Garmin 920xt

Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pobawiłem się chwilę niebieską 920 ku mojemu zdziwieniu ekran jest całkiem mały jak na ten zegarek , ale generalnie w pierwszym odbiorze fajny kawałek sprzętu. Chyba wezmę go pod rozwagę ze względu na baterię
PKO
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

Ooo,super. Używałes V800? Ciekaw jestem opinii.
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mam V800 generalnie zegarek na pierwszy rzut oka jest ładniejszy (v800) i prostszy w obsłudze, w Garminie przez pierwsze parę minut zabawy ciężko było się ogarnąć, dużo okienek , dużo opcji etc.

Martwi mnie ten kolorowy wyświetlacz, a raczej jego widoczność w pełnym słońcu. Dzisiaj przy lekkich przejaśnieniach bez podświetlenia najmniejsze wartości były średnio czytelne- tzn wszystko da się zobaczyć, tylko trzeba przez ten ułamek sekundy skupić się na wyświetlanym polu.

Póki co zastanawiam się nad zakupem ze względu na baterie, 24h to jednak sporo..
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

Ja nadal boję się tych eksperymentów Garmina z GPS ;-)
Polar działa super.
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:mam V800 generalnie zegarek na pierwszy rzut oka jest ładniejszy (v800) i prostszy w obsłudze, w Garminie przez pierwsze parę minut zabawy ciężko było się ogarnąć, dużo okienek , dużo opcji etc.

Martwi mnie ten kolorowy wyświetlacz, a raczej jego widoczność w pełnym słońcu. Dzisiaj przy lekkich przejaśnieniach bez podświetlenia najmniejsze wartości były średnio czytelne- tzn wszystko da się zobaczyć, tylko trzeba przez ten ułamek sekundy skupić się na wyświetlanym polu.

Póki co zastanawiam się nad zakupem ze względu na baterie, 24h to jednak sporo..
Z tymi 24h to troszeczkę ściema :(
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

szymcu pisze:Z tymi 24h to troszeczkę ściema :(
Może tak, ale 24-godzinny trening czy inny ultra-bieg to trochę hardcore. Jeżeli ktoś kupuje zegarek z myślą o takich wyzwaniach to lepiej jednak wybrać model który da się ładować w czasie biegu - 920-ki się nie da.

W bardziej normalnym trybie czyli przy użytkowaniu jako zegarek przez cały dzień i około 1.5 godziny treningu bateria rozładowuje się u mnie około 10% czyli z 5 dni powinna wytrzymać (bo zakładam, że rozładowywanie przyspiesza nieliniowo).
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to jeśli podają ze trzyma wg Garmina 24h to realnie ile ?
20?
Nie chodzi mi o wyzwania tego pokroju (ultra 24h etc) a raczej o to, żeby podczas wyjazdu w weekend gdzie robie przykladowo 4h i następnego dnia 5h nie zastanawiac się czy trzeba go ładować czy nie :spoko:
FNW
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

od świąt jestem szczęśliwym posiadaczem 920-tki i problemów z odczytem wysokości nie zauważyłem - wręcz przeciwnie - jestem pod pozytywnym wrażeniem. Wcześniej używałem przez dwa lata 610-tki z której byłem zadowolony ale ponieważ minęły dwa lata i ponad 5 tys. km w nogach po licznych analizach wybrałem 920-tkę. Wracając do tematu odczytu wysokości - biegam często pętle ponad 20 km gdzie w jej początku i końcu przebiegam wiaduktem nad drogą - początkowy odczyt i końcowy są porównywalne - dodatkowo biegając w grupie każdy ma jakiś zegarek - porównując tą samą trasę z innymi zegarkami (np. endomondo) widać, że 920-tka ma najbardziej zbliżony odczyt do faktycznego stanu. (informacyjnie mam włączonego Glonass).
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:to jeśli podają ze trzyma wg Garmina 24h to realnie ile ?
20?
Nie chodzi mi o wyzwania tego pokroju (ultra 24h etc) a raczej o to, żeby podczas wyjazdu w weekend gdzie robie przykladowo 4h i następnego dnia 5h nie zastanawiac się czy trzeba go ładować czy nie :spoko:
Spokojnie wytrzyma (pod warunkiem, że nie będziesz miał cały czas włączonego bluetooth etc.)
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

szymcu pisze:Spokojnie wytrzyma (pod warunkiem, że nie będziesz miał cały czas włączonego bluetooth etc.)
Potwierdzam. A nawet podejrzewam, że i z BT byś się przez weekend przeturlał. Ja mam go wciąż włączonego, po dniu bez treningu bateria jest naładowana w 95%, po dniu z treningiem (1.5h podświetlenie włączone na stałe) 87-90%.
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jest ktoś z Krakowa i chciałby zrobić test 910xt vs 920xt ?

A i jedna rzecz, czy w 920xt jest avg lap pace? Jeśli nie ma to nic nie stoi na przeszkodzie aby ktoś dopisał taki bajer, jeśli zegarek jest programowalny. Dobrze dedukuję?
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czy można skonfigurować pola danych tak żeby były w ciemnym motywie ?
tj białe litery na ciemnym tle ?
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:czy można skonfigurować pola danych tak żeby były w ciemnym motywie ?
tj białe litery na ciemnym tle ?
Z tego co wiem to nie. Chyba, że będą to pola Connect IQ - te pola mogą zawierać nawet grafikę, więc stworzenie pól liczbowych "w negatywie" powinno być wykonalne.
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jestem po pierwszym treningu, generalnie wszystko jest ok.

problem mam z aktualizacja, na stronie garmina pokazuje, że najnowszą wersją jest 2.57 (ze stabilnych, a nie BETA), tyle że zaraz po sparowaniu z komputerem pobrał 2 aktualizacje, zrobił je po odłączeniu ale wciąż pokazuje w informacjach o systemie ze ma wersje 2.5

rozumiem ze update teraz robi się przez garmin express?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:jestem po pierwszym treningu, generalnie wszystko jest ok.

problem mam z aktualizacja, na stronie garmina pokazuje, że najnowszą wersją jest 2.57 (ze stabilnych, a nie BETA), tyle że zaraz po sparowaniu z komputerem pobrał 2 aktualizacje, zrobił je po odłączeniu ale wciąż pokazuje w informacjach o systemie ze ma wersje 2.5

rozumiem ze update teraz robi się przez garmin express?

skąd masz 2.57 ( nie beta) mi pokazuje najnowszą 2.5.

Update garmin express lub webupdater,
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ