Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS

LukaszKoziny
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50:47
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Faktycznie przez wąską szczelinkę widać jakby coś ze środka zegarka - jakiś przewód? - na foto z lewej strony.
Na basenie nie będzie "brał" wody?

Ja mam swojego V800 dopiero miesiąc, ale też mam obawy, że to złącze do zgrywania, ładowania z czasem się wyrobi.
To nie jest przewód tylko cześć przycisku. Ważne jest to, że ta szczelina się w ogóle pojawiła.
Dzisiaj z nim byłem na basenie. Zdjęcie wysłałem też do PolarGlobal, a jutro wyśle zegarek do serwisu.

Hi Lukasz, sorry to see that Your V800 needs service, that's for sure. The best way to go about solving this is to contact central service in your country. Their contact information is available at http://www.polar.com/en/support/service Sorry for the trouble! //Anna
Service | Polar Global
www.polar.com

I tyle w temacie :-)
New Balance but biegowy
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Info od Polara:
W dniu 17 Grudzień 06:00 (GMT) rozpoczniemy wprowadzanie ulepszeń serwisu Polar Flow. W tym czasie serwis będzie niedostępny, ale bez obaw – swoje dane możesz zsynchronizować i przeanalizować po zakończeniu przerwy o 12:00 (GMT).
Być może związane to jest z dostosowaniem pod aplikację na Android, chyba że wprowadzą jakieś inne zmiany.
No i dupa - jest obsuwa i nie wiadomo jak duża :sss:
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powiadomimy Cię, jak tylko ustalimy nową datę.
Może szykują coś ekstra :bum:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ponoć gdyby nie było obsuwy, nie byli by sobą :bum:
Obrazek
Rafcik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam mam problem z przesyłem danych. Miał ktos taki problem?

Kod: Zaznacz cały

Podczas synchronizacji wystąpiły problemy.
Ustawnia nie zostały zsynchronizowane.
- physical-information
Nie przesłano danych dotyczących aktywności.
- 2014-12-14 asampl0
- 2014-12-15 asampl0
- 2014-12-16 asampl0
- 2014-12-17 asampl0
Nie wiem co mam począć. Odłączanie zegarka, resetowanie itd. Nie pomaga.
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nic masz nie począć bo Polar wyłączył dzisiaj system na czas wprowadzania aktualizacji

Chyba że nie działa Ci od 15 grudnia, to wtedy problem leży gdzieś indziej
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie nie wyłączył, pisaliśmy o tym wyżej.

Cała treść od Polar:
Team Polar Cześć! Przerwa serwisowa, którą planowaliśmy na 17 grudnia została przełożona. Powiadomimy Cię, jak tylko ustalimy nową datę.
Ja u siebie zauważyłem wczoraj problemy z synchronizacją. W podsumowaniu było info, że nie przeszła synchronizacja aktywności dziennej.
Dopiero po kilku próbach zegarek przeszedł całość synchronizacji poprawnie.

Możliwe, że częściowo już są wprowadzane jakieś zmiany i stąd problemy.

Edit:
No i niestety aplikacja na Android "after Christmas"
http://updates.polar.com/2014/12/flowap ... christmas/
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Christmas is just around the corner, and we’re working hard as ever on the FlowApp for Android release. However we need to postpone its release until the end of December as we are simply not yet fully satisfied with the quality. At the moment the app is not stable enough to meet our criteria, and its performance is too slow. While the extra time needed is certainly a disappointment, we want to spare you the frustration of an unstable app – especially during the Christmas holidays.

So again, we thank you for your patience while we keep working on getting it available as soon as possible.

aplikacja na Androida też przełożona
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to odpowiem sam sobie:
pehop pisze:Mam 2 pytania:
1. czy da radę importować treningi bezpośrednio do SportTracks?
W teorii tak - są projekty dla użytkowników Windowsa https://github.com/pcolby/bipolar i Linuxa https://github.com/profanum429/v800_downloader, ale w praktyce nie udało mi się żadnego zmusić do współpracy. Pewnie nie chciało mi się wystarczająco mocno :bum:
2. Czy któryś plugin obsługuje funkcje basenowe?
Jest Pool Swimmimg, ale z Flow można wyeksportować tylko .tcx, a tam nie ma informacji o pływaniu (muszą być pliki .fit) - informacja od autora pluginu http://www.zonefivesoftware.com/sporttr ... 8ce#p86407.
Więc na dzień dzisiejszy trzeba czekać aż do SpotTracks.mobi będzie automatyczny i prawidłowy eksport z Flowa. Twierdzą, że nad tym pracują.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
pawel1380
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

keiw pisze:
Ja u siebie zauważyłem wczoraj problemy z synchronizacją. W podsumowaniu było info, że nie przeszła synchronizacja aktywności dziennej.
Dopiero po kilku próbach zegarek przeszedł całość synchronizacji poprawnie.

Możliwe, że częściowo już są wprowadzane jakieś zmiany i stąd problemy.
Ten sam problem miałem wczoraj. A Polar nowiutki w poniedziałek zakupiłem.
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj też miałem problemy z synchronizacją. Po którymś razie poszło (aktywności).
Wracając do listy życzeń, to zależałoby mi na wprowadzeniu treningu interwałowego w oparciu o tempo i w trakcie jego trwania, automatycznym lub ręcznym wyłączaniu podsumowań i alarmów o autolapach (nie zapisach, choć pokonany dystans można podzielić we flow, nie wiem jak by było w oparciu o czas ). Informacja tylko o zmieniających się intensywnościach i ich podsumowanie. Co do analizy każdego odcinka, to taka możliwość jest w serwisie flow za pomocą suwaków.
trening.JPG
Ktoś gdzieś pisał, że chciałby informacji głosowej w trakcie treningu z aplikacji polar flow ze smartfona. Jednak to nie tego typu aplikacja. Do tego jest Polar Beat.
Jeszcze tylko pytanie do użytkowników: Planując trening w dzienniku jest on wyświetlany na szaro, po uruchomieniu go z dziennika w zegarku i przeprowadzeniu, po synchronizacji dalej jest wyświetlany na szaro, natomiast dodany jest trening wykonany. Wydaje się, że trening planowany powinien zmienić kolor np. na czerwony jako odbyty i widnieć jako jeden trening w serwisie flow. Też tak macie?
trening2.JPG
Obrazek
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ślad rysowany przez zegarek, tragedia. Znów działa w ten sposób, że łapie sygnał, rozpoczynam trening, a po chwili informacja: "stań w miejscu ....". Dobrze, że mam sensor biegowy, więc odległość i tempo liczy mi z niego. Start i koniec był w jednym punkcie, tam gdzie koniec. Ślad wygląda jak po redbu...:
slad.JPG
Obrazek
Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

smoła pisze:Ślad rysowany przez zegarek, tragedia. Znów działa w ten sposób, że łapie sygnał, rozpoczynam trening, a po chwili informacja: "stań w miejscu ....". Dobrze, że mam sensor biegowy, więc odległość i tempo liczy mi z niego. Start i koniec był w jednym punkcie, tam gdzie koniec. Ślad wygląda jak po redbu...:
No niestety ja mam podobnie :/ była sugestia, żeby poczekać dłużej bo OK jest wyświetlane przy 4 satelitach a dokładny jest dopiero przy 6, no i ja to testowałem, czekałem, sprawdziłem ile znalazł i przy 10 start był w krzakach - a po 100-200m już dokładność bardzo dobra. Zgubienie sygnału po starcie zdarzyło mi się chyba dopiero raz ale zignorowałem to i za chwilę znalazł.

Ostatnio testowałem funkcję "powrót na start" - tak z ciekawości po paru miesiącach używania zegarka. Wie ktoś jak to wyłączyć - bo w zegarku jest tylko opcja "włącz nawigowanie" a potem jedynie można zmienić punkt startowy. Może nie było by to denerwujące, że jest włączone gdyby nie to, że przy rozpoczęciu każdego treningu biegowego domyślny widok to "powrót na start" i za każdym razem muszę przełączać na mój "ulubiony" widok treningowy. Przed włączeniem tej opcji widok był pamiętany z poprzedniej sesji. Niby szczegół ale denerwujący. Pewnie bym musiał we Flow wyłączyć ten widok "powrót na start" ale może raz na 2tyg w lesie przy poznawaniu nowych ścieżek bym chciał skorzystać - to bym musiał zawsze sprawdzać czy włączyłem czy nie.
36:20 1:19:45 2:53:10
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie podobnie się zdarza, już ostatnio o tym pisałem:
viewtopic.php?f=40&t=38769&start=450#p745363
wygląda jakbym po bieżni biegał, choć sensor biegowy uratował sprawę.

Co do wskazywania miejsca startu to niestety ale aktywujesz i dezaktywujesz tę opcję tylko we Flow.
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
pixos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:42
Życiówka w maratonie: 3:58

Nieprzeczytany post

div pisze:
Ostatnio testowałem funkcję "powrót na start" - tak z ciekawości po paru miesiącach używania zegarka. Wie ktoś jak to wyłączyć - bo w zegarku jest tylko opcja "włącz nawigowanie" a potem jedynie można zmienić punkt startowy.
Na Polar Flow w profilach sportowych -> widok danych treningowych masz opcję "Pokaż funkcję Powr. do pkt. st. na urządzeniu treningowym." Wystarczy "odhaczyć".

Ja mam za to inne pytania:
1. Czy jest możliwość zmiany informacji pokazywanych po każdym okrążeniu? Te domyślne jakoś mi nie do końca pasują (np. brak śr. tętna)
2. W starszych Polarach można było kasować starsze treningi z zegarka, żeby zwolnić pamięć w urządzeniu. Jak się tego nie zrobiło, po jakimś czasie pojawiał się komunikat "Pamięć zapełniona" (czy coś w tym stylu). Tutaj nic takiego nie widzę / nie mogę znaleźć i zastanawiam się, jak ta kwestia jest rozwiązana, bo dane z treningów widzę w zegarku cały czas, a przecież pamięć urządzenia też ma ograniczoną pojemność.
ODPOWIEDZ