Garmin 920xt

piterpol1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wiecie może jak w trakcie treningu włączyć czarne tło ?nie mam tu na myśli godziny gdy zegarek jest zablokowany, tylko chodzi mi o aktywność ,bo domyślnie jest białe
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

piterpol1 pisze:wiecie może jak w trakcie treningu włączyć czarne tło ?nie mam tu na myśli godziny gdy zegarek jest zablokowany, tylko chodzi mi o aktywność ,bo domyślnie jest białe

Chyba się nie da, pewnie trzeba by gdzieś kod w oprogramowaniu zmienić albo coś :)

Dziś był pierwszy bieg z 920xt - dlaczego ja wcześniej nie miałem 910xt :) przecież w porównaniu z fenixem to bajka :)
Ślad również ma tendencję do uciekania w stronę lasu, ale całość obsługi, widoczności, informowania itd to sama przyjemność użytkowania. Bardzo czuły na zmianę tempa ( bez footpoda), stabilne tempo, żwawe i szybkie informacje o wyjściu ze stref, bardzo czytelna mapa, szybki zapis - odczyt aktywności, żadnego zamulania czy problemów z odświeżaniem. Na koniec bardzo fajne podsumowanie na temat tego ile się było w danych strefach tętna. trening własny przegrany z garmin connect działa idealnie, krok po kroku.

Zobaczymy jak się spisze jutro i w niedzielnym marszobiegu w górach.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam kilka problemów,...
- nie wiem jak ustawić ekran aby mi sumował km, a nie po kilometrze zawsze wyswietlał na ekranie 1,
- chyba nie da się tak jak w 910 ustawić na ekranie parametru Dokładność GPS. W poprzednim model, po załączeniu, czekałem aż osiągnie poziom 7-6 i dopiero ruszałem,
- nie umiem w Interwałach w opcji Dystans, zmieniać parametrów. Zmienia co 1 km a chcę np. co 100 m. Z ustawianiem interwałów wg czasu nie ma problemu,..

Ciekawy jestem jak ustawiacie tempo. Wg mnie, ustawiając po prostu Tempo, pokazuje głupoty. Muszę ustawiać średnie tempo,... W 305-tkach była opcja Średnie tempo odcinka. Zniknęło to jednak bezpowrotnie. Generalnie w stosunku do 910, spory postęp.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miałem jak na razie jeden trening i chwilowe tempo było fajnie pokazywane i dobrze reagowało na zmiany prędkości. Zobaczymy dziś, będzie nieco terenu zabudowanego, drzew. W dalszym ciągu jestem pod wrażeniem wyświetlacza i jego czytelności zarówno w nocy jak i w dzień.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Nie ma chyba wątku o garmin connect. W koncu dodano mozliwosc sledzenia sprzetu. Alleluja, po tylu latach mozna strave porzucic ;P Zeby dalo sie jeszcze dodac jakos zbiorowo gdize czym sie bieglo albo kilometrarz "startowy" jak buty juz mial jakies kilometry.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Nie ma chyba wątku o garmin connect. W koncu dodano mozliwosc sledzenia sprzetu. Alleluja, po tylu latach mozna strave porzucic ;P Zeby dalo sie jeszcze dodac jakos zbiorowo gdize czym sie bieglo albo kilometrarz "startowy" jak buty juz mial jakies kilometry.

da się wpisać zbiorowo, poszukaj :)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmmm w masowej edycji się nie da, to nie wiem gdzie :P
Mam nadzieje ze nie masz na myśli wskazania wszystkich biegow przy tworzeniu buta, bo ta opcja nie ma sensu jak ktoś biega w wielu parach na zmianę.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:hmmm w masowej edycji się nie da, to nie wiem gdzie :P
Mam nadzieje ze nie masz na myśli wskazania wszystkich biegow przy tworzeniu buta, bo ta opcja nie ma sensu jak ktoś biega w wielu parach na zmianę.

raczej miałem to na myśli :)

poza tym jestem szczęśliwy że zamieniłem 620 na 920 :) chociaż GPS nie jest idealny bo w lesie ma tendencję do ściągania śladu w stronę gdzie jest pasmo drzew, natomiast w odkrytym terenie idzie jak brzytwa, można spokojnie stwierdzić która stroną chodnika biegłem :) czekam n utęsknieniem na Fenixa3 czy to coś co się ma pojawić :)
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zrobiłem tak, że jak mam np kinvary w których przebiegłem juz 500km to planując max 800 wpisałem w cel 300km i jakoś to będzie :)
szynas222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie mam zegarek od niedawna ale jest pewien problem:

1. Nie laczy mi sie z wifi wyskakuje blad polaczenia jak wybieram wyszukiwanie wifi w zegarku

2. Nie moge sparowac zegarka z telefonem...Posiad samsung galaxy note 1 z androidem 4 . Nie mam pojecia co jest grane producent podawal ze laczy sie z kadym androidem...:( Z samsungiem s4 kolegi laczy sie bez problemu...
Jan123

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że to wina bluetooth 3,0 a powinno być 4.0
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szynas222 pisze:Witam serdecznie mam zegarek od niedawna ale jest pewien problem:

1. Nie laczy mi sie z wifi wyskakuje blad polaczenia jak wybieram wyszukiwanie wifi w zegarku

2. Nie moge sparowac zegarka z telefonem...Posiad samsung galaxy note 1 z androidem 4 . Nie mam pojecia co jest grane producent podawal ze laczy sie z kadym androidem...:( Z samsungiem s4 kolegi laczy sie bez problemu...

1. za pierwszym razem parujesz zegarek przez kabel i garmin express. tam działasz z opcjami wi-fi, potem już śmiga jak ta lala.
2. wina Twojego fona, u mnie się łączy z tabletami, smartfonami bez problemu.
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie połączysz z SGN1 (n7000), bo masz BT 3.0, a wymagane jest 4.0
szynas222
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:
szynas222 pisze:Witam serdecznie mam zegarek od niedawna ale jest pewien problem:

1. za pierwszym razem parujesz zegarek przez kabel i garmin express. tam działasz z opcjami wi-fi, potem już śmiga jak ta lala.
2. wina Twojego fona, u mnie się łączy z tabletami, smartfonami bez problemu.

to pewnie wina telefonu...

Natomiast jesli chodzi o wifi to wlasnie przez program dodaje siec recznie w komputerze i jej ustawienia...Odlaczam zegarek lacze w zegarku przez wifi i wyskakuje blad sieci...Probowalem z netem z telefonu sie laczyc jest to samo....Moze u mnie wifi w zegarku jest skopane...
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sprobuj moze zmienic szyfrowanie wifi z WPA2 ktore zapewne masz na jakis WEP albo nawet nic dla testu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ