Czy to wina Kayano?

Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kayano mają system - Dynamic DuoMax Support System - system podeszwy środkowej o podwójnej gęstości dla zwiększonego wsparcia i stabilizacji stopy.

Biegałem kilka treningów w innych asicsach z tym systemem, zrobił mi sie wielki odcisk po wewnętrznej stronie na całej długości pięty aż do śródstopia. Nie polecam przy neutralnej stopie....
PKO
soldieroffortune
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nic mnie nie uwiera, nic mi nie przeszkadza, tylko po biegu bolą mnie "kości" stopy, jak nigdy wcześniej mnie nie bolały. Na razie delikatnie, ale też biegi były króciutkie.
Myślałem nad Cumulusami, ale kolor w jakim są dostępne odstrasza mnie :-).
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cumulus a kayano to dwa różne buty...
soldieroffortune
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Różnią się czym? - rodzajem stopy i amortyzacją.
Też pomyślałem, że może to wina nadmiernej "antypronacji" w tych butach. Z drugiej strony coś mi chodzi po głowie, że buty dla pronatorów nie powinny szkodzić tym ze stopą neutralną???
Posiłkowałem się tym:http://www.pawelbiega.pl/asics-czyli-ru ... lad-butow/
kuczi pisze:Kayano mają system - Dynamic DuoMax Support System - system podeszwy środkowej o podwójnej gęstości dla zwiększonego wsparcia i stabilizacji stopy.
Biegałem kilka treningów w innych asicsach z tym systemem, zrobił mi sie wielki odcisk po wewnętrznej stronie na całej długości pięty aż do śródstopia. Nie polecam przy neutralnej stopie....
Trochę to dziwne, znaczy ten system podeszwy środkowej dla zwiększonego wsparcia stopy, bo ja mam wrażenie, że w tych butach moja stopa w jej części środkowej właśnie nie znajduje wsparcia. Odczuwam coś takiego, jakbym stopę miał podpartą z przodu i pod piętą, a reszta, czyli środek stopy, "leciała" w dół nie znajdując podparcia.
Pewnie teoretycznie tego nie rozgryziemy. Trzeba wypróbować kilka butów i może się trafi na odpowiednie.Tylko jak to zrobić, żeby nie stracić majątku?

A swoją drogą to dziwne, że nie odezwał się żaden użytkownik Kayano, protestując przeciw "szkalowaniu" przeze mnie tego modelu :-).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ