Garmin 920xt

szynas222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Sprobuj moze zmienic szyfrowanie wifi z WPA2 ktore zapewne masz na jakis WEP albo nawet nic dla testu.
jak patrze w ustawieniach mojej sieci w kompie to mam normalnie wap...dziwne jest tez ze za kazdym wejsciem do garmin express musze dodowac swoja siec od poczatku recznie...Mimo iz zapisuje ustawienia sieci w programie...

wpa2 tez nie pomaga nie laczy sie jakis blad wyskakuje w zegarku
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

szynas222 pisze:
MikeSpy pisze:Sprobuj moze zmienic szyfrowanie wifi z WPA2 ktore zapewne masz na jakis WEP albo nawet nic dla testu.
jak patrze w ustawieniach mojej sieci w kompie to mam normalnie wap...dziwne jest tez ze za kazdym wejsciem do garmin express musze dodowac swoja siec od poczatku recznie...Mimo iz zapisuje ustawienia sieci w programie...

wpa2 tez nie pomaga nie laczy sie jakis blad wyskakuje w zegarku

nie masz jakiegoś firewalla czy innego badziewia? Jak sparowałem za 1 razem z kabla i do teraz samo się wszystko dzieje :) Muszę pamiętać żeby go naładować :)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Nasunęło mi się pytanie, czy da się podłączyć 920xt do PC zeby wyciągnąć z niego wykonany trening jak z pendrive?
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pewnie. Plik. Fit
FNW
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy ktoś mi napisze jak zrobić alert / podsumowanie po każdym kilometrze z czasem - udało mi się jedynie ustawić sam alert po każdym km bez wyświetlenia czasu / tempa ostatniego km
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FNW pisze:Czy ktoś mi napisze jak zrobić alert / podsumowanie po każdym kilometrze z czasem - udało mi się jedynie ustawić sam alert po każdym km bez wyświetlenia czasu / tempa ostatniego km

menu - ustawienia aktywności - alerty - dodaj nowy - i sobie wybierasz ( własne, tętno, prędkość, czas, dystans, kalorie).

Czy chodzi Ci o Lapy w automacie np. co 1 km?
Wtedy : menu - ustawienia aktywności - okrążenia (domyślnie ustawione w zależności od dyscypliny) - Auto Lap ( zmieniasz na włączony- chociaż powinien przy bieganiu włączony być)i możesz sobie dodatkowo edytować co się ma pojawiać podczas komunikowania alertu co 1 km. Bardzo fajnie to rozwiązali.
FNW
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:
FNW pisze:Czy ktoś mi napisze jak zrobić alert / podsumowanie po każdym kilometrze z czasem - udało mi się jedynie ustawić sam alert po każdym km bez wyświetlenia czasu / tempa ostatniego km

menu - ustawienia aktywności - alerty - dodaj nowy - i sobie wybierasz ( własne, tętno, prędkość, czas, dystans, kalorie).

Czy chodzi Ci o Lapy w automacie np. co 1 km?
Wtedy : menu - ustawienia aktywności - okrążenia (domyślnie ustawione w zależności od dyscypliny) - Auto Lap ( zmieniasz na włączony- chociaż powinien przy bieganiu włączony być)i możesz sobie dodatkowo edytować co się ma pojawiać podczas komunikowania alertu co 1 km. Bardzo fajnie to rozwiązali.
Dzięki o to mi chodziło - konkretnie o autolapa co 1 km z podsumowaniem - zmyliło mnie, że się nazywa - okrążenia (jak na bieżni).
sq6ny
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hejka, jak wygląda tempo chwilowe czy dane na wyświetlaczu są aktualizowane w szybki sposób czy tak jak w 620 i fenixie2? Czy ktoś z Was biegał w bardziej zalesionych terenach (mamy zimę więc liści na drzewach prawie brak mój fenix 2, FR620 czy V800 łapał trochę złych odczytów chwilowych na leśnych ścieżkach). Z góry dzięki za odpowiedź - Pozdrawiam Paweł
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sq6ny pisze:Hejka, jak wygląda tempo chwilowe czy dane na wyświetlaczu są aktualizowane w szybki sposób czy tak jak w 620 i fenixie2? Czy ktoś z Was biegał w bardziej zalesionych terenach (mamy zimę więc liści na drzewach prawie brak mój fenix 2, FR620 czy V800 łapał trochę złych odczytów chwilowych na leśnych ścieżkach). Z góry dzięki za odpowiedź - Pozdrawiam Paweł

Niezbyt patrze na tempo chwilowe, ale w poniedziałek zerknę podczas treningu.
szynas222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pod jaka funckja macie nachylenie terenu w procentach tzn jak wbiegam pod gorke chcialbym wiedziec jaka ma ona trudnosc... Bo u mnie jak patrze no na nachylenie to wariuje - 14 do 0 7 wbiegam caly czas pod gorke ale ona nie ma na peeno 7%
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam, nie chce zakładać nowego wątku, czy da się sprzężyć garmin foot pod z gps w garminie 910xt ? Znaczy żeby korzystać z obydwu w tym samym momencie?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piotrek90 pisze:Witam, nie chce zakładać nowego wątku, czy da się sprzężyć garmin foot pod z gps w garminie 910xt ? Znaczy żeby korzystać z obydwu w tym samym momencie?
nie wiem o co Ci chodzi ale foot pod możesz sparować z 910xt i używać obu.
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:
piotrek90 pisze:Witam, nie chce zakładać nowego wątku, czy da się sprzężyć garmin foot pod z gps w garminie 910xt ? Znaczy żeby korzystać z obydwu w tym samym momencie?
nie wiem o co Ci chodzi ale foot pod możesz sparować z 910xt i używać obu.

Ale w jednym czasie? Chodzi mi o to żeby mapa była rysowana, a prędkość z food pod'a brana.
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mapa zawsze jest rysowana z GPS. Jak używasz FP to będziesz miał dystans i prędkość własnie z niego a nie z GPSu.
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spens pisze:Mapa zawsze jest rysowana z GPS. Jak używasz FP to będziesz miał dystans i prędkość własnie z niego a nie z GPSu.

Aha dzięki za info. A w ogóle do 910xt opłaca się to dokupywać? Myślę żeby mieć ipomiar interałów mega super dokładny :-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ