Opaska do biegania początkujący

tomasz247
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Biegaczem nie jestem początkującym bo już biegam jakiś czas to znaczy 3 lata.
Nie posiadam smartfona i nie zamierzam.
Chciałbym jakieś proste urządzenie ale w miarę dobre i dokładne. Chodzi o to aby urządzenie to działało podobnie jak aplikacja na smartfona Endomondo. Ma zapisywać trasy na mapach googla, czas, prędkość. Nie interesuje mnie tętno, itd.
Polecicie mi coś tak do 1000zł ? Albo powidzcie czego mam szukać w jakim segmencie rynku i firmy.

dzięki za pomoc.
PKO
Awatar użytkownika
zombuss
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o firmy to są to: Garmin, Polar i Suunto. Jeśli chodzi o konkrety to musisz wybrać pod siebie aplikację/platformę do której będziesz zgrywał treningi, a zegarek po prostu kup bez opaski HR jeśli nie interesuje cię tętno.
tomasz247
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja się nie znam aż tak na tym. Kiedyś jak miałem jeszcze iphona to parę razy biegałem z nim na aplikacji Endomondo i to było fajne bo wszystko się zapisywało i mogłem przeglądać.

A co byś mi polecał aby współgrało z Endomondo(najlepsza społeczność gdzie jest najwięcej polaków). Chodzi o to, że podłączam pod usb włączam stronę endomondo i automatycznie przesyłam wyniki albo aby one same się wysyłały.

Może konkretnie jakieś modele ?
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Garmin, tam po połączeniu konta z Garmin Conect z Twoim kontem w Enodomondo po zgraniu treningu na portal garmina automatycznie będzie dodany do Twojego na Edno.

A czego podczas biegu oczekujesz od zegarka?
Jeśli tylko podstawowych danych typu, czas treningu, dystans i powiedzmy średnie tempo to możesz popatrzeć na najtańsze biegowe zegarki Garmina. Co innego jak będziesz chciał wykonywać jakieś bardziej skomplikowane treningi o parte o interwałach. Tutaj z pomocą przyjdzie średnia półka zegarków...
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ