Ważę 90 kg, biegam od marca, jakie buty?

jigsav
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No ale dowiem się co mi polecacie do mojej wagi i na zime śnieg ? :)
PKO
sebeq
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:44
Życiówka w maratonie: 3:56

Nieprzeczytany post

Ja biegam w zime w tych samych butach co latem. W stopy i tak jest cieplo po kilku minutach biegu. Jak sie nie biega po lodzie to nie widze sensu kupowania innych butow. Nie wiem tez po co slynny goretex. Jak paxa deszcz czy snieg to i tak jest mokro na calym ciele wiec suche buty nic nie daja. Zreszta jak mocno pada to zaden goretex nie pomoze.
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

4 mm ma 980, Ride7 maja 8 mm.
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pobiegałem kiedyś w Laharach GTX - szybko mi przeszło, bo robiło się ciężko, sztywno i gorąco - nawet w zimie, nie mówiąc o tym jak poszło ku wiośnie. Fajnie natomiast się w nich w zimę chodzi dopóki śnieg nie za wysoki/sypki i nie dostaje się od góry po skarpetach :) Zastrzeżenie: biegam w mini przez cały rok, więc mogę mieć spaczone spojrzenie na buty bardziej pancerne, choć do mega-żelazek Lahary na szczęście nie należą. Poza tym moje okazały się nie do końca wodoszczelne, co ktoś z pewnego sklepu opatrzył komentarzem, że membrana w takich butach sportowych ma zabezpieczyć "zgrubnie" a nie dokładnie (jak w turystykach), więc np. może być mniej uważnie wszywana (niepodklejone szwy?).

Dopóki śnieg nie jest porządnie wyślizgany/zlodzony albo mokro-chlapowaty, większość normalnych podeszew sobie da radę, wspomaganych uważniejszą techniką. Może ostrego sprintu nie zaćwiczysz, ale potruchtać szparko zwykle można. A im cieniej i bardziej przepuszczalnie tym woda łatwiej wchodzi, ale i wychodzi. A gorąca stopa ma spory potencjał ocieplająco-suszący.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ