Akurat o co innego mi chodziło: żeby można było w ogóle korzystać z opcji back to start trzeba było w zegarku włączyć opcję "włącz nawigowanie" i brakuje mi analogicznej "wyłącz nawigowanie", bo bawienie się w polar flow za każdym razem kiedy chcę korzystać z tego trochę mi nie pasuje, no ale mniejsza z tym...pixos pisze:Na Polar Flow w profilach sportowych -> widok danych treningowych masz opcję "Pokaż funkcję Powr. do pkt. st. na urządzeniu treningowym." Wystarczy "odhaczyć".div pisze:
Ostatnio testowałem funkcję "powrót na start" - tak z ciekawości po paru miesiącach używania zegarka. Wie ktoś jak to wyłączyć - bo w zegarku jest tylko opcja "włącz nawigowanie" a potem jedynie można zmienić punkt startowy.
ad1. Też tego szukałem ale niestety nie znalazłem nigdzie - prawdopodobnie się nie dapixos pisze: Ja mam za to inne pytania:
1. Czy jest możliwość zmiany informacji pokazywanych po każdym okrążeniu? Te domyślne jakoś mi nie do końca pasują (np. brak śr. tętna)
2. W starszych Polarach można było kasować starsze treningi z zegarka, żeby zwolnić pamięć w urządzeniu. Jak się tego nie zrobiło, po jakimś czasie pojawiał się komunikat "Pamięć zapełniona" (czy coś w tym stylu). Tutaj nic takiego nie widzę / nie mogę znaleźć i zastanawiam się, jak ta kwestia jest rozwiązana, bo dane z treningów widzę w zegarku cały czas, a przecież pamięć urządzenia też ma ograniczoną pojemność.
ad2. Chyba w instrukcji (a może gdzie indziej to czytałem) jest napisane, że jak się zapełni to zaczyna nadpisywać od najstarszych, z ciekawości sprawdziłem u mnie najstarsze treningi są z 17.11. Treningi można kasować tylko te nie zsynchronizowane.