Leginsy w zime

Devel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, otóż mogę przeznaczyć do 150zł na leginsy do biegania. Jakie polecacie? Teraz na okres zima/wiosna jeżeli była by możliwość to z pełną nazwą bo napisze sobie je na kartce i pojadę jutro do sklepu. Pozdrawiam :)
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

czarne!
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak jeszcze nie byłeś w sklepie - to teraz jest w decathlonie promocja na leginsy kiprun długość 3/4 - polecam jak najbardziej.

PS Są czarne
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Mam trochę różnych legginsów: m.in. Asics, RoughRadical, Tchibo, Kalenji, Biedronka, itp.
Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że wydatek ponad dwóch stów na tzw. firmowe legginsy nie miał uzasadnienia.

Prawdę mówiąc nie odczuwam jakiejś specjalnej różnicy, tak jak to ma miejsce w przypadku koszulek do biegania.

Dla mnie istotne jest żeby miały w pasie gumkę i sznurek. Sama gumka działa dobrze przez pierwsze kilkanaście kilometrów. Jak już portki zrobią się mokre (i nie mają sznurka) u mnie zaczyna się irytujący proces obsuwania.
Wolę też modele z suwakami w nogawkach, bo wygodniej mi się zakłada/zdejmuje.

PS. Legginsy zakładam na majtki więc trudno mi oceniać różne produkty tego rodzaju garderoby z punktu widzenia ewentualnego obcierania genitaliów podczas biegu.
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marek84 pisze:Jak jeszcze nie byłeś w sklepie - to teraz jest w decathlonie promocja na leginsy kiprun długość 3/4 - polecam jak najbardziej.
3/4 na zimę? Achillesy Ci zmarzną :bum: Poza tym 3/4 to jakaś taka damska długość...
uebq
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Faktem jest, że wcześniej biegałem tylko w rajtuzach termo Brubeck , więc porównanie mam ubogie.
sam przekonałem się dopiero niedawno do Kalenji, kupiłem najprostszy z ocieplanych modeli za 49,90 i gratuluję sobie tego zakupu - relacja jakość / cena dobra, moja siostra też ma takie i również je sobie chwali.

No i za te 49,90 nie strach eksperymentować, jak masz 150 zeta na to, spróbuj jedne tańsze jedne droższe i już.
Jedna z tych par posłuży Ci długo, więc chyba nie strach wydać.
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

blackfish pisze:
marek84 pisze:Jak jeszcze nie byłeś w sklepie - to teraz jest w decathlonie promocja na leginsy kiprun długość 3/4 - polecam jak najbardziej.
3/4 na zimę? Achillesy Ci zmarzną :bum: Poza tym 3/4 to jakaś taka damska długość...
Ja mam 3/4 i jak jest mróz to dorzucam getry piłkarskie. U mnie działa to świetnie.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nadinterpretujecie :)

Napisałem o 3/4 bo akurat są kipruny w promocji w dobrej cenie i moim zdaniem warto nabyć. Czy na zimę? Na mrozy na pewno nie, ale do 3-4 stopni można biegać (wtedy wkładam po prostu wyższe skarpetki). Do tego jak podskoczy znów powyżej zera albo na wiosnę będą akurat - po co wiosną przepłacać?
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

uebq pisze:
No i za te 49,90 nie strach eksperymentować, jak masz 150 zeta na to, spróbuj jedne tańsze jedne droższe i już.
Jedna z tych par posłuży Ci długo, więc chyba nie strach wydać.
Tez mam kilka sztuk ale te kalenji jedyne zimowe i są rewelacyjne ! Kolega ma identyczne juz trzecią zimę ...
ant6
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja ostatnio zakupiłem w TKmax we Wrocławiu leginsy "zimowe" firmy RONO Innovations i wg mnie rewelacyjne. Cena 70zł
tirse
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

blackfish pisze: Poza tym 3/4 to jakaś taka damska długość...
To istnieją męskie leginsy :niewiem:
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No co Ty, damskie zakładamy ....
DMN2015
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Też zastanawiam się nad tymi leginsami (KALENJI 49zł99). Z tego co się oriętuję są na chłodne dni, czyli spokojnie dają radę do minus -5 czy -10 ? Da się w nich dość komfortowo biegać przy +10 czy za ciepło będzie a może to już kwestia indywidualna?

Co myślicie o takim połączeniu na jakieś cieplejsze dni zamiast długich leginsów, można dodać śmiało takie skarpety http://allegro.pl/cieple-skarpety-termo ... 20910.html plus leginsy 3/4, raczej może być komfortowo prawda?
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

DMN2015 pisze:Też zastanawiam się nad tymi leginsami (KALENJI 49zł99). Z tego co się oriętuję są na chłodne dni, czyli spokojnie dają radę do minus -5 czy -10 ? Da się w nich dość komfortowo biegać przy +10 czy za ciepło będzie a może to już kwestia indywidualna?

Co myślicie o takim połączeniu na jakieś cieplejsze dni zamiast długich leginsów, można dodać śmiało takie skarpety http://allegro.pl/cieple-skarpety-termo ... 20910.html plus leginsy 3/4, raczej może być komfortowo prawda?
Jestem zmarźlak, biegalem w nich przy +10 i było ok, biegalem przy - 10 z wiatrem i też było komfortowo.
Ja jestem z nich bardzo zadowolony.
Kumpel biega trzecią zimę i też zachwala choć jak ujął, powyżej minus 10 zakładał pod nie zwykle letnie legginsy.
DMN2015
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:
DMN2015 pisze:Też zastanawiam się nad tymi leginsami (KALENJI 49zł99). Z tego co się oriętuję są na chłodne dni, czyli spokojnie dają radę do minus -5 czy -10 ? Da się w nich dość komfortowo biegać przy +10 czy za ciepło będzie a może to już kwestia indywidualna?

Jestem zmarźlak, biegalem w nich przy +10 i było ok, biegalem przy - 10 z wiatrem i też było komfortowo.
Ja jestem z nich bardzo zadowolony.
Kumpel biega trzecią zimę i też zachwala choć jak ujął, powyżej minus 10 zakładał pod nie zwykle letnie legginsy.
Jak Ty piszesz, że jest komfortowo w przedziale +10/-10 to jak dla mnie spokojnie wystarcza, więc za taką cenę warto dla każdego amatora.
Teraz jak jeszcze dobrać tak rozmiar. Mam 175cm i jestem dość średniej budowy nie chudy nie gruby? Rozmiar M będzie dość długi?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ