Mam identyczny problem... Nie mogę przesłać treningów. Wcześniej przesyłałem bezpośrednio przez strone bez używania żadnej aplikacji.. teraz woła jakąś aplikację. Olałem to bo i tak więcej korzystam z Endomondo ale mimo wszystko chciałbym wiedzieć (może kiedyś przyda się) czy można jeszcze przesyłać treningi przez stronkę (wtyczkę mam aktualną) czy też konieczna jest ta apka Garmin Express ?Hrehor pisze:A co to Koledzy piszą tutaj o jakiś cudach??
U mnie GC działał z FR 110 dwa lata bez żadnego kłopotu.
Prześlij dane i wszystko było.
Aż jakieś dwa tygodnie temu szlak trafił i import mi nie idzie
Jakiś lakoniczny komunikat o bezprzewodowym przesyłaniu danych, ale nie odnosi się on do mojego modelu...
nowy GConnect - problemy (zaczęło się od wskazań wysokości)
- sandro73
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40:08
- Życiówka w maratonie: 3:14:47
- Kontakt:
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne do wykonania. Aleksander Wielki
maraton 3:16:14
półmaraton 1:30:12
10k 40:08
http://www.endomondo.com/home
maraton 3:16:14
półmaraton 1:30:12
10k 40:08
http://www.endomondo.com/home
- klancyk3
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45,05
- Życiówka w maratonie: 3,42,42
w sumie to i Endomondo również nie potrafi zrobić tak prostej funkcjonalności jak dodawanie kilku treningów z zegarka na raz, ale w Garminie jest to samo a właściwie było, bo teraz już nie działa... - nie trzeba by wtedy żadnych aplikacji instalować u siebie i działało by super na wszystkich systemach...
regeneracja jest tak samo ważna jak trening
NICe: https://www.facebook.com/Wskrzeszenie/ https://wskrzeszenie.blogspot.com/ 100ultramaratonow: https://klub100ultramaratonow.blogspot.com/
NICe: https://www.facebook.com/Wskrzeszenie/ https://wskrzeszenie.blogspot.com/ 100ultramaratonow: https://klub100ultramaratonow.blogspot.com/
- jar3kt
- Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Mam pytanie. Jak zaimportować trening do GC z tcx? Da się?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Manualnie z pliku, poszukaj okienka w garmin connect
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Od dluszego czasu mam problem z sciagieciem TCX z GC na swojego PC. Od razu po zrzuceniu treningu do GC robie pobierz TCX i wywala mi blad 403 (brak odpowiednich uprawnien do pliku). Po przelaczeniu na klasyczny widok, pobieram bez problemu. Tez tak macie? Dopiero dnia nastepnego moge normalnie sciagnac pliki z GCmodern. Wyglada jak bym juz otrzymal uprawnienia do wlasnego pliku.
Do supportu pisalem juz w pazdzierniku 2014 i do dzis sobie z tym nie poradzili.
Do supportu pisalem juz w pazdzierniku 2014 i do dzis sobie z tym nie poradzili.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
MikeSpy pisze:Od dluszego czasu mam problem z sciagieciem TCX z GC na swojego PC. Od razu po zrzuceniu treningu do GC robie pobierz TCX i wywala mi blad 403 (brak odpowiednich uprawnien do pliku). Po przelaczeniu na klasyczny widok, pobieram bez problemu. Tez tak macie? Dopiero dnia nastepnego moge normalnie sciagnac pliki z GCmodern. Wyglada jak bym juz otrzymal uprawnienia do wlasnego pliku.
a na innej przeglądarce tez tak masz? Ja nie mam takich problemów na Chrome
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Tak. FF IE opera i chrome.
Ewidentnie widać ze nie mam uprawnień do pliku.
Ewidentnie widać ze nie mam uprawnień do pliku.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- jar3kt
- Wyga
Szukałem, może ślepy jestemjedz_budyn pisze:Manualnie z pliku, poszukaj okienka w garmin connect

Chodzi mi dokładnie że w endo eksportuje tcx z planu treningowego i chciałbym zaimportować do GC. Potem sychro do zegarka i do roboty. Nie chce mi się klepać treningów manualnie.
Aha. Znalazłem import aktywności ale mi chodzi o import treningów.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Przez kilka dni nie mogłem zgrać aktywności w GC, dzisiaj wymusiłem aktualizację Garmin express i wszystko ładnie i szybko się zgrało 

- AkiTigra
- Wyga
- Życiówka na 10k: 56:40
- Życiówka w maratonie: 5:15
- Kontakt:
MikeSpy pisze:Od dluszego czasu mam problem z sciagieciem TCX z GC na swojego PC. Od razu po zrzuceniu treningu do GC robie pobierz TCX i wywala mi blad 403 (brak odpowiednich uprawnien do pliku). Po przelaczeniu na klasyczny widok, pobieram bez problemu. Tez tak macie? Dopiero dnia nastepnego moge normalnie sciagnac pliki z GCmodern. Wyglada jak bym juz otrzymal uprawnienia do wlasnego pliku.
Mam tak czasem i ostatnio pomagało wylogowanie i ponowne zalogowanie do GC.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
No to się nie zrozumielismy, na ta chwile nie da się importować planu biegowego. Możesz go sam rozpisać w dziale treningi i wrzucić do kalendarza w gc a potem do zegarka.jar3kt pisze:Szukałem, może ślepy jestemjedz_budyn pisze:Manualnie z pliku, poszukaj okienka w garmin connect- możesz mnie naprowadzić?
Chodzi mi dokładnie że w endo eksportuje tcx z planu treningowego i chciałbym zaimportować do GC. Potem sychro do zegarka i do roboty. Nie chce mi się klepać treningów manualnie.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2015, 19:23 przez jedz_budyn, łącznie zmieniany 1 raz.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
jedz_budyn pisze:No to się nie zrozumielismy, na ta chwile nie da się importować planu biegowego. Możesz go sam rozpisać w dziale treningi i wrzucić do kalendarza w gc a potem do zegarka.jar3kt pisze:Szukałem, może ślepy jestemjedz_budyn pisze:Manualnie z pliku, poszukaj okienka w garmin connect- możesz mnie naprowadzić?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:28
- Życiówka w maratonie: 02:56:00
Widzę w GC zakładkę sprzęt, a w niej możliwość dodania butów. Niestety, ale nie widzę aby gdziekolwiek była wyświetlana suma pokonanych w danych butach kilometrów. Ktoś podpowie?
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
Mam takie pytanie, jeśli wykonuje trening interwałowy to jak on jest rozpisany na stronie? Normalnie jak każdy inny czyli lapy co 1km czy np wykonując trening 5x (500m/2min) bede widział czasy dla kazdych 500m i dystans dla kazdych z 2min?
Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
- ziko303
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:16
- Życiówka w maratonie: 3:48:40
Najpierw dodajesz buty, określasz ich planowany przebieg. Potem do danego treningu dodajesz buty (przy edytowaniu) i wtedy wchodząc w zakładkę sprzęt widać każdy but z ilością przebiegniętych w nich kilometrów.wigi pisze:Widzę w GC zakładkę sprzęt, a w niej możliwość dodania butów. Niestety, ale nie widzę aby gdziekolwiek była wyświetlana suma pokonanych w danych butach kilometrów. Ktoś podpowie?