Suunto Ambit 2 Black - mini recenzja:)
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:36
- Życiówka w maratonie: brak
Sukces informatyków (albo informatyka) suunto - działa
Mam pytanie do użytkowników ambitów i endomondo, czy da się jakoś to zmienić, żeby endomondo nie dodawało przerw (pause'a w treningu) do czasu ogólnego ? Jak np stoje na przejściu dla pieszych to stopuje czas, a endomondo mi to dolicza do czasu i średniego tempa.
EDIT. Za szybko się ucieszyłem, moveslink nie komunikuje się z movescount...

Mam pytanie do użytkowników ambitów i endomondo, czy da się jakoś to zmienić, żeby endomondo nie dodawało przerw (pause'a w treningu) do czasu ogólnego ? Jak np stoje na przejściu dla pieszych to stopuje czas, a endomondo mi to dolicza do czasu i średniego tempa.
- norkun
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
1. Niestety nie. Gdzieś na forum już o tym było. Podobno to problem po stronie endomondo.MemphisCK pisze:Sukces informatyków (albo informatyka) suunto - działa![]()
2. Testują naszą cierpliwość, testują.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:21
- Kontakt:
możesz wyciąć przerwę z pliku tcx/gpx, zajmie Ci to dosłownie kilkanaście sekund 

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
W sumie to racja, aż kiedyś sprawdzęPawel_W pisze:możesz wyciąć przerwę z pliku tcx/gpx, zajmie Ci to dosłownie kilkanaście sekund
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 43:36
Pociągnę temat, bo ciężko mi to idziePawel_W pisze:możesz wyciąć przerwę z pliku tcx/gpx, zajmie Ci to dosłownie kilkanaście sekund

-
- Stary Wyga
- Kontakt:
niemożliwe, robiłem tak i działało
jak Ci się chce to możesz wrzucić gdzieś ten plik, rzucę okiem i spróbuję wgrać na swoje endomondo

- no-login
- Wyga
Biegacie z zegarkiem schowanym w rękawie, czy założonym na rękaw? Krótko mówiąc, bieganie bez konieczności podwijania rękaw a, żeby cokolwiek sprawdzić była by super, ale trochę się boję o sprzęt biorąc pod uwagę panujące mrozy.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Spoko, moj zyje, a jest zalozony na rekaw. Tylko troche ma spowolniona reakcje i pulsometr wariuje czasami, ale to akurat chyba wina baterii lub samego pulsometru a nie zegarka.
- norkun
- Stary Wyga
Mój w ostatnią niedzielę zaliczył 25 km na rowerze w uchwycie na kierownicy. Termometr pokazywał -8. Z opóźnieniem reagował na przyciski. Żyje, ma się dobrze. Biegam z założonym na rękaw.
-
- Wyga
Za taką kasę i mam się z nim obchodzić jak z dzieckiem.
Oczywiście że tyra w najgorsze, mrozy, deszcze i błoto.

-
- Wyga
Ja ostatnio z nim biegałem przy -15 stopniach , a był założony na rękaw i na tym rękawie pokazywał -8 stopni, ekrany lcd przy tak niskiej temperaturze zawszę będą reagowały z lekkim opóźnieniem. Ambita2 wystawiałem wielokrotnie na ujemne temperatury , a ostatnio przez cały tydzień tak pracował (na zegarku średnio -4 stopnie ) i ma się świetnie, ani razu nie narzekał że mu "zimno" ( no może ja po 2 godzinach biegu przy -15stopniach ) i nie zrobił mi żadnej przykrej niespodzianki, po prostu cały czas działał i nadal działa świetnie.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 37:48
Jestem nowym użytkownikiem Ambita 2 i mam pytania odnośnie baterii:
1. Czy podłączanie zegarka po każdym treningu, żeby zgrać dane do movescount'a ma istotny wpływ na żywotność baterii? Z tego co zauważyłem to podczas zgrywania danych bateria jest doładowywana o 2-3%. Trochę jestem przewrażliwiony w tej chwili na punkcie baterii, bo wcześniej używałem Garmina 610 i tam treningi zgrywało się bez podłączania zegarka, ale mimo tego po niecałym roku bateria wytrzymuje około 3h (producent podaje 8h).
2. Pytanie do ludzi, którzy używają zegarek od +/- roku - czy zauważyliście spadek pojemności baterii? Jakieś wskazówki jak wydłużyć jej żywotność?
1. Czy podłączanie zegarka po każdym treningu, żeby zgrać dane do movescount'a ma istotny wpływ na żywotność baterii? Z tego co zauważyłem to podczas zgrywania danych bateria jest doładowywana o 2-3%. Trochę jestem przewrażliwiony w tej chwili na punkcie baterii, bo wcześniej używałem Garmina 610 i tam treningi zgrywało się bez podłączania zegarka, ale mimo tego po niecałym roku bateria wytrzymuje około 3h (producent podaje 8h).
2. Pytanie do ludzi, którzy używają zegarek od +/- roku - czy zauważyliście spadek pojemności baterii? Jakieś wskazówki jak wydłużyć jej żywotność?
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
mnie też to ciekawi, ja z przezorności zgrywam raz w tygodniu