Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Postarał bym się, żeby miał i 200stron ;P ale chyba u mnie będzie epix ;P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Epix fajny. 8 gb pamięci na mapy, ale Europa na razie bez map
ech kuszą ludzi z każdej strony tymi nowościami

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
tak kuszą ale najlepiej poczekać jak kupią najmniej cierpliwi i opiszą co i jak potem trzeba poczekać na 2-3 softy to tak realnie na koniec roku do użytku 

----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
Podejrzewam ze da sie wgrac swoje mapy, więc nie ma problemu
W koncu bede mogl sprzedac swojego etrexa, ktorego w sumie coraz mniej uzywam 

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
MikeSpy pisze:Podejrzewam ze da sie wgrac swoje mapy, więc nie ma problemuW koncu bede mogl sprzedac swojego etrexa, ktorego w sumie coraz mniej uzywam
Korzystał ktoś z tego serwisu do tworzenia własnych tras?
http://www.planetagor.pl/places/applica ... alDraw.php
Niby głownie pod garmina robione.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
Nope. Rysuje trasy w mapsource.
-
- Stary Wyga
jest nowy soft 4.20 
Fixed an issue with the minimum cadence alert
Modified cadence alert data entry: for running, cadence is entered in steps per minute (spm); for cycling, cadence is entered in revolutions per minute (rpm)
wgram i opiszę zaraz moje spostrzeżenia co do tego urządzenia i przeczytanych 140 stron
to na początek 3 dni czytania jaki to Fenix2 be
uprawiam kolarstwo szosowe przebieg sezonowy ok 18-20 tyś używam EDGE 510 mam czujnik cad/ryt i czujnik prędkości na kole (szprycha ) , włączony glonass i jak pamietam
raz sprawdzałem dokładność zapisu to pokazywał zakres od 15-25m dla mnie całkowicie bez użyteczne podczas treningu ważny jest dystans tętno podjazd procentowy kadencja , czas to wszystko mam zapisane czy dokładność GPS jest 3m czy 25m jakie to ma znaczenie żadne! dystans mam zliczony z koła GPS to tylko na FB
, segment zalicza przy tej dokładności bez problemu , miałem ręczniaka 62st i pokazywał jak byłem w Tarach 20-40 m a czasem więcej nawigacja po szlaku nie maiła sensu sprzedałem 
biegam tylko poza sezonem od listopada do marca robiąc dziennie ok 10km czasem 15 km raz po ulicy raz w lesie , miałem do stycznia 610 , ale jak sprzedałem 62st to pomyślałem , że można mieć to i to w jednym (mapa z 62st kolorowa mnie to nie rusza), fenix2 dodatkowo liczy powiedzmy sobie ogólnikowo V02max to mnie przekonało kupiłem
, teraz jak przeczytałem 143 strony myślę kurcze dobrze zrobiłem? , dziś sobie myślę tlenówka zrobię zrobiłem stronę z dokładnością i siłą GPS i biegnąc monitorowałem to i wyszło siła sygnału GPS prawie cały czas pełna dokładność GPS zakres od 15-20m podczas biegu stałem przed domem czyste niebo od 4-7m krok w lewo 7m krok w prawo 5m itp, w 610 na 100% było to samo , proszę teraz mi napisać przebiegłem dziś 10km 470m dwa dni temu ta sama trasa 10km 340m różnica na 10 km 430m to jest problem? , zakładam że 10km codziennie to przebiegi amatora mam świadomość ile trzeba przejechać na rowerze by powiedzmy na zawodach przyjechać w czubie. Gdybym biegał codziennie powiedzmy po 20 km i stratował w zawodach wkładam czujnik do buta i po problemie mam dokładność jak z czujnika koła.
teraz podsumowanie myślę ,że duża liczba stron tego wątku opisująca problem bo mi przesunął GPS na mapie o 20m czy nawet o 50 m i lament co to będzie to są ludzie biegający z pasji czy faceci z zabawkami pobawić i się i w typowy sposób ponarzekać i napisać nie biegam bo zegarek się psuje wiesza itp , nie uważam się za eksperta proszę mnie poprawić jeśli się mylę zawsze chętnie przyjmuję krytykę na klatę

Fixed an issue with the minimum cadence alert
Modified cadence alert data entry: for running, cadence is entered in steps per minute (spm); for cycling, cadence is entered in revolutions per minute (rpm)
wgram i opiszę zaraz moje spostrzeżenia co do tego urządzenia i przeczytanych 140 stron

to na początek 3 dni czytania jaki to Fenix2 be

uprawiam kolarstwo szosowe przebieg sezonowy ok 18-20 tyś używam EDGE 510 mam czujnik cad/ryt i czujnik prędkości na kole (szprycha ) , włączony glonass i jak pamietam
raz sprawdzałem dokładność zapisu to pokazywał zakres od 15-25m dla mnie całkowicie bez użyteczne podczas treningu ważny jest dystans tętno podjazd procentowy kadencja , czas to wszystko mam zapisane czy dokładność GPS jest 3m czy 25m jakie to ma znaczenie żadne! dystans mam zliczony z koła GPS to tylko na FB

biegam tylko poza sezonem od listopada do marca robiąc dziennie ok 10km czasem 15 km raz po ulicy raz w lesie , miałem do stycznia 610 , ale jak sprzedałem 62st to pomyślałem , że można mieć to i to w jednym (mapa z 62st kolorowa mnie to nie rusza), fenix2 dodatkowo liczy powiedzmy sobie ogólnikowo V02max to mnie przekonało kupiłem

teraz podsumowanie myślę ,że duża liczba stron tego wątku opisująca problem bo mi przesunął GPS na mapie o 20m czy nawet o 50 m i lament co to będzie to są ludzie biegający z pasji czy faceci z zabawkami pobawić i się i w typowy sposób ponarzekać i napisać nie biegam bo zegarek się psuje wiesza itp , nie uważam się za eksperta proszę mnie poprawić jeśli się mylę zawsze chętnie przyjmuję krytykę na klatę

FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Kontakt:
Mało tego. Większość problemów nie dotyczyła wielkiej niedokładności dystansu czy prędkości, a rysowania śladów na mapie. Jakby to miało kluczowe znaczenie.
Tez to wszystko czytałem przed zakupem, z lekko kpiącym uśmiechem. Ale tak to już jest. Zadowoleni milczą, niezadowoleni sprzedają, marudy marudzą.
P.S.
Co do footpoda to fajna sprawa, ale niestety nie do każdego buta się da podłączyć.
Tez to wszystko czytałem przed zakupem, z lekko kpiącym uśmiechem. Ale tak to już jest. Zadowoleni milczą, niezadowoleni sprzedają, marudy marudzą.

P.S.
Co do footpoda to fajna sprawa, ale niestety nie do każdego buta się da podłączyć.
-
- Stary Wyga
czytałem kiedyś ,że wojska USA mają urządzenia GPS pracujące z dokładnością od 5-10m , to fakt taką mapkę można na FB wrzucić i każdy zobaczy ,że biegałem po ulicy a nie po dachach domów
, tyle w temacie raz jeszcze powtarzam jestem amatorem bigamia sprawia mi to przyjemność , nie jestem ekspertem od zegarków GPS
dla mnie priorytetem jest ile watów z łydy wyjdzie podczas treningu a nie ile mam metrów w bok na mapie
profesjonalne kolarskie liczniki SRM np kosztują ok 15 do 20 tyś zł i nie rysują mapek na FB to są be
?
np ten : http://veloart.home.pl/pl/p/SRM-Campagn ... System/929
grupa kolarska Garmina śmiga na EDGE 510 czy na starych 500 które kosztują ok 500-600zł i nikt nie płacze jak podczas wielkich turów licznik się zawiesi

dla mnie priorytetem jest ile watów z łydy wyjdzie podczas treningu a nie ile mam metrów w bok na mapie
profesjonalne kolarskie liczniki SRM np kosztują ok 15 do 20 tyś zł i nie rysują mapek na FB to są be

np ten : http://veloart.home.pl/pl/p/SRM-Campagn ... System/929
grupa kolarska Garmina śmiga na EDGE 510 czy na starych 500 które kosztują ok 500-600zł i nikt nie płacze jak podczas wielkich turów licznik się zawiesi

Ostatnio zmieniony 07 sty 2015, 22:38 przez bar72, łącznie zmieniany 1 raz.
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
jak to nie?rowerowyninja pisze:Mało tego. Większość problemów nie dotyczyła wielkiej niedokładności dystansu czy prędkości, a rysowania śladów na mapie. Jakby to miało kluczowe znaczenie.
P.S.
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Co, jak to nie?
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Do Salomonów cieżko założyć footpada, bo sznurowadło to pętla.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Garminowy foot pod masz z klipsem w sznurówki, klik i zamontowany na czym tylko sobie życzysz, mowa o sznurówkach.
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
I biegam w Adidas Adipure Trainer 1.1 dlatego piszę, że niestety nie do każdego buta footpod się nada.

- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
Pozostaje przyszyć od góry w jednym miejscu klips na stałe 
BTW: bardzo ładne butki.

BTW: bardzo ładne butki.