Wziewy i wyziewy biegowe :)

Kili
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, podczas biegu doskwiera mi nieco chłodne powietrze które wdycham i postanowiłem wyposażyć się w jakiś sprzęcik zapobiegający temu, ponadto chciałbym ochronić szyję. Znalazłem takie coś: http://4fsklep.pl/c4z14-komu104_maska_n ... 66541.html
Jak myślicie, nada się?? może ktoś biega w takiej :) nie pokonuje dużych dystansów, a jeśli chodzi o wymiar czasowy to bieg trwa zwykle około 1 godziny i nie sądzę że będzie więcej do końca zimy :) Dodam że chodzi mi tylko i wyłącznie o komfort biegu :)
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kili pisze:Witam, podczas biegu doskwiera mi nieco chłodne powietrze które wdycham i postanowiłem wyposażyć się w jakiś sprzęcik zapobiegający temu, ponadto chciałbym ochronić szyję. Znalazłem takie coś: http://4fsklep.pl/c4z14-komu104_maska_n ... 66541.html
Jak myślicie, nada się?? może ktoś biega w takiej :) nie pokonuje dużych dystansów, a jeśli chodzi o wymiar czasowy to bieg trwa zwykle około 1 godziny i nie sądzę że będzie więcej do końca zimy :) Dodam że chodzi mi tylko i wyłącznie o komfort biegu :)
Bardziej bym polecał chustę buff - może być ta z 4F. Będzie bodajże o połowę tańsza niż maska narciarska.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
ronja
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dla mnie to temat - rzeka, bo moje zatoki przy wdychaniu zimnego powietrza szaleją, a w końcu robię różne treningi (długie, szybkie, podbiegi, zabawy biegowe) cały rok... tak więc od zero stopni zaczynam stosować buffa w wersji wełnianej (lepiej odprowadza wilgoć, jest suchszy), od -5 dodaję drugi wełniany buff. od -10 biegam w polarowym buffie. przy długich biegach zmieniam gdzieś w połowie trasy na nowy. jest to wkurzające, ale od lat tak biegam i dla mnie to działa...
Kili
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzięki za rady :)
asia.g
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dokładnie, lepsze jest coś co szybko wysycha, więc wersja wełniana lepiej się nada... używam takiej przy jeździe na snowboardzie i przy biegach.
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dokładnie - a 2 x buff to już w ogóle wypas , można sobie skombinować kominiarkę z tego, jak jesteś kreatywny to wyczarujesz ciekawe rzeczy z taki dwu szmatek , :ble:
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wełna szybciej wysycha... Czego to się człowiek nie dowie na stare lata
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardziej bym polecał chustę buff - może być ta z 4F. Będzie bodajże o połowę tańsza niż maska narciarska.
Poniżej -5 nie polecam, zamarznie ci na twarzy albo będziesz miał mokro. Testowane tej zimy. Natomiast sam buff 4f fajna sprawa, na szyje czy na rękę, a nawet na głowę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ