Garmin 920xt

Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

I tak najlepszy jest CASIO z 7 melodyjkami :hahaha: :hahaha: :hahaha:
PKO
maxnet
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:
zukow2 pisze:Dziwi mnie pewność budynia skoro biega tylko z Garminami ;-)

z suunto miałem do czynienia i dziekuję. Nie pasi mi ani serwis, ani urządzenie - poza wyglądem. A slad rysuje identycznie jak F2.
Wszystkie tak samo rysują te ślady, czy to F2 czy 910, 920, A2, A3. Nie ma się czym tak podniecać czy hejtować. To tak jak z aparatami Canon, Nikon, Olympus czy inny. Ten co ma dany model to go chwali a inny wyśmiewa ;-) A tak naprawdę to ta dokładność, która jest wystarcza w 100%
Serwis to inna sprawa. Tu chyba Garmin jest najlepszy.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

szynas222 pisze:
jedz_budyn pisze:Ja bym jeszcze sprawdził na innym komputerze.

Ale co moge na innym kompie sprawdzic? Skoro aktualizacje mi sie przez program instaluja ale w zegarku nie chce sie zalaczyc...Wifi tez raczej nie zmieni bo probowalem sie laczyc z netem telefonu i tez wifi nie wyszykuje...

Nachylenie w tym urzadzeniu to tez jakis zart...Mieszkam na nizinach wbiegam pod gorke a nachylenie mi skacze od -7 do +30 to sa jakiej jaja...30% u mnie gorki nie maja....Czemu tez schodzi do -7 skoro caly czas wbiegam pod gorke....Pozatym biegne po sciezce rowerowej brak gestego lasu czy wysokich budynkow....

ja na treningu nie patrzę na zegarek tylko pod nogi by gleby nie zaliczyć :hahaha:
a tak serio na EDGE 510 też skacze nachylenie terenu , jak jadę z góry to nie patrzę na licznik co tam pokazuje tylko się cieszę , że nie muszę pedałować :hej:
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

Idealne urządzenia za 2,2tyś :-D
Nie chcę się wtrącać, ale Polar V800 ma to samo a kosztuje 700 zł mniej.Tylko tez ma wady :-)
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bar72 pisze:
szynas222 pisze:
jedz_budyn pisze:Ja bym jeszcze sprawdził na innym komputerze.

Ale co moge na innym kompie sprawdzic? Skoro aktualizacje mi sie przez program instaluja ale w zegarku nie chce sie zalaczyc...Wifi tez raczej nie zmieni bo probowalem sie laczyc z netem telefonu i tez wifi nie wyszykuje...

Nachylenie w tym urzadzeniu to tez jakis zart...Mieszkam na nizinach wbiegam pod gorke a nachylenie mi skacze od -7 do +30 to sa jakiej jaja...30% u mnie gorki nie maja....Czemu tez schodzi do -7 skoro caly czas wbiegam pod gorke....Pozatym biegne po sciezce rowerowej brak gestego lasu czy wysokich budynkow....

ja na treningu nie patrzę na zegarek tylko pod nogi by gleby nie zaliczyć :hahaha:
a tak serio na EDGE 510 też skacze nachylenie terenu , jak jadę z góry to nie patrzę na licznik co tam pokazuje tylko się cieszę , że nie muszę pedałować :hej:
Można by oszczędzic kupę kasy jeżeli chodzi tylko o radochę z tego tytułu ;-)
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maxnet pisze:
jedz_budyn pisze:
zukow2 pisze:Dziwi mnie pewność budynia skoro biega tylko z Garminami ;-)

z suunto miałem do czynienia i dziekuję. Nie pasi mi ani serwis, ani urządzenie - poza wyglądem. A slad rysuje identycznie jak F2.
Wszystkie tak samo rysują te ślady, czy to F2 czy 910, 920, A2, A3. Nie ma się czym tak podniecać czy hejtować. To tak jak z aparatami Canon, Nikon, Olympus czy inny. Ten co ma dany model to go chwali a inny wyśmiewa ;-) A tak naprawdę to ta dokładność, która jest wystarcza w 100%
Serwis to inna sprawa. Tu chyba Garmin jest najlepszy.
Mam Polara (wcześniej Garmin) i tez sobie chwalę serwis.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Fajny polar to byl RS800CX z polar pro trainer.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Filip94
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Filip94. Jak chcesz prawdziwy sprzęt do zaawansowanych treningów, 920XT będzie najlepszym urządzeniem jakie jest dostępne. Mówiłem już o śladach gps. Podczas burzy, opadów i różnych psikusów pogody odbiór z satelit jest zakłócony i mogą się pojawić różne przygody ze śladem. W gęstych lasach czy między wysokimi budynkami każde z naszych biegowych urządzeń będzie rysowało nieco przekłamany ślad, pokazywalem to już na przykładach suunto, i garmina. Ludzie oczekują od śladu gps zbyt wiele, to tylko małe urządzenie które ma nas wspomóc. 920XT mogę śmiało polecić. Nie znajdziesz lepszego urządzenia do tak zaawansowanych treningów jakie daje ten zegarek i garmin connect.
Dzięki Ci wielkie kolego, właśnie mi o taką odpowiedź chodziło !
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Uff, ktoś podjął męską decyzję...

...za Ciebie. ;-)
Filip94
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

rowerowyninja pisze:Uff, ktoś podjął męską decyzję...

...za Ciebie. ;-)
Serio gościu nie czaję o co Ci chodzi. Nic nie kupiłem jeszcze, a Ty się spinasz jakbym za Twoje pieniądze chciał sobie Merca S-klase kupić... Decyzje i tak podejmę ja, a chciałem znać tylko opinię... ciężko pojąć ? Myślenie nie boli.
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie masz problemu z siadaniem? Bo musi przy skłonach ten kij mocno wystawać.
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ok, może wyjaśni mi ktoś dlaczego garmin connect to taki szajsen? Byle endomodo ma bardziej rozbudowany interfejs.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piotrek90 pisze:Ok, może wyjaśni mi ktoś dlaczego garmin connect to taki szajsen? Byle endomodo ma bardziej rozbudowany interfejs.
Przecież możesz "spiąć" Endomondo z Garminem (Settings zakładka "Connect") i dalej korzystać z Endomondo.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Powórzyłem zeszłotygodniowy test dokładności. Biegłem trzy kółka po c.a. 5km po dokładnie tym samym śladzie zczynałem, kończyłem i "lapowałem" przy tej samej latarni, żeby móc porównać pomiar dystansu. Kółka wyszły po 4.92, 4.92 i 4.91 czyli hiper-dokładnie. Co do pomiaru wysokości - mimo iż Garmin twierdzi, że w wersji 2.57 poprawił babola - nic się nie zmieniło nadal te same punkty na trasie są co raz niżej w miarę upływu czasu. Łatwo sprawdzić to mierząc najwyższy punkt trasy:

http://connect.garmin.com/modern/activity/670683826 (w zakładce "splits" widać efekty pomiaru długości pętli)
https://www.endomondo.com/workouts/457125095/14642690 (tu wykresy są IMO wygodniejsze do odczytu)

Na pierwszym okrążeniu było tam 96m, na drugim 92, a na ostatnim już tylko 90 (w zeszłym tygodniu 58, 56, 52). Wg. mapy satelitarnej w tym miejscu jest 97m, czyli wygląda na to, że pomiary zaczęły być bardziej zbliżone do rzeczywistości, ale efekt "opadania" nadal pozostał.
Nawet jeżeli Garmin ogłosi, że to poprawili to w najbliższym czasie tego nie sprawdzę. Nienawidze biegania w pętlach, a dokładność pomiaru wysokości nie jest dla mnie tak kluczowa, żebym się do tego zmusił raz jeszcze :)
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:
piotrek90 pisze:Ok, może wyjaśni mi ktoś dlaczego garmin connect to taki szajsen? Byle endomodo ma bardziej rozbudowany interfejs.
Przecież możesz "spiąć" Endomondo z Garminem (Settings zakładka "Connect") i dalej korzystać z Endomondo.

Ale ja nie chce endomodo, zresztą nigdy z niego nie korzystałem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ