MEL. - Schody do Nieba (a właściwie na Everest) - komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
...
Ostatnio zmieniony 21 gru 2014, 13:52 przez Jurek z Lasu, łącznie zmieniany 1 raz.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Można pomagać innym i jednocześnie próbować zdobyć Everest. To nie są sprzeczne działania. Podobnie jak każda inna praktyka pierwszego stopnia jogi służąca doskonaleniu i pracy nad ciałem, jako etapie do wyższych celów, w tym dążenia do samandhi.Jurek z Lasu pisze:Wyzwolenie prowadzące do oświecenia daje praca nad sobą poprzez pomoc innym, potrzebującym istotom. Zdobycie Everestu nie jest do tego potrzebne.
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Basia: tak!MEL. pisze:beata, kurczę, umówmy się kiedyś na practikę tanga
Jogę przerabiam na razie w domu, choć może wybiorę się w końcu na Mielczarskiego.
Basia, czy wodę z sokiem z cytryny pijesz codziennie rano? Ja czasem piję, ale nie rano - mam obawy z piciem na czczo - żeby całkiem nie wyżarło mi żołądka. Choć może to obawy niesłuszne, dlatego pytam.
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
MEL - bardzo ciekawy trening. Trzymam kciuki za sukces za Everest Warszawski.
Beata - ja piję wodę z cytryną codziennie rano od kilku miesięcy w ramach prewencji przed zbyt wysokim kwasem moczowym we krwi.
Beata - ja piję wodę z cytryną codziennie rano od kilku miesięcy w ramach prewencji przed zbyt wysokim kwasem moczowym we krwi.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tak, pijam wodę z cytryną lub octem jabłkowym (własnej roboty) prawie codziennie rano na czczo. To reguluje równowagę kwasowo-zasadową i ponoć podkręca metabolizm. Z żołądkiem wszystko OK, bo odczyn PH takiej wody to i tak nic w porównaniu z kwasem żołądkowym.
Jeśli chodzi o jogę, to polecam moją ulubioną www.ahj.pl, a na Mielczarskiego jest po prostu blisko i to jest główna zaleta.
Jeśli chodzi o jogę, to polecam moją ulubioną www.ahj.pl, a na Mielczarskiego jest po prostu blisko i to jest główna zaleta.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50 min
- Życiówka w maratonie: 4 h 13 min
Hej Mel, wreszcie udalo mi się zarejestrować aby dokonać wpisu Podziwiam cię za to, że wciąż masz pomysły na nowe wyzwania i nie brakuje ci chęci/energii na ich realizację. Podoba mi się twoje menu. Pozwolę sobie coś z niego skopiować
A tak w ogóle, to oczywiście trzymam paluchy za całe przedsięwzięcie, żebyś dotarła na ten Everest w WIELKIM stylu (w co nie wątpię)
A tak w ogóle, to oczywiście trzymam paluchy za całe przedsięwzięcie, żebyś dotarła na ten Everest w WIELKIM stylu (w co nie wątpię)
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Przyznam się Wam, że im dłużej trenuję na schodach, tym bardziej powątpiewam w mój Everest. Choć po kilku dniach czuję już malutką, ale pozytywną zmianę (może raczej psychiczną) w pokonywaniu kolejnych pięter.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
podziwiam mam znajomych na 4tym piętrze, jak do nich idę, to w przedpokoju oddechu złapac nie mogę przez 10minut a niby się biega, 'sportuje'
-
- Zaprawiony W Bojach
...
Ostatnio zmieniony 21 gru 2014, 13:52 przez Jurek z Lasu, łącznie zmieniany 1 raz.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Niestety, obawiam się, że nie da rady. Podczas wykonywania asan myślę o asanach. Albo w ogóle nie myślę.Jurek z Lasu pisze:Kiedy się już wyciszysz podczas asan przemyśl jeszcze raz te dwa proste zdania wypowiedziane tutaj.MEL. pisze:Można pomagać innym i jednocześnie próbować zdobyć Everest. To nie są sprzeczne działania.
-
- Zaprawiony W Bojach
...
Ostatnio zmieniony 21 gru 2014, 13:53 przez Jurek z Lasu, łącznie zmieniany 1 raz.
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jurek z Lasu pisze:Kiedy się już wyciszysz podczas asan przemyśl jeszcze raz te dwa proste zdania wypowiedziane tutaj.
Jurku, normalnie analiza języka godna niemal logika!Jurek z Lasu pisze:Nie sugeruję byś robiła to podczas asan, lecz wówczas jak już się wyciszysz.
A jak tam Hansonowie się mają?
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wiesz, te pierwsze schody są zawsze najgorsze. Zanim serce się rozbuja, a mięśnie rozgrzeją. Potem jakoś leci. Spróbuj - zobaczysz, że jest lepiej/łatwiej/przyjemniej zrobić czwarte-piąte wejście na 4 piętro niż po raz pierwszy.katekate pisze:podziwiam mam znajomych na 4tym piętrze, jak do nich idę, to w przedpokoju oddechu złapac nie mogę przez 10minut a niby się biega, 'sportuje'
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
nie mam gdzie trenować schodów u mnie na wsi bez szkody dla mieszkańców
-
- Zaprawiony W Bojach
...
Ostatnio zmieniony 21 gru 2014, 13:53 przez Jurek z Lasu, łącznie zmieniany 1 raz.