Hotmas - komentarze
Moderator: infernal
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja tam nie wiem, ale chyba w dniach poprzedzających zmianę pogody jaka teraz nastąpiła, samopoczucie się obniża. Chyba trzeba taki czas po prostu przetrwać i robić swoje.
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:11
"Stopkę" do Biegu Rycerskiego Kolega poprawi z "I" na "II" Wiem, że to "II" bo się wybieram/y :uuusmiech:
-
- Zaprawiony W Bojach
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Ania bieg Rycerski to 16 maj 2015 w Świeciu czyli takiej małej mieścinie między "Bydgoszem" a Grudziądzem. W poniedziałek prawdopodobnie ruszymy z zapisami, a myślę że warto przebiec luźno dyszkę w fajnych okolicznościach przyrody i kilku zabytków, aby później przegryźć pyszną drożdżówkę i zajebiaszcze pierogi a wszystko swojskie...
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
To jest jakaś przeszkoda
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
Nie przejmuj się, mam to samo . Dodatkowo wysokie tętno podczas BeeSow - 147 przy 6:00min/km, gdzie w listopadzie biegałem 5:49min/km z tętnem 142.hotmas pisze:Nie wiem czemu, ale początek każde treningu to totalne dno. Podobnie było i dziś. BS jeszcze spoko, ale po wejściu na pierwszy próg totalna męka, płytki oddech, sztywne i ciężkie nogi, w głowie mętlik
Do tego przestała mi waga spadać, chociaż dalej pilnuje deficytu. Trzeba przetrwać...
Pozytywne jest, że treningi I i R wchodzą bardzo dobrze. Chyba je teraz wole od tych BS
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
O wadze nawet nie wspominam i pomału zaczynam oswajać się z myślą, że w moim wieku zrzucenie 20 kg było i tak sukcesem i więcej nie będzie
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
hotmas nie przesadzaj w każdym wieku da się coś zrzucic
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Ale ja jestem jedyny, wyjątkowy.... Od 1,5 roku nic....
-
- Zaprawiony W Bojach
Kiedyś, czas jakiś temu, rozmawiam z koleżanką 10 lat młodszą. I mówię - musiałabym zrzucić tak ze 4kg. A ona lekko - nooo...to tydzień chyba wystarczy?hotmas pisze:O wadze nawet nie wspominam i pomału zaczynam oswajać się z myślą, że w moim wieku zrzucenie 20 kg było i tak sukcesem i więcej nie będzie
Padłam :D
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Aniad1312 pisze:Kiedyś, czas jakiś temu, rozmawiam z koleżanką 10 lat młodszą. I mówię - musiałabym zrzucić tak ze 4kg. A ona lekko - nooo...to tydzień chyba wystarczy?
Padłam :D
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
mam duże doświadczenia, jesli chodzi o poziom hemoglobiny, hematokrytu, ferrytyny i żelaza i związkiem tych trudnych wyrazów z bieganiem
to proste jak drut-słabe wyniki-to słabe bieganie
polecam suplementację chelaferrem, to kompleks chelatu żelaza(najlepiej się wchłania), witB,C,kw.foliowego
u mnie miesiąc żarcia i skok formy
akurat wyjszło, że mam słabe wyniki, więc suplementuję
nie jadam za dużo mięsa, prawie w ogóle, więc u mnie nie wchodzą w grę podroby, ale jak lubisz, to wątróbka jest Ok
poza tym zielone warzywa
to proste jak drut-słabe wyniki-to słabe bieganie
polecam suplementację chelaferrem, to kompleks chelatu żelaza(najlepiej się wchłania), witB,C,kw.foliowego
u mnie miesiąc żarcia i skok formy
akurat wyjszło, że mam słabe wyniki, więc suplementuję
nie jadam za dużo mięsa, prawie w ogóle, więc u mnie nie wchodzą w grę podroby, ale jak lubisz, to wątróbka jest Ok
poza tym zielone warzywa
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Ja od 20 lat nie miałem badań, na których hemoglobina była by w normie. Zawsze jestem lekko pod kreską ( ok 10 g/dl ). Tak samo z żelazem. Lekarz podejrzewał anemię . W końcu postawiona diagnoza, że mam słabe przyswajanie. Nie zauważyłem żadnych problemów z tym związanych. Zawsze byłem aktywny sportowo. Najpierw piłka nożna, potem rower, a teraz bieganie.
Chociaż, jak masz niskie wyniki, to suplementacja nie zaszkodzi, albo większa ilość wątróbki
Chociaż, jak masz niskie wyniki, to suplementacja nie zaszkodzi, albo większa ilość wątróbki
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Wielkie dzięki. Szukam przyczyn stagnacji i być może to jest przyczyna. W każdym rzazie wątróbka może być, ale żelazo też mam zamiar włączyć. Za jakiś czas zobaczymy co z tego wyjdzie i powtórzę badania. Jeszcze raz dzięki