15km Minsk Mazowiecki

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

15km Mińsk Mazowiecki

25 maja godz. 12.00

Jak co roku się wybieram. Czy ktoś jeszcze?

Ponad 200 zawodników, atest trasy (rzadkość w dzisiejszych czasach w Warszawie), 3 pętle po mieście, koszulka, sporo nagród losowanych wśród widzów. Myślę, że warto.
ENTRE.PL Team
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Konkurencyjną imprezą będzie "dycha" Pucharu MW w Parku Skaryszewskim. Wybieram jednak Mazowiecką Piętnastkę bo to impreza atestowana i stosunkowo dobrze zorganizowana. Atestowana, czyli dystans dokładnie 15 000 m. To jest argument. (W zeszłym roku nie byłem, bo jechałem do Bukowej).
Tylko odkąd pamiętam zawsze na tej imprezie w Mińsku Maz. był straszny upał.
Awatar użytkownika
Padre
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

PAweł, wg organizatorów 4 pętle - ale i tak nie zmienia to faktu, iż trasa jest atestowana.

http://www.maratonypolskie.pl/

Ja się też wybieram, chociaż nie sądzę abym komuś zajął miejsce na pudle :)
Awatar użytkownika
Dwarf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spokojnie czekam. Jeszcze nie mój czas ale po kontuzji coraz lepiej.  Ale Ty Pawle ostro przygotowujesz się rankami w Kabatach.
Dwarf
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostro? Po prostu zawsze biegam rankiem po Kabatach.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jednak jadę do Parku Skaryszewskiego. Główny powód: biegi dziecięce w rocznikach moich dzieci. A więc znowu się rozminę z Mazowiecką Piętnastką. Szkoda.
Awatar użytkownika
Padre
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tak jak Janek pisał - sprawdziło się: upał był niezły, coś ponad 30C. Na szęście woda oraz gąbki do chłodzenia były na miejscu. Dodatkowo uczynni mieszkańcy oferowali w trakcie biegu prysznic z węża ogrodowego - serdecznie podziękowania!

Impreza była całkiem fajna - miejski festyn z dodatkowymi atrakcjami. Nagrody rzeczowe pokaźne (szczególnie jeżeli chodzi o rozmiar). Biegacze z Białorusi mieli niemały problem z zapakowaniem ich do samochodów. Trójka Białorusinów, która przyjechała Nissanem Almerą była zapakowana aż po dach, z telewizorami oraz innym sprzętem na kolanach. Swoją drogą to ciekawe czy celnicy traktują to jako trofea sportowe?

Ciekawostką jest, iż nawet w informacjach krajowych (Onet) w lekką wątpliwość podaje się wiarygodność zwycięzcy (w formie żartu, ale czy aby na pewno redaktor traktuje to jako żart?). Mianowicie zwycięzca w sposób zdecydowany pokonał pozostałych rywali i co niektórzy wysuwają teorie o skracaniu dystansu. Coż, ja nie mogę tego zweryfikować, gdyż zwycięzca był dla mnie widoczny tylko na starcie i na podium :), ale inni bezpośrednio pokonani myślę, iż są aż nadto wiarygodnymi świadkami. Lekko niesmaczne i dla mnie jako żart nieudane.
ODPOWIEDZ