długich wybiegań. Biegałem też czasem bez, ale przy dużym mrozie można co nieco odmrozić, a wtedy z przyjemności to już tylko bieganie zostanie :bum:
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bapacz, napiszę raz, powtarzać nie będę - jajca mają być zimne! :hej: a w bawełnie nie biegam....
DMN2015
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tomasz pisze:
DMN2015 pisze:Napewno nie polecam takiego zestawienia. Koszulka termoaktywna, na to koszulka bawełniana i kurtka softshell firmy crivit z lidla, wilgoć w dużym stopniu nie została odprowadzona i zamiast być komfortowo było chłodno. Napewno zdałaby tu egzamin kurtka szeroko znana i polecana z decathlonu.
Na pewno nie zakłada się bawełny między koszulkę termoaktywną, a softshella :) Przy temperaturze powyżej 0'C na koszulkę termo zakładam shella i jest ok, przy niższych temp. dodatkowo koszulkę z długim rękawem jako drugą warstwę. "Znana" kurtka z decatholonu jest wiatrówką i prędzej w niej można się spocić niż w shellu.
Każda rada jest cenna.
Czyli termo, taka bluzka http://www.decathlon.pl/bluzka-ekiden-id_8312449.html oraz na to shell i powinno być ok?
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem jaką preferujesz temperaturę, dla mnie za ciepła. Teraz reklamowali termiczną z długim rękawem za chyba 30zł, taka zwykła bez żadnych zamków. Zobacz jeszcze techfresh50
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ