neevle - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
roberturbanski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:11
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Śmigasz, że hej :uuusmiech: . Zdrowia, systematyczności i szczęścia w Nowym Roku :usmiech: . Pozdrawiam
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
neevle
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:11

Nieprzeczytany post

Robert - dziękuję. :)

Marc.Slonik - nie czuję jakiejś super formy, po prostu robię akcenty takie, jakie są w planie na mój poziom, w sumie można się spodziewać, że jeżeli obiorę prawidłowe Vdot, to będą one wykonalne i nie będą zajezdnią. Jestem dopiero w drugim tygodniu odrobinę grubszego biegania i sądzę, że zmęczenie jeszcze zdąży się nawarstwić.
A trzymanie tempa to mi jeszcze zostało z czasów przed GPS-em i mam nadzieję, że już tak zostanie.

majak - póki co nie przekraczam danielsowskich przykazań odnośnie objętości akcentów :hej: więc regeneracja jest na odpowiednim poziomie. ;) Tylko bieg długi robię czasem nieco dłuższy, bo sugerowane maksymalnie 25% kilometrażu przy 60km/tydzień to 15km, a ja lubię sobie czasem pobiec 18-20km i nie męczy mnie to jakoś szczególnie bardziej.
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
magddi
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54m:24s

Nieprzeczytany post

A tej dyszki w 46 minut szczerze zazdroszczę :oczko: i gratuluję!!! Świetny wynik.
Też bym tak chciała, będę podczytywać blog, może się czegoś nauczę i poprawię swoje wyniki.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

neevle powodzenia :hej: mogę się z Tobą pościgac? :hej: :lalala: tylko nie wiem, czy dam radę
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
neevle
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

katekate - o ile dobrze pamiętam, to jesteśmy na podobnym poziomie, więc bardzo chętnie. ;) ściganie się z dużo słabszymi jest mało ambitne, a z dużo lepszymi demotywuje, więc chętnie znajdę kogoś na forum, o ile nic się nie zmieniło, to jeszcze Ma_tika powinna być zasięgu. ;)
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na podobnym poziomie to ja byłam :spoczko: ruszam od poniedziałku :hej: jestem ciekawa, jak akcenty będą mi wychodzić :bum:
komentarze
Awatar użytkownika
neevle
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A tam, parę tygodni i wrócisz do poprzedniej formy. :)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

@kate, nie przesadzaj, same bs-y tez sporo daja, mysle ze bez problemu pobieglabys lepiej dyszke niz w listopadzie. Przynajmniej ja tak sie czuje ;)
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

samych BSów znowu nie biegałam :oczko: cos tam wplatałam od czasu do czasu, jednak na wynik 46min się nie czuję, ale ok, nie będziemy tu koleżance bloga zaśmiecac, myslę nad własnym :bum:
komentarze
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja na razie kompletnie nie czuję się w formie na ściganie :bleble: Z drugiej strony martwiłabym się będąc w formie w styczniu ;-) Oby zima była łagodna i oby choroby mnie się nie imały i nie powodowały przerw w treningu, a będzie dobrze kiedy ma być.
Obrazek
Awatar użytkownika
neevle
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słusznie. Forma ma przyjść na wiosnę. Ale od razu zapowiadam, że nie ścigam się z nikim na dychę :bum: skoro propozycja padła na moim blogu, to ja wybieram konkurencję i niech będzie to półmaraton. :hahaha:

Jakoś sceptycznie podchodzę do teorii, że można dojść nawet do 40 minut z samych BS-ów (niedawno taka teoria padła gdzieś na forum). Tzn. pewnie są przypadki, którym się uda, ale zdecydowana większość nie da rady. Był czas, kiedy tak biegałam i utknęłam wówczas na 48-49 minutach. Zresztą, na dłuższą metę padłabym z nudów. ;)
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

neevle pisze:Ale od razu zapowiadam, że nie ścigam się z nikim na dychę :bum: skoro propozycja padła na moim blogu, to ja wybieram konkurencję i niech będzie to półmaraton. :hahaha:
Oj oj oj, na razie to ja muszę popracować nad głową, bo myśl, że mam w miarę szybko pobiec 21 km i to już w marcu (aaaa!!!!) jest mało fajna ;-) Dycha jest mimo wszystko łatwiejsza, bo krótsza. Jeszcze nie mam planów co do konkretnych startów, ale na pewno priorytetem u mnie jest poprawienie / ustabilizowanie dychy i przy okazji piątki.
Co do BS-ów - zgadzam się. Mnie strasznie zamulają ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

neevle pisze:skoro propozycja padła na moim blogu, to ja wybieram konkurencję i niech będzie to półmaraton.
to moja ulubiona konkurencja :hej: dychy sa dla mnie zabójcze
w marcu mam niestety tylko 15k :oczko: moze siłą rozpędu zalicze jakąś połówkę, zobaczymy :taktak:
komentarze
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

neevle pisze:Jakoś sceptycznie podchodzę do teorii, że można dojść nawet do 40 minut z samych BS-ów (niedawno taka teoria padła gdzieś na forum). Tzn. pewnie są przypadki, którym się uda, ale zdecydowana większość nie da rady. Był czas, kiedy tak biegałam i utknęłam wówczas na 48-49 minutach. Zresztą, na dłuższą metę padłabym z nudów. ;)
Mi chodzilo bardziej o to, ze nie traci sie formy, biegajac BSy po sezonie. Powiem wiecej, ja czuje sie na silach pobiec 10km lepiej niz w listopadzie. Wydaje mi sie, ze postep z wynikami na samych spokojnych biegach tez by byl, ale wolniejszy. Zreszta, kazdy jest inny i kazdemu co innego sluzy. W tym sezonie pobawie sie interwalami to sam zobacze jak bedzie. O ile sie nie rozlece :bum:
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

neevle pisze:Jakoś sceptycznie podchodzę do teorii, że można dojść nawet do 40 minut z samych BS-ów (niedawno taka teoria padła gdzieś na forum).
gonefishing, który tu swego czasu blogował, poleciał 42:10 z BSów latanych po 6:20 ;)
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
ODPOWIEDZ