"Tu Team Polar, witajcie. Zmagamy się z problemem braku obsługi footpada.
Pilnie pracujemy nad rozwiązaniem. Uspokajamy jednocześnie, że wasze wkur... niedługo się skończy. Jeżeli właśnie biegniecie i macie problem ze wskazaniem tempa chwilowego, to wróćcie do domu bo zimno"
Siema hej joł joł
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
Footpod byłby bardzo fajny, ale powiedzmy sobie szczerze każdy kto kupował ten zegarek zdawał sobie sprawę, że ta funkcjonalność może nie zostać dodana.
Mam jeszcze jedno pytanie dla biegających z m400..
jakieś tam możliwości ustawienia interwałów są, wg instrukcji odległościowe i czasowe, mam jednak pytanie, jak się sprawdzają? w jaki sposób zegarek sygnalizuje koniec interwału - słychać brzęczyk, czy trzeba się skupić na słuchaniu zegarka i słuchawki odpadają zupełnie?
jak się tak zupełnie realnie robi interwały z m400?
Miałem podobną zagwozdkę.
Kupiłem m400 tylko dlatego, że stary zegarek nie miął interwałów.
Bardzo mi się podoba, że kilkoma kliknięciami możesz ustawić sobie interwał na treningu, co prawda stały interwał, czyli np 400m lub 5 min.
I zegarek to powtarza do momentu wyłączenia funkcji.
Z poziomu strony można zaprogramować coś bardziej złożonego, ale nie korzystałem i nie wiem jak się to ma w praktyce.
Powiadamianie...
Tu gorzej.
Sygnał dźwiękowy nie powala.
Zegarek musi być na bluzie.
Biegam ze słuchawkami i przy audiobookach jeszcze słychać, pod warunkiem, że biegasz w cichym otoczeniu. Przy bieganiu "w ruchu ulicznym" raczej słabo, słuchając muzyki słabo.
Ale ...
Zegarek jednak broni się przedstawieniem graficznym.
Po ustawieniu interwału na zegarku pojawia się "postępujące" koło z przyrostem procentowym, a kiedy zegarek osiąga 100% piszczy i miga.
W praktyce, a co ważniejsze w moim prywatnym odczuciu, sprawdza się to bardzo fajnie.
Wystarczy zerknąć i wiesz, że zostało jeszcze np 5%.
Zastanawiałem się czy nie kupić wyższego modelu, ze względu na wibrację.
Nie kupiłem i nie żałuję. Myślę, że to jak z telefonem, kiedy masz go w kieszenie. Jak siedzisz czuć wibrację, jak idziesz mniej.
No ale to już tylko moje subiektywne odczucia.
puchatek391 pisze:zrobiłem to za Was , sory za mój very kulawy angielski
Why m400 have bug and when autolap is on , dont show last 1km avg tempo but show avg tempo all route. Do you fix this bug? Give beta app for android
Polar Hi, we're working on this. //Anna
Mam do Ciebie prośbę. Spytaj Panią Annę z Polara czy dodadzą obsługę footpada do M400 bo z racji pogody przeniosłem się do lasu a tam wskazania gps to już niezła magia i tempo skacze mi jakbym w biegu ciągłym robił ciągle interwały. Cholery idzie dostać
Nie sądziłem, że aż tak bardzo będzie mi tego brakowało. Zegarek miał mi pomagać utrzymywać założone tempo a na razie utrzymuje się tylko moja frustracja.
spróbuj tego:
"W licznych recenzjach jako wadę wymienia się opóźnioną reakcję zegarka przy wskazaniu tempa chwilowego. No cóż, dla mnie to nie jest do końca wada. Może to nauczy biegaczy, żeby sami starali się kontrolować to tempo. Standardem jest, że ktoś zaczyna interwał i natychmiast patrzy na wyświetlacz, zwalnia, przyspiesza. 10 razy zmieni tempo zanim zacznie równo biec. Naprawdę ustawcie sobie np. autolap co 500 metrów i bazujcie na tym parametrze. Na pewno wyjdzie wam to na zdrowie, a dokładnie, pozwoli nauczyć się kontrolować tempo biegu." źródło: http://warszawskibiegacz.pl/polar-m400- ... 0UNzn.dpuf
mam taką wiadomość
"Team Polar We're sorry to say that we're still experiencing some sync issues. We're working day and night to get the sync working again. If sync via app doesn't work, please use FlowSync on your computer. We'll let you know once we've solved the issue. Thanks for your patience!"
"Team Polar
Przykro nam to mówić, ale wciąż mamy problemy z synchronizacją. Pracujemy dzień i noc, aby przywrócić działanie synchronizacji. Jeżeli synchronizacja przez aplikację nie działa, prosimy użyć Flowsync'a na komputerze. Damy Ci znać, jak rozwiążemy problem. Dziękujemy za cierpliwość"