ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a ile takie cuda kosztują?
go get 'em tiger
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

pół mojej wypłaty :ojoj:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:ojoj:
go get 'em tiger
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

Najgorsze w przeprowadzkach są książki, no ale jak się ma ponad 50mb to niestety jest co pakować :).
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

nie będę ksiażek zabierać :lalala: nie mam gdzie tego upchnąc, niech zostaną w domu, i tak już je przeczytałam :hahaha:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wiem, że są tańsze gremliny, ale nie mają tego, co bym chciała, i wiem, że za jakiś czas i tak bym chciała zmienić....
kupiłam kiedyś w promocji w decathlonie tani, bardzo budżetowy pulsometr, i wiem, że nie wydam drugi raz kasy na coś, co nie ma tych funkcji, które bym chciała, bo to tak naprawdę wyrzucona kasa - nie mam opcji, że za jakiś czas dam komuś a sobie kupię inny, bo nie mam komu, pozostaje sprzedać...
poza opcjami biegowymi, interwałami, pomiarami, i wszystkimi treningowymi funkcjami chciałabym np opcję monitoringu snu (nie pytajcie po co... po prostu bym chciała, jako że sen jest czymś, czym się interesuję, robiłam doświadczenia ze snem polifazowym, itd.), dokładność endomondo pozostawia bardzo dużo do życzenia, zwłaszcza w kwestii interwałów, itd..

z gremlinów to np 610 by mi się marzył, ale to już w ogóle zabija ceną, więc... :(
w polarze m400 brakuje mi wibracji i możliwości blokowania tempa chwilowego na konkretnej strefie, ale z drugiej strony zaczynam powoli być w stanie jako tako wyczuć swoje tempo, i pomijając wzniesienia albo lód na drodze to jestem w stanie biec mniej więcej w określonym tempie, ale robiąc interwały np 30s nie wiem, jak szybko, musiałabym robić je na stadionie, a takowego w okolicy nie mam, albo dokładnie zmierzyć sobie jakąś 100m, ale interwały robię zwykle gdzieś "na trasie", endomondo odmierza np 30s, ale ile w tym czasie przebiegłam to już nie wiem...

polar m400 bez tętna ok 590, z czujnikiem ok 800, gremlin 610 ok 300zł więcej... za dużo.... :(

przy przeprowadzce z książkami też miałam największy problem, część leży u mamy w kartonach i czeka... ale ja miałam przed przeprowadzką trochę ponad 4 regały takie ikeowe na książki pełne książek... no i cały czas książki przybywają...
przy czym beletrystyki nie kupuję od wielu lat, mam dużo książek informatycznych, podręczników akademickich, fizycznych, matematycznych, jakieś poradniki, książki kucharskie, pszczelarskie, budowlane, itd...
ale w miejscu, gdzie w "razie czego" są do odzyskania, to część pewnie bym mogła zostawić, choć niewielką ;)
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powiem tak, zapomnij o tempie chwilowym opartym na gpsie, większość zegarków reaguje na zmianę po kilku a nawet kilkudziesięciu sekundach. Te najdroższe radzą sobie lepiej ale dokładność tego też jest dyskusyjna. Lepsze rezultaty dają połączone z footpodem ale tu znowu trzeba kalibrować i w terenie to też nie będzie dokładne.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Footpod tez idealny nie jest, ale na pewno lepszy niz gps. Widze to w swoim ambicie ktory sie chwaki, ze ma bardzo dokladne wskazania tempa z gpsu, a gdy biegne bez fp to skacze jak glupie ;)
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Taka technologia. Jak uruchomią Galileo LINK i wyjdą zegarki korzystające z tego systemu to będzie lepiej. Ale to jeszcze parę lat bo opóźnienia mają duże.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kojer pisze:Powiem tak, zapomnij o tempie chwilowym opartym na gpsie, większość zegarków reaguje na zmianę po kilku a nawet kilkudziesięciu sekundach. Te najdroższe radzą sobie lepiej ale dokładność tego też jest dyskusyjna. Lepsze rezultaty dają połączone z footpodem ale tu znowu trzeba kalibrować i w terenie to też nie będzie dokładne.
tempo w trakcie mi nie jest niezbędne, na zawodach się przyda, ale raczej wystarczy mi choć w miarę wiarygodne tempo ostatniej minuty/dwóch/trzech minut, ale czy po powrocie do domu, synchronizacji, itd, będę mogła się dowiedzieć, w jakim tempie zrobiłam interwał? tzn jaką odległość przebiegłam np w ciągu 30s, albo w jakim czasie przebiegłam 400m? Bo myślę, że z tym zegarek powinien sobie poradzić?
W sumie do pełni szczęścia by było, gdybym po interwale mogła zobaczyć, w jakim był tempie (na zasadzie 2 minuty interwał, 2 minuty odpoczynku, i żebym w trakcie odpoczynku mogła zobaczyć, z jakim tempem biegłam, żeby móc ocenić, czy mam biec wolniej czy szybciej czy tak samo ;) )
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Footpod tez idealny nie jest, ale na pewno lepszy niz gps. Widze to w swoim ambicie ktory sie chwaki, ze ma bardzo dokladne wskazania tempa z gpsu, a gdy biegne bez fp to skacze jak glupie ;)
to akurat wada polara, że nie obsługuje, tzn na razie ewentualna obsługa jest na etapie wishes list i może dodają...
ech.. to jest dużo kasy, i jak już ją mam wydać, to wolałabym podjąć dobrą decyzję odnośnie modelu... na razie najbardziej skłaniam się do tego polara m400...
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

charm pisze:
kojer pisze:Powiem tak, zapomnij o tempie chwilowym opartym na gpsie, większość zegarków reaguje na zmianę po kilku a nawet kilkudziesięciu sekundach. Te najdroższe radzą sobie lepiej ale dokładność tego też jest dyskusyjna. Lepsze rezultaty dają połączone z footpodem ale tu znowu trzeba kalibrować i w terenie to też nie będzie dokładne.
tempo w trakcie mi nie jest niezbędne, na zawodach się przyda, ale raczej wystarczy mi choć w miarę wiarygodne tempo ostatniej minuty/dwóch/trzech minut, ale czy po powrocie do domu, synchronizacji, itd, będę mogła się dowiedzieć, w jakim tempie zrobiłam interwał? tzn jaką odległość przebiegłam np w ciągu 30s, albo w jakim czasie przebiegłam 400m? Bo myślę, że z tym zegarek powinien sobie poradzić?
W sumie do pełni szczęścia by było, gdybym po interwale mogła zobaczyć, w jakim był tempie (na zasadzie 2 minuty interwał, 2 minuty odpoczynku, i żebym w trakcie odpoczynku mogła zobaczyć, z jakim tempem biegłam, żeby móc ocenić, czy mam biec wolniej czy szybciej czy tak samo ;) )
Po powinno zadziałać :). Znaczy zależy od softu zegarka i prezentacji na www (mój tomtom tu niestety dołuje bo trzeba ręcznie łapać lapy, więc nie polecam), ale ogólnie tak. Znaczy w trakcie odcinka wykres może być skokowy ale jego podsumowanie powinno być ok.
Tu możesz zobaczyć jak wygląda u mnie (lapy łapane ręcznie): 10 minut rozgrzewka, 4x1km szybko z przerwami po 5 minut spokojnie, na koniec schłodzenie (są 2 lapy bo mi się przypadkowo złapał).
http://run-log.com/workout/workout_show/1691095
Wykres tego samego treningu w endomondo (na ostatniej zakładce) https://www.endomondo.com/workouts/450462831/6917149 Niestety endomondo pokazuje czasy i tempo interwałów tylko w aplikacji na telefonie, na www tylko wykres, bez sensu kompletnie.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To szukaj,takiego zegarka w ktorym dobrze mozesz te interwaly rozplanowac. Najprostsze modele maja tak, ze programujesz interwaly na dystans lub czas i pozniej jak to zgrasz to masz tempo poszczegoonych powtorzen. Mozesz tez ustawic autolap np na 1,2km i pozniej tez bedziesz miala srednie tempo z tego odcinka. Generalnie i z prostym zegarkiem da rade biegac interwaly chyba. Ja nie wiem dokladnie bo nigdy nie biegalem :bum:

Powiem Ci jedno, nie oszczedzaj na wibracji. To jest rzecz ktora sie przydaje a dowiesz sie tego jak jej nie bedziesz miec :hahaha:
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Powiem Ci jedno, nie oszczedzaj na wibracji. To jest rzecz ktora sie przydaje a dowiesz sie tego jak jej nie bedziesz miec :hahaha:
W pełni popieram. Tak przy okazji masz błędny link w stopce i prowadzi na główną stronę Movescount. Powinien być chyba taki http://www.movescount.com/pl/members/skoor
:)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O dzieki, wroce do domu to poprawie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ