Znajoma chciala by dołączyć do grona osob biegajacych jednak twierdzi ze z jej rozmiarem biustu nie da rady. Czy moglyby sie wypowiedzieć biegajace panie w tej sprawie. Czy sa moze jakies specjalne staniki podtrzymujace czy co kolwiek czy moze kolezanka przesadza i mozna biegac bez wzgledu na rozmiar biustu Z gory dzieki za wszelka pomoc w tej sprawie.
Z tym biustem to prawda .
W TV ogladalem program o kobiecie , ktora przeszla operacje pomniejszenia biustu . Powod byl podobny - bolesnosc przy aktywnym stylu zycia .
Co prawda trend jest przeciwny - kobiety powiekszaja biusty , ale to sa osoby , ktore chca wylacznie wygladac , a nie cwiczyc .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Staniki sportowe są nawet dużych rozmiarów, w każdym większym sklepie do kupienia. Trzeba przymierzyć i się przekonać czy support jest wystarczający (ma być ciasno zapięty na środkowe haczyki pod biustem a nie na maksa ściągnięte szelki).
Robercik, nieskromnie sptyam czy znajoma ma piersi podobnych rozmiarów jak dziewczyny w "Słonecznym Patrolu" ? Bo jak widze, ratowniczkom nic nie przeszkadza
Jeżeli większy rozmiar to może być gorzej, chociaż mogę się mylić
Ja wiem ze dla facetow to zupelna abstrakca, ale duzy biust jest na prawde bardzo bolesny (wiem to z doswiadczenia) przy takich przeciazeniach to nie tylko duzy dyskonfort ale i tez zagrozenie dla zdrowia.
Osobiscie doradzam cwiczenia nie obciazajace biustu, a stanik sportowy nie wiele pomaga przy duzych rozmiarach. Wszystko trzeba robic z glowa i cwiczenia dostosowywac do swoich mozliwosci.
wszystko zalezy co to znaczy 'duzy biust' pozatym poza sportowymi stanikami, jezeli miesnie sa nie wycwiczone mozna je pocwiczyc dodatkowo i wzmocnic miesnie ktore daja support 'cyckom' i wtedy bedzie duzo latwiej sie biegalo. Tak naprawde kolezanka powinna sie wypowiedziec, co to jest ten 'duzy' biust. Pozatym tez odsylam do dyskusji:-)
ja się wypowiem, bo dzis wlasnie za namową męża zaczęłam swój trening. i rzeczywiście mały biust chyba jest wygodniejszy do biegania. Ale jakoś sobie radzę, założyłam sobie najciaśniejszy stanik i biegałam. A panie ze słonecznego patrolu mają sztuczne biusty, więc mogą sobie z nimi biegać nawet bez stanika. pozdrawiam wszystkie biuściaste biegaczki!