Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Postarał bym się, żeby miał i 200stron ;P ale chyba u mnie będzie epix ;P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Epix fajny. 8 gb pamięci na mapy, ale Europa na razie bez map :) ech kuszą ludzi z każdej strony tymi nowościami
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

tak kuszą ale najlepiej poczekać jak kupią najmniej cierpliwi i opiszą co i jak potem trzeba poczekać na 2-3 softy to tak realnie na koniec roku do użytku :ble:
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podejrzewam ze da sie wgrac swoje mapy, więc nie ma problemu :) W koncu bede mogl sprzedac swojego etrexa, ktorego w sumie coraz mniej uzywam :)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Podejrzewam ze da sie wgrac swoje mapy, więc nie ma problemu :) W koncu bede mogl sprzedac swojego etrexa, ktorego w sumie coraz mniej uzywam :)

Korzystał ktoś z tego serwisu do tworzenia własnych tras?

http://www.planetagor.pl/places/applica ... alDraw.php

Niby głownie pod garmina robione.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nope. Rysuje trasy w mapsource.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jest nowy soft 4.20 :-)

Fixed an issue with the minimum cadence alert
Modified cadence alert data entry: for running, cadence is entered in steps per minute (spm); for cycling, cadence is entered in revolutions per minute (rpm)

wgram i opiszę zaraz moje spostrzeżenia co do tego urządzenia i przeczytanych 140 stron :-)

to na początek 3 dni czytania jaki to Fenix2 be :-)
uprawiam kolarstwo szosowe przebieg sezonowy ok 18-20 tyś używam EDGE 510 mam czujnik cad/ryt i czujnik prędkości na kole (szprycha ) , włączony glonass i jak pamietam
raz sprawdzałem dokładność zapisu to pokazywał zakres od 15-25m dla mnie całkowicie bez użyteczne podczas treningu ważny jest dystans tętno podjazd procentowy kadencja , czas to wszystko mam zapisane czy dokładność GPS jest 3m czy 25m jakie to ma znaczenie żadne! dystans mam zliczony z koła GPS to tylko na FB :-) , segment zalicza przy tej dokładności bez problemu , miałem ręczniaka 62st i pokazywał jak byłem w Tarach 20-40 m a czasem więcej nawigacja po szlaku nie maiła sensu sprzedałem :-)
biegam tylko poza sezonem od listopada do marca robiąc dziennie ok 10km czasem 15 km raz po ulicy raz w lesie , miałem do stycznia 610 , ale jak sprzedałem 62st to pomyślałem , że można mieć to i to w jednym (mapa z 62st kolorowa mnie to nie rusza), fenix2 dodatkowo liczy powiedzmy sobie ogólnikowo V02max to mnie przekonało kupiłem :-) , teraz jak przeczytałem 143 strony myślę kurcze dobrze zrobiłem? , dziś sobie myślę tlenówka zrobię zrobiłem stronę z dokładnością i siłą GPS i biegnąc monitorowałem to i wyszło siła sygnału GPS prawie cały czas pełna dokładność GPS zakres od 15-20m podczas biegu stałem przed domem czyste niebo od 4-7m krok w lewo 7m krok w prawo 5m itp, w 610 na 100% było to samo , proszę teraz mi napisać przebiegłem dziś 10km 470m dwa dni temu ta sama trasa 10km 340m różnica na 10 km 430m to jest problem? , zakładam że 10km codziennie to przebiegi amatora mam świadomość ile trzeba przejechać na rowerze by powiedzmy na zawodach przyjechać w czubie. Gdybym biegał codziennie powiedzmy po 20 km i stratował w zawodach wkładam czujnik do buta i po problemie mam dokładność jak z czujnika koła.
teraz podsumowanie myślę ,że duża liczba stron tego wątku opisująca problem bo mi przesunął GPS na mapie o 20m czy nawet o 50 m i lament co to będzie to są ludzie biegający z pasji czy faceci z zabawkami pobawić i się i w typowy sposób ponarzekać i napisać nie biegam bo zegarek się psuje wiesza itp , nie uważam się za eksperta proszę mnie poprawić jeśli się mylę zawsze chętnie przyjmuję krytykę na klatę :-)
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mało tego. Większość problemów nie dotyczyła wielkiej niedokładności dystansu czy prędkości, a rysowania śladów na mapie. Jakby to miało kluczowe znaczenie.

Tez to wszystko czytałem przed zakupem, z lekko kpiącym uśmiechem. Ale tak to już jest. Zadowoleni milczą, niezadowoleni sprzedają, marudy marudzą. ;-)

P.S.
Co do footpoda to fajna sprawa, ale niestety nie do każdego buta się da podłączyć.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

czytałem kiedyś ,że wojska USA mają urządzenia GPS pracujące z dokładnością od 5-10m , to fakt taką mapkę można na FB wrzucić i każdy zobaczy ,że biegałem po ulicy a nie po dachach domów :-) , tyle w temacie raz jeszcze powtarzam jestem amatorem bigamia sprawia mi to przyjemność , nie jestem ekspertem od zegarków GPS
dla mnie priorytetem jest ile watów z łydy wyjdzie podczas treningu a nie ile mam metrów w bok na mapie
profesjonalne kolarskie liczniki SRM np kosztują ok 15 do 20 tyś zł i nie rysują mapek na FB to są be :-) ?
np ten : http://veloart.home.pl/pl/p/SRM-Campagn ... System/929
grupa kolarska Garmina śmiga na EDGE 510 czy na starych 500 które kosztują ok 500-600zł i nikt nie płacze jak podczas wielkich turów licznik się zawiesi :-)
Ostatnio zmieniony 07 sty 2015, 22:38 przez bar72, łącznie zmieniany 1 raz.
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rowerowyninja pisze:Mało tego. Większość problemów nie dotyczyła wielkiej niedokładności dystansu czy prędkości, a rysowania śladów na mapie. Jakby to miało kluczowe znaczenie.

Tez to wszystko czytałem przed zakupem, z lekko kpiącym uśmiechem. Ale tak to już jest. Zadowoleni milczą, niezadowoleni sprzedają, marudy marudzą. ;-)

P.S.
Co do footpoda to fajna sprawa, ale niestety nie do każdego buta się da podłączyć.
jak to nie?
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co, jak to nie?
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Do Salomonów cieżko założyć footpada, bo sznurowadło to pętla.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Garminowy foot pod masz z klipsem w sznurówki, klik i zamontowany na czym tylko sobie życzysz, mowa o sznurówkach.
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

I biegam w Adidas Adipure Trainer 1.1 dlatego piszę, że niestety nie do każdego buta footpod się nada.

Obrazek
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pozostaje przyszyć od góry w jednym miejscu klips na stałe ;)

BTW: bardzo ładne butki.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ