Polar M400

puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

TomekTob napisał(a):
Czy polar m400 ma jakieś ograniczenia co do użytkowania podczas niskich temperatur? To znaczy, czy jest jakaś minimalna temperatura poniżej której użytkowanie może się skończyć jakimiś uszkodzeniami?

Z tego co pamiętam to w instrukcji jest napisane,że zakres temperatur w których można używać zegarka to -10 do +50. pewnie jak schowasz zegarek pod kurtkę to i przy niższych temperaturach da radę. Na razie sprawdziłem przy -6 bo większych mrozów nie było.
ja testowałem przy -11 temperaturze zewnętrznej, na nadgarstku temperatura urządzania na pewno jest wyższa. Zresztą nic się nie działo.
mondpas napisał(a):
Osobną sprawą jest to czy pod dachem gps złapie mi sygnał ale tym będę martwił się później :hejhej:

Ja na święta złapałem sygnał gps w dwukondygnacyjnym domu siedząc w toalecie na tronie na parterze. Nie żebym się zgubił w domu, po prostu przed wyjściem na trening odwiedziłem toaletę :)

tylko że dokładność takiego pomiaru to pewnie kilkadziesiąt metrów.
New Balance but biegowy
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolejna ciekawostka-pytanie :hejhej:

Robię w domu 60 minutowe sesje na rowerze spiningowym.
Na tę okoliczność dodałem w zegarku profil aktywności: jazda na rowerze stacjonarnym.
Gps nie wykazuje ruchu co jest oczywiste. Przy rowerze mam zamontowany licznik, który pokazuje mi
przejechany dystans. W Endomondo w tego typu treningach miałem możliwość wpisania dystansu ręcznie.

Czy można to zrobić w Polar Flow, jeśli tak to jak :hej:
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tylko kombinując, dodaj sobie do endomondo i zrób synchronizacje apką którą podawałem w tym temacie :ble:
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przy bieganiu jest możliwość skorygowania dystansu, więc i tu powinna taka być. Po wejściu w dany trening, kliknięciu "więcej", w polu "dystans" wpisuję faktycznie pokonaną odległość i zapisuję.
Obrazek
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Działa, dziękuję :taktak:
Bocianek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kupiłem sobie pod choinkę z forpro, rzeczywiście w swojej cenie świetny ;)
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

No i mamy nową aktualizację oprogramowania do wersji 1.3, zmiany m.in. w strefach tempa. A od jutra w końcu polar flow na androidzie :)
mateoB
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Szkoda tylko, że nie działa przy ustawieniu dowolnych limitów strefy tempa. Jeżeli będziemy próbowali zmienić wartość w 5-strefie dolnego limitu to w 4-tej strefie górnego limitu pojawia się jakaś dziwna wartość z przecinkiem. I nic z tym się nie da zrobić. Czyli kicha! Jesteśmy skazani na domyślne strefy polara. A to jest główna poprawka w tej aktualizacji.
marcin.brynda
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mateoB pisze:Szkoda tylko, że nie działa przy ustawieniu dowolnych limitów strefy tempa. Jeżeli będziemy próbowali zmienić wartość w 5-strefie dolnego limitu to w 4-tej strefie górnego limitu pojawia się jakaś dziwna wartość z przecinkiem. I nic z tym się nie da zrobić. Czyli kicha! Jesteśmy skazani na domyślne strefy polara. A to jest główna poprawka w tej aktualizacji.
Niestety kicha jak piszesz. Liczyłem, że będzie właśnie dotyczyć ustawień dolnej i górnej granicy do treningu. Zawiodłem się na tej aktualizacji :wrr: Ciekawe kiedy ta funkcja wyjdzie? :niewiem: Może Sport Konsulting coś na ten temat wie?
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aktualizacja robiona na kolanie tylko po to, żeby coś zrobić skoro szumnie się to zapowiadało. Żenada.

Mnie rozbraja coś takiego. W ustawieniach dowolnych mamy dostępne 5 stref tempa.
Tyle, że różnica pomiędzy nimi musi wynosić co najmniej 2 min/km :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Koń by się uśmiał z takiej innowacji w Polar Flow.
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dosłownie, żenua ... :orany:
Obrazek
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No niestety 2min na km to jakaś chora opcja, ja liczyłem, że na średnich trasach będę zawężał do max 30s/km limity, ten kto to wymyślił powinien dostać po premii

A da się jakość włączyć trzymanie danej strefy tempa podczas biegu np za pomocą przytrzymania któregoś przycisku, lub chociaż z podręcznego menu bo za cholerę nie mogę znaleźć. Jak tylko z Polar Flow to kolejna porażka, zresztą przy obecnych limitach z przedziałem 2min/km to i tak bez znaczenia.

Oj bardzo się zawiodłem bo czekałem na te funkcje :ojnie:
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Choć aktualizacja softu 1.3 nie zakładała dodania obsługi np. footpada to czekam na to jak na zmiłowanie. Wskazania tempa chwilowego z dokładnością do 30 sek. nie licuje z poziomem i aspiracjami jakie powinien mieć ten zegarek. A więc dalej czekam na konkrety ze strony Polara a nie na poprawki, które mają tworzyć tylko wrażenie jak to producent wychodzi na przeciw oczekiwaniom użytkowników i dodaje niewiele warte funkcje, które i tak zawierają błędy.

Jak można nie mieć ambicji do konkurowania z najlepszymi w segmencie zegarków sportowych?

To, że Garmin wypuszcza niedoróbki i testuje swoje produkty na użytkownikach już się przyzwyczaiłem. Ale czy Polar musi iść tą samą drogą ?

Apeluję. Polarze i psie Sabo, nie idźcie tą drogą :orany:
Awatar użytkownika
SportKonsulting
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mondpas pisze:Aktualizacja robiona na kolanie tylko po to, żeby coś zrobić skoro szumnie się to zapowiadało. Żenada.

Mnie rozbraja coś takiego. W ustawieniach dowolnych mamy dostępne 5 stref tempa.
Tyle, że różnica pomiędzy nimi musi wynosić co najmniej 2 min/km :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Koń by się uśmiał z takiej innowacji w Polar Flow.
Sprawdziliśmy to i błędny jest komunikat. Różnica pomiędzy strefami musi wynosić 2 km/h a nie 2 min/km.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a czy da się zablokować z zegarka bieg w jakieś strefie, coś na wzór blokowania strefy tętna za pomocą przytrzymania czerwonego przycisku?
bo bez tej funkcjonalności to i tak bez sensu.
ODPOWIEDZ