Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS

Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pixos pisze:
div pisze:
Ostatnio testowałem funkcję "powrót na start" - tak z ciekawości po paru miesiącach używania zegarka. Wie ktoś jak to wyłączyć - bo w zegarku jest tylko opcja "włącz nawigowanie" a potem jedynie można zmienić punkt startowy.
Na Polar Flow w profilach sportowych -> widok danych treningowych masz opcję "Pokaż funkcję Powr. do pkt. st. na urządzeniu treningowym." Wystarczy "odhaczyć".
Akurat o co innego mi chodziło: żeby można było w ogóle korzystać z opcji back to start trzeba było w zegarku włączyć opcję "włącz nawigowanie" i brakuje mi analogicznej "wyłącz nawigowanie", bo bawienie się w polar flow za każdym razem kiedy chcę korzystać z tego trochę mi nie pasuje, no ale mniejsza z tym...
pixos pisze: Ja mam za to inne pytania:
1. Czy jest możliwość zmiany informacji pokazywanych po każdym okrążeniu? Te domyślne jakoś mi nie do końca pasują (np. brak śr. tętna)
2. W starszych Polarach można było kasować starsze treningi z zegarka, żeby zwolnić pamięć w urządzeniu. Jak się tego nie zrobiło, po jakimś czasie pojawiał się komunikat "Pamięć zapełniona" (czy coś w tym stylu). Tutaj nic takiego nie widzę / nie mogę znaleźć i zastanawiam się, jak ta kwestia jest rozwiązana, bo dane z treningów widzę w zegarku cały czas, a przecież pamięć urządzenia też ma ograniczoną pojemność.
ad1. Też tego szukałem ale niestety nie znalazłem nigdzie - prawdopodobnie się nie da
ad2. Chyba w instrukcji (a może gdzie indziej to czytałem) jest napisane, że jak się zapełni to zaczyna nadpisywać od najstarszych, z ciekawości sprawdziłem u mnie najstarsze treningi są z 17.11. Treningi można kasować tylko te nie zsynchronizowane.
36:20 1:19:45 2:53:10
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy u Was, od wczoraj, synchronizacja z Polar Flow, trwa masakrycznie długo?
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak. Synchronizuje bardzo powoli i wszystko, a nie tylko diffa
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
cnn99
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!
Czy wy też tak macie, że jak chcecie naładować V800 to pod ten "klips" musi być podłożony pasek od pulsometru? jak podpinam bez paska to nie ładuje. Po mocniejszym przyciśnięciu w tym miejscu ładuje i tak dalej.
Jedyna metoda żeby ładował, to pasek w pozycji jak na ręce i pod klips wciśnięta jedna część paska.
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie, zakładam samego klipsa, do usb i ładuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

cnn99 pisze:Witam!
Czy wy też tak macie, że jak chcecie naładować V800 to pod ten "klips" musi być podłożony pasek od pulsometru? jak podpinam bez paska to nie ładuje. Po mocniejszym przyciśnięciu w tym miejscu ładuje i tak dalej.
Jedyna metoda żeby ładował, to pasek w pozycji jak na ręce i pod klips wciśnięta jedna część paska.
Jak u mnie zaczęły się problemy z ładowaniem to dwa tygodnie później zegarek pojechał do serwisu. Niestety coś tam "puchnie" i wypycha pasek do góry przez co nie łączy. Jedni mówią, że bateria, inni, że klej zły dali, w sumie do końca się nie dowiedziałem co. Przypuszczam, że Polar ma z tym duży problem, bo w nowszej wersji dali na złącze zaślepkę ale zdaje się nie jest za bardzo szczelna. Już kilka osób choćby na tym forum pisało o takich problemach. Mi zegarek wymienili od ręki.
cnn99
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Problem polega na tym, że ja mam właśnie wersje z zaślepką, pulsometr jest jutrzejszym (już dzisiejszym) prezentem pod choinkę, ładuję, żeby jutro już zacząć się bawić. Zobaczę co z tego wyniknie. Pierwsze wrażenie niestety przez to ładowanie jest fatalne :(
Robert Burda
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

div pisze:
Jak u mnie zaczęły się problemy z ładowaniem to dwa tygodnie później zegarek pojechał do serwisu. Niestety coś tam "puchnie" i wypycha pasek do góry przez co nie łączy. Jedni mówią, że bateria, inni, że klej zły dali, w sumie do końca się nie dowiedziałem co. Przypuszczam, że Polar ma z tym duży problem, bo w nowszej wersji dali na złącze zaślepkę ale zdaje się nie jest za bardzo szczelna. Już kilka osób choćby na tym forum pisało o takich problemach. Mi zegarek wymienili od ręki.
Wymienili Ci cały V800 czy tylko spód (baterię) ?
Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Robert Burda pisze:
div pisze:
Wymienili Ci cały V800 czy tylko spód (baterię) ?
Wydaje mi się, że cały. Mam inny numer seryjny, pasek na pewno nowy, bo sztywny nie używany, pamięć i ustawienia wszystkie wyczyszczone (w serwisie zgrali mi treningi do flow). Na pierwszy rzut oka wyglądał jak całkiem nowy ale 100% pewności oczywiście nie mam. Wysłałem w poniedziałek a w czwartek dostałem odesłany - więc szybko i też stąd wydaje mi się, że nowy. Moje podejrzenie też jest takie, że te z awariami odsyłają do Polara żeby tam wiedzieli co się psuje, aby w przyszłości to poprawić i unikać kolejnych reklamacji z tym związanych.
LukaszKoziny
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50:47

Nieprzeczytany post

zukow2 pisze:A moje basenowe nie działają. "FATAL error".Podobno ma być aktualizacja bo sporo ludzi narzeka. Póki co nie mogę korzystać z tej funkcji.
Spróbuj przywrócić widoki zegarka w profilu pływanie w basenie do domyślnych, poprzez usunięcie i dodanie profilu ponownie w Polar Flow, a następnie zsynchronizuj. U mnie pomogło.
michalp
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam,

W związku, że się przymierzam do tego zegarka proszę o ile to możliwe o odpowiedź na następujące pytania:

1) Ile faz treningu można zrobić? W polar personal trainer było ograniczenie 4, w pola flow go chyba nie ma, ale ile dokładnie można ich zrobić ktoś wie?
2) Czy można ustawić własne strefy tętna i czy strefy przetrwają synchronizacje z polar flow czy może wrócą do domyślnych wyliczonych przez polara ?
3) Czy można już tworzyć interwały bazujące na przedziale tempa ?

Pozdrawiam
Michał
LukaszKoziny
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50:47

Nieprzeczytany post

michalp pisze: 1) Ile faz treningu można zrobić? W polar personal trainer było ograniczenie 4, w pola flow go chyba nie ma, ale ile dokładnie można ich zrobić ktoś wie?
Nie ma ograniczenia. Można konfigurować dodatkowo łańcuchy faz, które się powtarzają.
michalp pisze: 2) Czy można ustawić własne strefy tętna i czy strefy przetrwają synchronizacje z polar flow czy może wrócą do domyślnych wyliczonych przez polara ?
Można samemu zdefiniować strefy tętna, a później wrócić do domyślnych wyliczonych przez Polara .
michalp pisze: 3) Czy można już tworzyć interwały bazujące na przedziale tempa ?
Nie ma takiej możliwości. Tylko na podstawie czasu lub dystansu.
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i brawo :hej: Aktualizacja 31-12
Nie ma takiej możliwości. Tylko na podstawie czasu lub dystansu.
już można :hejhej:
Ostatnio zmieniony 30 gru 2014, 11:09 przez smoła, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zaplanowa na dzis aktualizacja polr flow odbyla sie zgodnie z planem, pojawila sie takze aktualizacja v800 i m400 do wspolpracy z androidem, ale sama aplikacja na telefon pojawi sie jutro. Niestety przy okazji aktualizacji w podsumowaniach treningu srednie tempo zmimenilo sie na srednia predkosc
michalp
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

LukaszKoziny pisze: Można samemu zdefiniować strefy tętna, a później wrócić do domyślnych wyliczonych przez Polara .
Chodzi mi o to, że poprzednio mogłem w zegarku ustawić swoje własne, ale jak robiłem synchronizacje planu to one automatycznie były zamazywane przez te polara. Czy tu też tak jest?
ODPOWIEDZ